Προς το περιεχόμενο

David Gilmour sig strat


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aφου ο Duncan προς τιμην της στρατ θα γραψει στο bottom plate καθε SSL5 που θα μπει στην κιθαρα "SSL-5 DG" ε τοτε χαλαλι να τα δωσω τα 3999$ που θα ειναι τελικα η τιμη......

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 103
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Mερικες σκεψεις αφου ενημερωθηκαμε για διαφορα τεχνικα και μη θεματα..........

 

Πρωτο σοβαρο φαουλ απο την fender.....

 

Αφου ανεβασε h fender στην ιστοσελιδα της τα δυο νεα μοντελλα (NOS & RELIC) και αφου ανακοινωσε τις τιμες ανεφερε ως μαγνητες στα επισημα specs που αναγραφονται στην ιστοσελιδα της τους ΑΠΛΟΥΣ duncan SSL5 (bridge), fender CS69(mid), και fender fat 50's (neck). Αρκετος κοσμος και εδω και αλλου (σωστα κατα την αποψη μου) εγραψε οτι η τιμη στην οποια προσφερονται τα δυο μοντελλα, συνυπολογιζοντας το οτι τελικα οι μαγνητες ηταν απλοι off the shelf μαγνητες, της σειρας κοινως που ευκολα βρισκονται στο εμποριο (και με μικρο μαλιστα κοστος) ηταν εξωπραγματικη,......ω! του θαυματος μετα απο λιγες μερες η fender αλλαζει τα specs και πλεον αναφερει:

1 Custom Hand-Wound Fat ‘50s Single-Coil Strat® Pickup, (Neck),

1 Custom-Wound Single-Coil Strat® Pickup (Middle)

1 Seymour Duncan SSL-5 Single-Coil Strat® Pickup (Bridge)

 

Και το ιδιο το site toy D.G αναφερει σχετικα πως:

"There has been certain amount of comment about the price, which is at the high end of production-line models. However, in terms of attention to detail and personal construction, the 'Black Strat' has more in common with Fender Custom Shop special editions, even though it is not limited in numbers and is highly-customised, with many unique features. One of these is the pickup choice, of which the neck and middle are both custom-wound by Fender to David's specifications (they are based respectively on the Fat 50's and the '69 but are different from both and will not be available elsewhere – Fender have promised to update their sales data accordingly)."

 

Προσωπικα και οντας καχυποπτος οπως νομιζω ο καθενας θα ηταν αν θελει να ξοδεψει 4000$ (οχι δεν συγκαταλεγομαι σε αυτους) δεν ειμαι και τοσο πεπεισμενος αν τελικα η κιθαρα εχει τους απλους cs69,50 μαγνητες, αν εχει τους απλους cs69,50 τους οποιους του βαφτισε custom wound προκειμενου να δικαιολογησει την υψηλη τιμη (και να γλιτωσει το κραξιμο που ηδη ακουσε) η αν οντως της φοραει καποιους custom μαγνητες οι οποιοι ειναι wound σε specs που ο ιδιος ο D.G υπαγορεψε.

 

Και κατι τελευταιο.....Προσπαθω να καταλαβω πως η fender EJ (η οποια και αυτη ειναι signature) με ενα σωρο πραγματικα custom specifications (μπροστα στον αριθμο των custom specs της EJ η DG ωχρια: πραγματικα custom μαγνητες, Quartersawn neck, αλλη "γωνια" στο headstock, 12ari radius, Height Staggered Vintage Style Tuners, τρεμολο χωρις βαφη μεταξυ Base Plate και Block κ.λ.π) κανει 1500€ και η DG με ΕΝΤΕΛΩΣ στοκ optιons με μοναδικες εξαιρεσεις το κοντο tremolo arm (σιγα το πραγμα) και με ΠΙΘΑΝΟΥΣ CUSTOM μαγνητες ειναι δυνατον να εχει υπερδιπλασια τιμη.  ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλά τα λές και πολύ καλός ο ΕJ αλλά η εμπορικότητα του DG (οχι dolce gabbana!!!) είναι σαφώς ανώτερη .

 

εξάλλου όπως καλά γνωρίζεις είναι μια από τις πιο πολυαναμενόμενες signature του κόσμου .

ALOHAAAAAAAAAA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω νομίζω ότι μας δουλεύουν ψιλό γαζί απο την αρχή αυτής της ιστορίας με την τάχα μου "αγαπημένη" κιθάρα του DG με την μακριά "ιστορία". Αν κάποιος ψάξει το αρχείο του Noiz θα δεί χρόνια πρίν τα σχετικά σχόλια για το πώς θα γίνει signature αυτή η κιθάρα που συμπτωματικά δεν μοιάζει στο χρώμα με κανενός άλλου διάσημου. Σιγα τα custom wound specs των μαγνητών (my a**) που δίνουν τέτοια ειδική χροια στον ήχο για να περάσει απο μια πεταλιέρα θηρίο και να βγεί αλλώβητος.

 

Πάντως αυτή η ιστορία θα πρέπει να μπεί στα μαθήματα marketing σχετικά με το πως απο το τίποτα δημιουργώ μια απίστευτη ανάγκη και επιθυμία στους υποψήφιους αγοραστές εκμεταλευόμενος την απιστευτη ανθρώπινη ιδιότητα που λέγεται "ταύτιση".

 

Και δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω απο αυτούς που έχουν επηρεαστεί κατα καιρούς ...

Μήπως έχω τις κακές μου σήμερα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά να πάθω ο μ@κ@κ@ς που με έπιασε κολοσφυξιμο και τους παρέγγειλα από το ebay και τους 3 μαγνήτες αυτους για την Blackie μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Relic = £3199 (approx. $6200 €4030)

 

New.Old.Stock = £2699 (approx. $5236 €3400)

 

October /November delivery

 

Τιμές από Αγγλία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά όποιος νομίζει ότι υπάρχουν κιθάρες "ειδικές", "επιλεγμένες", "ελίτ" και δεν ξέρω τι άλλο για μένα είναι γελασμένος. Υπάρχουν 4-5 σχέδια σε πολλαπλές υλοποιήσεις. Μια strat είναι μια strat. Τι Gilmour και ξε-Gilmour.

Ώρες ώρες μου θυμίζουμε κάτι κάγκουρες που τρώνε σκάλωμα με τις φιλτροχοάνες και τις εξατμίσεις. Τι είναι αυτά ωρέ γκιαούριδες? ;D Πάρτε εκεί μια κιθάρα που να σας αρέσει στον ήχο και στο παίξιμο και τελείωσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η κιθαρα θα έχει σίγουρα αυτά που λεει η fender ότι θα έχει.αν όμως βάλεις κάτω όλα τα specs και συγκρίνεις με άλλες κιθάρες της custom shop το επιπλέον που πληρώνεις είναι το όνομα του κυρίου Gilmour,τον μύθο γύρω απ την μαυροκιθάρα του και το marketing απο ολη αυτή την ιστορία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ γιατί έχω ένα προαίσθημα ότι (ως δια μαγείας) θα ανέβει ξαφνικά η τιμή της 57ri? ::)

 

Αυτή τη στιγμή (για την ιστορία) κοστίζει 1390€ στον Thomann και δεν υπάρχει διαθέσιμη... ::)

http://www.thomann.de/gr/fender_57_american_vintage_mn_bk.htm

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου