Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα μεταφοράς ήχων για ROLAND-D50, και λαϊκούς ήχους plizz!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru
Πχ αν έχω το Cubase ή το Νuendo μπορώ να στείλω Dump Request σε όργανο ετσι ώστε αυτό να αρχίζει να στέλνει τα δεδομένα του;

Σαφώς και μπορεί να γίνει.

 

Kαι κατά πόσο είναι ίδια η εντολή Dump Request για κάθε κατασκευαστή;

Το μοναδικό πράγμα που μοιάζει είναι το header. Τα ενδιάμεσα data του request είναι σαφώς διαφορετικά.

 

Aν η εντολή Dump Request είναι standard και περιέχεται μέσα στο midi implementation chart (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) τότε αρκεί να ξέρεις σε 16δικό το ID του κατασκευαστή και καθάρισες.

Μακάρι (για πολλούς) να ήταν έτσι... όμως αν ήταν έτσι θα υπήρχαν σοβαρότατα προβλήματα conflict.

Δεν είναι μόνο το ID του κατασκευαστή που διαφέρει αλλά α) το start address και β) το length.

Επίσης: α) Άλλοι κατασκευαστές έχουν Manufacturer ID 1byte και άλλοι παραπάνω. β) άλλα μηχανήματα έχουν Model ID 1byte και άλλα παραπάνω.

Το start address και data length που το βάζεις ?

 

Αν όχι τότε δεν θα πρέπει να κάνεις χρήση συγκεκριμένου software;
Εάν ο χρήστης δεν έχει σχέση με κώδικα ναί. Εάν έχει σχέση μπορεί και όχι.

Γνώμη μου. Γενικότερα εάν δουλέψεις ελεύθερα μόνος σου (χωρίς την χρήση εργοστασιακού editor) μπορείς να κάνεις πολύ πιό πολύπλοκα πράγματα "με τη μία" αφού πας εκεί που θες ακριβώς. Στην καρδιά της παραμέτρου.

 

Αν μου δωθεί η ευκαιρία (χρόνος) ίσως σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις καλύτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μανώλη καταρχήν ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

 

--Δεν ήξερα οτι το Nuendo και το Cubase σε αφήνει να στείλεις Dump Request. Μπορείς να εξηγήσεις πώς; Επίσης πώς κάνεις σύνταξη του συγκεκριμένου midi message από το Cubase πχ?

 

--Ναι το Header παραμένει ίδιο. Όσον αφορά το ID που έγραφα εννοούσα πέρα από το αναγνωριστικό Manufacturer ID και όλα εκείνα τα στοιχεία που διαφέρουν από κατασκευαστή σε κατασκευαστή. Απλά δεν ήθελα να το εξειδικεύσω τόσο πολύ. Σωστά πάντως ανέφερες πέρα από manufacturer/model ID string, start address και length

 

--Όταν ρώτησα για το κατά πόσο πρέπει να γίνει χρήση εξειδικευμένου software για αποστoλή dump request σε όργανο που δεν διαθέτει data dump έννοούσα χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο χρήστης κώδικα. Είχα επίσης στο μυαλό μου τις λειτουργίες κοινών sequencers όπως Νuendo.

 

Περιέγραψε αν έχεις λίγο χρόνο πως θα κάνω edit και θα στείλω από το Cubase την εντολή Dump Request.

 

Αν όμως δεν είναι και πολύ "user friendly" διαδικασία τότε πιστεύω οτι έίναι ευκολότερο και γρηγορότερο κάνοντας χρήση του απλου ειδικού software που είναι εξειδικευμένο και περιέχει "κρυμμένα" dump header, dump request, start address, length...και όλα εκείνα τα midi messages που πρέπει να φτάσουν στο όργανο.

 

Την όλη ιστορία την κάνω για το Casio CZ-101 που δεν έχει πουθενά στο μενού ή στο panel του πλήκτρο για Data Dump και προκειμένου να κάνεις backup των ήχων του χρειάζεται να του στείλεις dump request από pc.

 

Eπίσης το συγκεκριμένο όργανο είχε κατασκευαστεί το 1984 πολύ πριν δηλαδή σταθεροποιηθεί το midi protocol στη σημερινή του μορφή.

 

Με ενδιαφέρει πάντως Μανώλη ο τρόπος με το sequencer για το συγκεκριμένο όργανο και αν δεν σου είναι κόπος περιέγραψέ το σύντομα.

 

Ευχαριστώ και πάλι

 

Νίκος   

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κολλημένος έ... ???

Ρε Χριστιανέ, όλη η φασαρία για αυτό το πράμα? Πέτα το να βρούμε την ηρεμία μας. :)

Καλά - καλά εντάξει. Ξέρω...

 

Πού υπάρχει το Midi Implementation αυτού του οργάνου ?

Αν το έχεις στείλ'το μέσω email να το δω please.

 

Την casio εδώ στην Ελλάδα τους ρώτησες? Μπορεί να ξέρουν.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Γιάννη,

 

Κοίτα τώρα να δεις τι μαλ@κ!@ έκανα. Με αυτήν την τροπή που πήρε η κουβέντα είχα στο μυαλό μου το Casio CZ-101. Όταν λοιπόν έστειλα το παραπάνω post που έλεγα οτι "κάτι θα κάνουμε" θεώρησα εκ παραδρομής οτι ζητούσες για το Casio cz-101!!

 

Όπως άλλωστε ξέρει και ο Μανώλης δεν έχω πλέον το D50.

 

Kάπου μέσα στον υπολογιστή μου όμως έχω ήχους σε syx format και για το Roland. Θα κοιτάξω το απόγευμα και θα σου στείλω e-mail. Ακόμα και να μην βρω κάτι στο pc μου θα περάσω από έναν φίλο ο οποίος χρησιμοποιεί ακόμα το όργανο και έχει αρκετούς ήχους. Θα τους πάρω και θα στους στείλω.

 

Απλά δώσε μου λίγο χρόνο...

 

Αν ήταν για το Casio όπως λόγω κεκτημένης ταχύτητας νόμιζα θα στους έστελνα άμεσα.

 

Ένα από τα πράγματα που μισώ είναι να βγαίνω αναξιόπιστος προς άλλους ανθρώπους και για αυτό θα κάνω ο,τι μπορώ για να σου βρω ήχους.

 

Συγγνώμη και πάλι...

 

Νίκος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πού υπάρχει το Midi Implementation αυτού του οργάνου ?

Αν το έχεις στείλ'το μέσω email να το δω please.

 

Μανώλη δυστυχώς στο manual του οργάνου δεν υπάρχει midi implementation chart. Yπάρχει απλά ένας πίνακας στον οποίο αναγράφονται οι λειτουργίες που μπορούν να σταλούν και/ή να ληφθούν με midi. Δεν αναφέρει τίποτα σε 16δικό ούτε Manufacturer/Model ID και όσα είπαμε παραπάνω. Για να καταλάβεις καλύτερα σου δίνω κάποια παραδείγματα για το πως αναφέρονται στον πίνακα.

 

Note On----------------> Transmit και Receive

Note Off----------------> Transmit και Receive

Pitch Bend--------------> Transmit και Receive

Portamento Time--------> Transmit

Master Tune------------> Transmit

.

.

.

........... κτλ

 

Μετά ακολουθεί κι ένας δεύτερος κατά τον ίδιο τρόπο στον οποίο αναφέρονται ποια System Exclusive Messages στέλνονται και/ή λαμβάνονται. Και πάλι τα μηνύματα αναφέρονται ονομαστικά και δεν υπάρχει καποια αναγωγή σε 16δικό έτσι ώστε να κάνεις edit το μήνυμα που πρέπει να στείλεις.

 

Επομένως ακόμα και να ήξερα πώς θα δημιουργήσω-γράψω ένα 16δικο μήνυμα Dump Request με κατάλληλο Header, Μ/Μ ID, Start Address, Length στο cubase για να το στείλω στο CZ-101 παραμένει άγνωστο το περιεχόμενο του μηνύματος.

 

Exω λοιπόν ένα εξειδικευμένο software για το Casio που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Στέλνει στο Casio Dump Request με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Το πρόβλημα είναι οτι το προγραμματάκι αυτό δεν τρέχει σε Windows ΧP αλλά σε 95. Για να μην έχω λοιπόν έναν υπολογιστή φορτωμένο με 95αρια μόνο και μόνο για τη μεταφορά αυτή θα ήθελα να μάθω πως μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά από το Sequencer...

 

Kόλλημα ε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου