Προς το περιεχόμενο

Tommy Emmanuel


ex - v27, bk27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

https://www.youtube.com/watch?v=PLIZZ9lIlwg

 

Μολις το'δα. 

Τι να πεις γι'αυτον τον τυπο. Ο καλυτερος guitar performer που εχω δει ποτε. Κανει τα παντα απολαυστικα. Τον βλεπεις κ εχεις παντα ενα χαμογελο μεχρι το πατωμα. Η προσωπικοτητα του παιζει τεραστιο ρολο. Το παιξιμο του απιστευτο. Επιλογη κομματιων, arrangements (το πως κανει τη μελωδια να ξεχωριζει ειναι οντως μοναδικο), time feel, ηχος, φραζαρισμα, τεχνικη αστα να πανε.

 

Αυτο που μου κανει μεγαλυτερη εντυπωση απ'ολα ειναι το πιο σημαντικο πραγμα που μπορει να εχει ο καθε μουσικος. Flow! Οταν αρχιζει να αυτοσχεδιαζει οι ιδεες του εχουν μια απιστευτη ροη. Εβλεπα καπου μια συνεντευξη του Καπηλιδη (νομιζω στο Guitar Spot) κ τονιζε πως αυτο ειναι το νουμερο 1 χαρακτηριστικο που τον κανει να θελει να παιξει με καποιον. Κ το θυμηθηκα σ'αυτο το βιντεο οταν εδειχνε στον Ρικ τη ρουτινα που κανει για να ζεσταθει (με το αριστερο του ποδι παντα ως μετρονομο) πηδωντας αναμεσα σε μπλουζ shuffle κ lead παιξιμο. Κ το παρατηρω χρονια τωρα πως σε μουσικες που στηριζονται σε καποιο βαθμο στον αυτοσχεδιασμο (που δεν ειναι ολα 100% γραμμενα δηλαδη) ειτε ειναι rock, blues,  ...ταξιμια ο,τιδηποτε (ποσο μαλλον jazz). 

  • Like 3

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρομερός!

 

Πιάνει την κιθάρα και ξεχειλίζει μουσική!

 

Μου αρέσει που παρόλο που είναι τέρας τεχνικής και μουσικότητας μαζί, μιλάει για το - πλέον όχι και τόσο - αυτονόητο: Τη μελωδία του τραγουδιού ως το νούμερο 1.

 

Και επίσης το ότι χρησιμοποιεί τη jazz γνώση του για να δώσει χρώμα στη μουσική και όχι για να εντυπωσιάσει, όπως στις καλές εποχές της (30-40-50) στις οποίες και αναφέρεται στο βίντεο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι σε ολα!

 

Εκτος απο τα μουσικα εχει κατι σαν προσωπικοτητα που τον κανει τον πιο συμπαθητικο κ προσιτο τυπο που υπαρχει. 

 

Βαλ'τα ολα μαζι κ πραγματικα οταν βλεπω συνεντευξη του (που συνδυαζεται κ με παιξιμο μιας κ ειναι παντα με μια κιθαρα στο χερι) ισως το προτιμω απο το να βλεπω ενα perfomance του. Εχω προβλημα?

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πολύ ωραίος τύπος, βγάζει μια πολύ όμορφη αύρα.

 

Έχει πολλά μικρά διαμαντάκια η συνέντευξη με τον Beato, ίσως για συνομήλικούς τους να ακούγονται σαν δεδομένα, αλλά για μένα που έχω τα μισά τους χρόνια (και βάλε) ήταν αρκετά διαφωτιστικά. Λένε πολύ ωραία πράγματα για τη μελέτη, για το πώς βλέπουν τη μουσική, την κιθάρα, το performing, το γράψιμο.

 

Θησαυρός το κανάλι (και το βιβλίο) του Beato.

  • Like 1

More is more. Yngwie Malmsteen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θησαυρος οι συνεντευξεις κ των 2 ξεχωριστα, ποσο μαλλον μεταξυ τους. 

Παντως το στυλ τους (σαν ατομα) ταιριαζει πολυ περισοτερο απ'οτι πχ του Ρικ κ του Στινκγ. Λογικο αν σκεφτεις πως ο αλλος ειναι σταρ μεγατονων!

Αυτος ο δρομος φτιαχτηκε επι countach

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου