Προς το περιεχόμενο

Effects στη φωνή.... live???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι το είχα ήδη δει τότε το thread.......... Αλλά δε λέει κάτι για συγκεκριμένα μοντέλα, απ'όσο βλέπω...... :(

 

BTW, για harmonies το plugin της Antares σε ένα laptop πρέπει να είναι η καλύτερη λύση! Αν κ επειδή τα φοβάμαι τα πολλά laptop σε live σκέφτομαι κ εγώ ότι ωραίο θα ήταν να χτύπαγα κάτι σε hardware όπως το livePro της Digitech + ένα VoiceWorks Pro από TC για τα υπόλοιπα εφέ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 28
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θα ήθελα την γνώμη ή και την εμπειρία σας σχετικά με επεξεργαστές για φωνή όπως

http://www.tc-helicon.com/VoiceLive

ή http://www.tc-helicon.com/default.asp?id=9858

ή http://www.digitech.com/products/Vocalist_Live4/

ή http://www.digitech.com/products/Vocalistlivepro/index.php.

 

Αυτά τί είναι? ;D ;D

Αν θες να τα ακούσεις τα χει όλα ο Νάκας.

Αυτό που έχω καταλάβει πάντως είναι πως θέλουν πολύ ψάξιμο οι φωνές για να μην ακουστούν ρομποτικές και οι εντάσεις των presets έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία από το ένα patch στο άλλο.

Α και κάτι άλλο...τί έχεις εναντίον των δυναμικών?Ποιά δοκίμασες και δεν σου άρεσαν?

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοούσα ότι δεν είδα κάποια γνώμη για συγκεκριμένα μηχανήματα ;)

 

Καλό αυτό, θα πεταχτώ μέχρι Νάκα να δω τι γίνεται ;)

 

Εννοείται αυτό που λες. Όπως έλεγα το θέλω για εφέ όμως, οπότε δε με ενοχλεί πολύ αυτό....

 

Τέλος, για τα δυναμικά: δεν έχω κάτι εναντίον τους. Έχω δουλέψει με 4-5 διαφορετικά. Το θέμα είναι ότι δεν αποδίδουν αρκετά καλά τις δυναμικές, επιπλέον δεν πιάνουν αρκετή λεπτομέρεια, και τέλος πρέπει να γκαρίζω για να ακουστώ μέσα στη μπάντα ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις δυναμικές δεν τις ακούς όχι επειδή φταίνε τα δυναμικά αλλά επειδή δεν ακούς καλά την φωνή σου,γι αυτό και όπως λες γκαρίζεις για να ακουστείς και μετά κλείνει η φωνή και...και...και..όλοι τα ίδια περνάμε... ;D ;D

Εγώ σώθηκα φορώντας ακουστικά και έκοψα εντελώς το μόνιτορ.Ακούω όσο δυνατά θέλω τη φωνή μου,ακούω,φυσικά,δυναμικές-χρωματισμούς,γρέζια κτλ και το καλύτερο επειδή τα ακουστικά περιορίζουν τον ήχο της μπάντας "από έξω" τους αφήνεις να παίζουν όσο δυνατά θέλουν... ;D ;D...αν,πάλι,δεν ακούς κάτι ζητάς από τον ηχολήπτη να σου δώσει μαζί με την φωνή σου στα ακουστικά και λίγο κιθάρα ή μπάσο ή στην τελική τραβάς στο ένα αυτί πιο πίσω το ένα ακουστικό και είσαι άρχοντας!!

Μοναδικό μειονέκτημα οτι αυτή η συνταγή παίζει μόνο για το στουντιο... :P :'(....Είναι παντελώς άκυρο να βγείς με ακουστικά στο live ;D ;D ;D ;D..Εκει φίλε μενέλαε ακόμα την παλεύω...πάντως ειλικρινά ρε συ δεν έχει να κάνει με τα δυναμικά.. ;)

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι ρε συ, παίζει κ σε live, με wireless in-ear, το οποίο θα προμηθευτώ άμεσα :) Ακριβώς για τους λόγους που προανέφερες. Δυναμικά έχω δοκιμάσει και στο σπίτι όμως, οπότε αυτά που λέω για λεπτομέρεια στην απόκριση κλπ δεν τα έχω βγάλει από το live. Γενικώς δεν είναι τυχαίο πού όποιος μπορεί (αν έχει καλό ηχολήπτη και αξιοπρεπή χώρο) χρησιμοποιεί πυκνωτικό στα live (εφ'όσον βέβαια ξέρει να τραγουδάει, γιατί αν δεν ξέρει τότε το δυναμικό μαζεύει λίγο το πρόβλημα ;)). Τραγούδα βασικά ας πούμε σε ένα akg c535 μετά από ένα beta58a και θα δεις ;)

 

BTW, το κακό με τα πυκνωτικά είναι ότι θέλουν phantom power, κ έτσι για να τα γυρίσεις σε wireless θέλεις ακριβές λύσεις............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xμμ, κανείς από όσο έχω δει δεν τραγουδάει με πυκνωτικό μικρόφωνο στα live. Aκριβώς επειδή είναι πιο ευαίσθητο "μαζεύει" και τη "βαβούρα" όλης της σκηνής με αποτέλεσμα να βγαίνει έξω ένα συνοθύλευμα + ότι ο μικροφωνισμός ο οποίος είναι ο χειρότερος εχθρός στα live θα σε κάνει κολλητό φίλο αν επιλέξεις αυτή τη λύση :).

 

Μόνο αν παίζει σε χαμηλές εντάσεις η μπάντα και φοράνε In ear όσοι μπορούν (εσύ οπωσδήποτε!) ίσως μπορέσεις να εκμεταλλευτείς τα θετικά ενός πυκνωτικού μικροφώνου σε συναυλίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χχεχεχε δες το thread που μόλις άνοιξα όμως ;) Μιλάω για πρόβα όχι για live γιατί δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Πάντως από μικροφωνισμούς δεν έκανε ούτε μία φορά μέσα σε τέσσερις ώρες, και είχα πιάσει το μικ στο χέρι και πήγαινα γύρω γύρω, δίπλα στα ηχεία, στο floor monitor για τη φωνή κλπ. Περιττό να σου πω ότι με το δυναμικό την άλλη φορά είχαμε δώσει τόσο volume που κυριολεκτικά μόλις έκανα να το ακουμπήσω ούρλιαζε. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαίρομαι που βρήκες κάτι που δούλεψε σε σένα. Τώρα για το αν ισχύει σαν γενικός κανόνας θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα. Χρειάζονται προϋποθέσεις για να δουλέψει πυκνωτικό σε live. Ανέφερα μερικές πριν.

 

Δοκίμασέ το και live και το ξανασυζητάμε. Μακάρι να σου δουλέψει.

 

Υγ. Μήπως το δυναμικό που δοκίμαζες ήταν χτυπημένο ή της πλάκας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δυναμικό που είχα χρησιμοποιήσει ΗΤΑΝ της πλάκας, αλλά έχω δουλέψει και με τα κλασσικά beta, sm κλπ. Απλά προτιμώ τα πυκνωτικά. Τονίζω όπως κ εσύ είπες ότι μιλάω για συνθήκες ΠΡΟΒΑΣ και όχι live, όταν το δοκιμάσω τα ξαναλέμε :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου