Προς το περιεχόμενο

Groove quantize drums


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ερώτηση είναι η εξής: Μπορώ να "προσθέσω" groove σε drums τα οποία είναι ήδη hard quantized?

Έχω αρκετά κομμάτια που χρησιμοποιούν ήχους από φυσικά τύμπανα, με τις δυναμικές δεν έχω πρόβλημα αλλά νιώθω ότι κάτι λείπει ακόμα για να ακουστούν πιο φυσικά παιγμένα. Το θέμα είναι ότι σε αυτά τα κομμάτια τα drums έχουν ήδη υποστεί quantize. Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα groove quantize και δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που ζητάω. Από όσο διάβασα ψάχνοντας στο google κλπ μπορείς μέσα απο το cubase (έχω το cubase sx3) να κάνεις extract ένα groove από κάποιο drum track και έπειτα να το κάνεις apply στα δικά σου parts. Αυτό γίνεται αν τα δικά σου parts δεν έχουν υποστεί quantize, δουλεύει όμως και σε parts που έχουν ήδη υποστεί quantize? Αν κάποιος ξέρει ας με διαφωτίσει παρακαλώ  :) !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπως υπάρχει το quantise, υπάρχει και το humanise, το αντίθετο δηλαδή,θα σου κάνει το παίξιμο πιό natural,θα χάνει ελάχιστα η γενικά όσο το ρυθμίσεις εσύ.

www.beatonboard.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς να κάνεις copy paste τα κανάλια των drums, να αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις στα δεύτερα κανάλια(volume, attack, φίλτρα) και να προσθέσεις διακριτικά κάποια χτυπήματα εδώ κι εκεί (στα γεμίσματα, στην αρχή ή το τέλος του κάθε μέτρου κλπ) ώστε ν' ακουστεί πιο human το παίξιμο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν παίξιμο δεν έχω πρόβλημα με το ρυθμό, μικρές αλλαγές κλπ όπως λες τα κάνω οκ, το θέμα είναι ότι θέλω o drummer να "χάνει" λίγο ώστε να φανεί πιο φυσικό. Μια λύση είναι να τα μετακινήσω όλα λίγο πιο μπροστά ή πίσω αλλά δε θέλω αυτό. Αυτό που θέλω είναι να βάλω κάποιο groove από ένα αληθινό drummer στο παίξιμο. Αυτή η τεχνική γίνεται ως εξής: φορτώνεις ένα drum track 2-3 bars και λες στο cubase να κάνει extract το groove και να το σώσει σαν quantize preset έτσι ώστε να μπορείς να το κάνεις apply στα δικά σου midi ή audio events. Έτσι τα drums σου αποκτούν το feel από ένα κανονικό drummer. Το θέμα είναι ότι τα δικά μου drums είναι ήδη quantized (σε 16th πχ) με αποτέλεσμα αυτό να μη κάνει τίποτα μάλλον. Από ότι βλέπω μάλλον δε πρέπει να έχει ασχοληθεί κανείς με το θέμα αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το'χεις δοκιμάσει αυτό που λες και δεν δουλεύει; Μιλάς για midi ή για audio tracks;

Στο Cubase από το Midi-> quantize setup μπορείς να επιλέξεις όποια quantizing presets θέλεις και να τα εφαρμόσεις στο track σου όσες φορές θέλεις, δεν έχει σημασία αν είναι ήδη quantized ή όχι.

Μήπως εννοείς κάτι άλλο που δεν κατάλαβα;

 

www.myspace.com/nikostsekos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα :)

γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι σαν το jamstix??

το jamstix ειναι ενα Vst και κάνει προσωμείωση ενός αληθεινού ντράμμερ και μπορείς να τρέκσεις μέσα απο αυτό και άλλα drum modules (bfd, DFHS, κτλ..)για τους ήχους των ντράμς..

αλλα δεν κσέρω πως θα λειτουργήσει στην περιπτωση σου επειδή έχεις ήδη ετοιμάσει τα grooves..

λογικά θα κάνει αυτό που θες..αλλα δεν είμαι 100% σίγουρος..δοκίμασε το πάντως..

www.rayzoon.com

blahblahblah

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου