Προς το περιεχόμενο

Ευκολόπαιχτη κιθάρα (αγορά κ γνώμες)


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειας σας παίδες...

 

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια κιθάρα με κύριο στοιχείο το "εύκολο" παίξιμο... Δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα της κιθάρας στο σύνολο της καθώς την θέλω για εξάσκηση στο σπίτι. Σκέφτομαι να δώσω γύρω στα 300 ευρώ.

 

Γνώριζω πως οι Ibanez έχουν λεπτό μανίκι κάτι που θα με βοηθήσει. Απο κει κ πέρα υπάρχουν κάποιες άλλες γνώμες? Οι Squier τελε κ strato τι λένε σ'αυτό τον τομέα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια κιθάρα με κύριο στοιχείο το "εύκολο" παίξιμο...

Ευκολη κιθαρα στο παιξιμο ειναι αυτη που εσενα σου φαινεται ευκολη στο παιξιμο.  ;)

Τρολολολολολολολ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε! Η σειρά Αffinity της Squier είναι πολύ καλή για τα λεφτά της. Απο 'κει και πέρα, γνωμη μου είναι οτι με ένα καλό σεταπ όλες οι κιθάρες είναι ευκολόπαιχτες (εκτος κι αν έχει υποστεί σοβαρή ζημια το όργανο). Οπότε, πάρε ένα όργανο με specs παρόμοια με αυτά που εχεις συνηθίσει (πάχος λαιμού κλπ).

Ad astra per alia fideles...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευκολη κιθαρα στο παιξιμο ειναι αυτη που εσενα σου φαινεται ευκολη στο παιξιμο.  ;)

 

Ok ας το θέσω αλλιώς... τα χοντρά μανίκια με δυσκολεύουν.  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Κάθε κιθάρα για να "πιάσει" το μέγιστο των δυνατοτήτων της από πλευράς playability, χρειάζεται σωστή ρύθμιση. Είναι σπάνιο μια κιθάρα να είναι 100% σωστά ρυθμισμένη (για σένα) όταν την πιάνεις στα χέρια σου πρώτη φορά. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις... σε τι ύψος θέλεις τις χορδές και τι νούμερο χορδών σε βολεύει. Με βάση αυτά, θα πρέπει η κιθάρα να έρθει "στα μέτρα" σου και μετά να αξιολογήσεις αν σε βολεύει ή όχι. Υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως η καμπυλότητα της ταστιέρας και το πόσο "κολλάει" ή "γλυστράει" το φινιρισμα του μανικιού (όταν π.χ. ιδρώσουν ταν χέρια σου). Το πόσο καλά βαλμένα είναι τα τάστα θα καθορίσει και το πόσο χαμηλά μπορούν να κατέβουν οι χορδές χωρίς τριξίματα (αν αυτό είναι που σε ενδιαφέρει).

Θέματα όπως το μέγεθος των τάστων, το προφίλ του πίσω μέρους του μανικιού είναι εντελώς υποκειμενικά. Σε κάθε περίπτωση όταν δοκιμάζουμε μια κιθάρα αξιολογούμε αυτά τα στοιχεία (τάστα, προφιλ μανικιού, αίσθηση ταστιέρας κλπ) και προσπαθούμε να φανταστούμε πως θα ήταν αν η ρύθμιση (δηλαδή το περιβόητο setup) γινόταν με ακρίβεια ΚΑΙ στα μέτρα μας.

 

Θα έλεγα λοιπόν ότι δεν υπάρχει ευκολόπαιχτη κιθάρα γενικώς και απροσδιορίστως. Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις κακοκατασκευασμένων οργάνων, υπάρχουν κιθάρες στα μέτρα μας και κιθάρες που δεν μας πολυβολεύουν. Για εμένα, που δεν παίζω ούτε ιδιαίτερα γρήγορα ούτε ιδιαίτερα τεχνικά, παράμετροι όπως καμπυλότητες τάστα προφιλ μανικιού κλπ είναι σαν το τιμόνι και το λεβιέ των ταχυτήτων του αυτοκινήτου. Τα συνηθίζω σε μισό λεπτό και μετά μπορώ πάω όπου θέλω.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+ 10 σ'αυτά που ανέφερες...

 

Γενικά δεν έχω πρόβλημα να σετάρω το όργανο μου κ γνωρίζω πως να πετύχω το θεμιτό αποτέλεσμα. Απτην άλλη η Εpiphone που χρησιμοποιώ δεν με ικανοποιεί ούτε στα σόλο (δύσκολα φτάνεις τα ψηλά τάστα) ούτε στο κράτημα (χοντρό μανίκι)... θέλω να αλλάξω βρε παιδί μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε αμα δεν ξερεις εσυ ρε φιλε τι παει να πει shredding εμεις με τα λεπτα μανίκια σου φταίμε μετά :P Πανε στο κουτουκι σου να παιξεις 4αρτα τωρα που σε μηδένισα :P

 

Το καλο σεταπ σε ολες τις κιθαρες πιανει και τις μεταμορφωνει....Η φαντασια ομως δε βοηθάει ρε γμτ χαριλατρόνιε.Το θες το γκρατζάνισμα να το κανεις πως θα γινει ναπούμ.Τα υπολοιπα που λες με τα ταστα ειναι στα specs που πρεπει να χεις δει και καταλήξει.Αλλα και παλι ολα με μια αλλαγη γίνονται.

 

Σιγα σιγα ομως καταλήγουμε στο "παρε μια που να σε φτιάχνει εμφανισιακά και ολα τα αλλα ερχονται με τα σετάπ και τα σέρβις".H oxi?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

...Η φαντασια ομως δε βοηθάει ρε γμτ χαριλατρόνιε....

 

Δε μι πιανς. Λέω... αν πας σε ένα μαγαζί και δοκιμάσεις 5-6... πρέπει να αξιολογήσεις αυτά που δεν αλλάζουν (τάστα προφίλ καμπυλότητες κλπ) και να φανταστείς πως θα ήταν αν είχε τις ρυθμίσεις και τις χορδές που θα ήθελες.

Το λέω αυτό γιατί έχω δει πολλές φορές κιθάρες να χαρακτηρίζονται "σκληρές" δύσκολες στα bends κλπ και αυτή η εντύπωση να προέρχεται από τις ρυθμίσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΛΕΣ οι κιθαρες μπορουν να γινουν ευκολοπαιχτες αν τις σεταρεις καλα,απο εκει και περα μονο ΕΣΥ θα επιλεξεις το μπρατσο που σε βολευει δοκιμαζοντας ΠΟΛΛΕΣ κιθαρες,εμεις ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να ξερουμε τι γουσταρεις ΕΣΥ,υπαρχουν παρα μα παρα πολλες κιθαρες με ΛΕΠΤΑ μπρατσα στην αγορα. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανώς εφόσον γουστάρεις λεπτότερα μανίκια, αποκλείεις κιθάρες τύπου LP, όπως και παρόμοιες (schecter, μερικές ESP/LTD κλπ.). Εφόσον λοιπόν ξέρουμε ότι έχεις συνηθίσει σε Ibanez, κοίταξε είτε κάποια καλή Ibanez, ή για μένα ακόμα καλύτερα κοίταξε και κάποια από τα X μοντέλα της cort. Η cort (το εργοστάσιό της τέλος πάντων) κατασκευάζει πολλά μοντέλα της Ibanez, και οι X σειρές έχουν παρόμοια (αν όχι ίδια) μανίκια με Ibanez - και είναι και αρκετά καλύτερα κατασκευαστικά, ιδίως στα budget μοντέλα. Φυσικά με 300 ευρώ να ξέρεις ότι κοιτάς σε budget μοντέλα, πράγμα όχι απαραίτητα κακό, αλλά μην έχεις και τις τεράστιες προσδοκίες. Γνώμη μου είναι, αν θες κάτι καλό, μάζεψε κάτι παραπάνω και τότε ξανάρχισε να ψάχνεις, γιατί σίγουρα ακόμα και με 200 ευρώ παραπάνω μπορείς να βρείς κάτι αρκετά καλύτερο. Πέραν αυτού, μην ξεχνάς και τα μεταχειρισμένα, όπου υπάρχουν πάρα πολλές καλές κιθάρες σε πολύ χαμηλές τιμές. Τσέκαρε λοιπόν και τις αγγελίες και μπορεί να πετύχεις κάτι καλό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου