Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα στον αριστερό αντίχειρα - κιθάρα


sgian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα φούλ μπαρέ και μένα με πειράζουν.Ειδικά αν δεν έχω ζεσταθεί με ξεσκίζει το μέρος του αντίχειρα μετά απο 1-2 λεπτά και σταματάω.Αυτό συμβαίνει λόγω σφιξίματος λογίκα.Γενικά της παραπάνω μη αναγκαίας δύναμης που βάζουμε.

 

Απορώ όμως πώς και με πονάει ακομα το ίδιο με την αρχή και σε άλλους που δεν παίζουν ούτε το 1/10 των ωρων που παίζω δεν χαμπαριάζουν.Τι τραγικό λάθος κάνω.Αφού μείωσα και τη δύναμη που βάζω στον καμπαρέ......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[Αυτό που περιγράφει ο φιλος που ξεκίνησε το θέμα μου θυμίζει αυτό που ένιωθα όταν ήμουν ακόμα πρωτάρης στην κιθάρα και δεν είχα εξασκηθεί στα πολλά και συνεχόμενα ακκόρντα...

Εγω παλι δεν ειχα ποτε προβλημα με τα ακκορντα.

Μονο σολα επαιζα στις μπαντες  :D :D :D :D :D

 

Σοβαρα τωρα στο θεμα του παχους του μπρατσου ειναι βασικα το μακρος των δαχτυλων του καθε παιχτη και το πως  αγκαλιαζουν το μπρατσο αλλα και θεμα συνηθειας.

Οποτε το αφηνουμε κενο αυτο να διαλεγει ο καθεις το παχος που θελει.

 

 

  επισης:

 

4. Μην παίζεις φούλ μπαρέ. Η βασική τρίφωνη είναι μια χαρά, δεν χρειάζεσαι τους διπλασιασμούς

5. Μην "σπάς" τον αντίχειρα κάθετα πίσω απο το μπράτσο, δοκίμασε να συνηθίσεις παίζοντας με τον αντίχειρα απο πάνω..

-- δηλαδη πατωντας το μπασο με τον αντιχειρα..

 

!!!!!!!!!!

 

Ασφαλως οχι :)

Εννοει να εχει το χερι πιο φυσιολογικη θεση πανω στο  μπρατσο χωρις πολλα λυγισματα και στραβωματα των καρπων και δαχτυλων.

Ετσι και ο αντιχειρας ερχεται στο πανω μερος του μπρατσου χωρις ομως να διπλωνει οπως εννοεις εσυ για να πιασει "πανυγιρτζιδικα" που λεμε τα μπασα.

Απλα δεν πιανεις καθολου μπασα (το λεει πιο πανω ο Silot "4. Μην παίζεις φούλ μπαρέ. Η βασική τρίφωνη είναι μια χαρά, δεν χρειάζεσαι τους διπλασιασμούς").

Τα μπασα στις συγχορδιες σε μια φουλ μπαντα ειναι περριτα και μουτζουρωνουν κιολας.

Αστα να τα παιζει το Μπασιστας  ;D

Αυτος κλεφτης θα γινει?  :D

Δεν μας εχει πει ο φιλος που ρωτησε ομως κατι  ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.

Που παιζει και τι παιζει?

Ακουστικη κιθαρα σε μπαντα χωρις μπασο? οποτε αναλαμβανει και τα μπασα της "ενορχηστρωσης", οποτε την "εκατσες" τη βαρκα.

Για λεγε  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό συμβαίνει λόγω σφιξίματος λογίκα.Γενικά της παραπάνω μη αναγκαίας δύναμης που βάζουμε.

+1

 

Απορώ όμως πώς και με πονάει ακομα το ίδιο με την αρχή και σε άλλους που δεν παίζουν ούτε το 1/10 των ωρων που παίζω δεν χαμπαριάζουν.

Άστα, τα ίδια παθαίνω κι εγώ όταν παρατήσω την κιθάρα για 1 εβδομάδα (ή παραπάνω) και επιστρέψω. :-[

 

Silot, συμφωνώ σε όλα εκτός από αυτό:

4. Μην παίζεις φούλ μπαρέ. Η βασική τρίφωνη είναι μια χαρά, δεν χρειάζεσαι τους διπλασιασμούς

Και να μην παίζεις φουλ μπαρέ με το συγκρότημά σου, θα πρέπει να είσαι σε θέση να το κάνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς πόνο. Δε λύνουμε ένα πρόβλημα αποφεύγοντάς το...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον τελευταίο καίρο λόγω συγκεκριμένου προγράμματος χρειάζεται να παίζω αρκετά μπαρέ ακκόρντα. Μόνο που μετά απο συνεχώμενο παίξιμο πονάει αρκετά ο αντίχειρας στην βάση του. Αν στο κομμάτι ενναλάσονται ελεύθερα ακκόρντα με μπαρέ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ξέρετε τί πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και αν υπάρχουν ασκήσεις μόνο για τον αντίχειρα?

Το προβλημα σου παρουσιαστηκε τωρα,η το ειχες παρατηρησει και παλιοτερα?Μηπως ειναι η πρωτη φορα που παιζεις πολλα κομματια με μπαρε?Αν ναι,υπομονη και συστηματικο παιξιμο...ειναι θεμα συνηθειας και αντοχης ;)..αλλα,δεν ειπες τι κιθαρα εχεις,τι χορδες χρησιμοποιεις...διευκρινησε αν θελεις
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό με τα τρίφωνα ακκόρντα θα ήταν σωτήριο μόνο που δεν υπάρχει μπάσσο στο σχήμα, ούτε ντράμς, αλλά δύο κρουστα, πιάνο (&synth), λαούτο, κιθάρα ηλεκτρική και ακουστική οπότε "υποκαθιστώ" το μπάσσο σε πολλά κομμάτια.

 

Απο κιθάρες η ακουστική έχει αρκετά γεμάτο μπράτσο και η ηλεκτρική είναι μια Ibanez με πάρα πολύ λεπτό μπράτσο (super wizard). Και στις δύο έχω πρόβλημα αλλά στην ακουστική εμφανίζεται λίγο πιο γρήγορα, περίπου μετά τα 3 κομμάτια.

 

Μου φαίνεται ότι αρχίζουν οι ενοχλήσεις όταν

α) προσπαθώ να βγάλω κοφτό μπάσσο καντίνια στα μπαρέ

β) Όταν μένω κρατημένος σε ακκόρντα και ασυνέσθητα το αριστερό χέρι (και η πίεση του αντίχειρα) ακολουθάει τις δυναμικές του δεξιού χεριού (π.χ. ένα άσχετο ξένο τραγούδι το Serenade)

γ) όταν χρειάζονται πολύ καθαρά γρήγορα αρπίσματα και που πάλι ανεβάζω πολύ την πίεση του αντίχειρα με τον φόβο μην παιχτεί καμμία΄"κούφια" νότα.

 

Στην ηλεκτρική 10αρες και στην ακουστική 11άρες. "Διατάσεις των δαχτύλων στην πίσω μεριά του μπράτσου για ζέσταμα βοηθάνε ή μπορεί να μου κάνω καμμία ζημιά?

 

Μήπως να πω στα παιδιά να βρούμε κανα μπασίστα και εγω να πάιζω φρασούλες πάνω απο την φωνή? ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει πιανίστας και κάνεις εσύ τα μπάσα; Αυτός τι κάνει δηλαδή; Και νομίζω ότι ότι το μπασοκίθαρο ξεκουράζει, η συνεχής στήριξη φουλ μπαρέ με τον αντίχειρα είναι αυτή που κουράζει.

 

Απο κει και πέρα,νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό. Υπάρχουν και χειρότερα, δυο ώρες Sol- , Fa- , συρτορούμπα... ;D

 

Ξεκούραζέ το όσο πιο πολύ μπορείς ενδιάμεσα, και δοκίμασε διαφορετικές τεχνικές όπως ας πούμε να μη δουλεύεις τη Μι μπάσα, αλλά ο δείκτης σου να κλείνει μόνο δυο τρείς χορδές.

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου