Προς το περιεχόμενο

Ibanez s 670 fm ή zakk wylde epiphone signature?


sayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ειμαι αναμεσα σε αυτες τις κιθαρες και δεν ξερω τι να επιλεξω. Βασικα για να γινω πιο σαφής με ενδιαφέρει άμεσα η epiphone αλλα σκεφτομαι το εξής: την ibanez την εχω δοκιμάσει και μου ψιλοάρεσε. Εχω στα χέρια μου και ενα σετάκι μαγνητών emg 85/81 (απο προηγούμενη κιθάρα). Να πάρω την ibanez και να της βάλω τα μαγνητάκια η κατευθείαν την zakk wylde? Η ibanez κοστίζει 629€ ενώ η αλλη γυρω στα 850€. Με λίγα λόγια πόσο μακρινές ηχητικά θα είναι οι δυο κιθάρες τη στιγμή που θα φοράνε τους ίδιους μαγνήτες και φαινεται οτι έχουν ίδια ξύλα?

Αρχικά θα ηθελα να γινει συζητηση αποκλειστικα και μονο για τα συγκεκριμενα μοντελα.

 

Παραθέτω και τα χαρακτηριστικα για τις δυο κιθάρες:

 

Ibanez s670 fm                       

Μπράτσο Ibanez Wizard II από maple

-    Ταστιέρα rosewood με 22 φαρδιά τάστα

-    Σώμα μαόνι με «καπάκι» flamed maple

-    ZR locking καβαλάρηςτρέμολο

-    Ibanez INF1 Humbucker μαγνήτηςθέσηςμπράτσου

-    Ibanez INFS1  Single Coil μαγνήτηςμεσαίος

-    Ibanez INF2 Humbucker μαγνήτηςθέσηςκαβαλάρη

-    Μεταλλικά μέρη χρώμιο

 

 

Zakk wylde Bullseye LP

Gold Hardware,

2 EMG HZ H4 Pickups

built in Maple Neck,

Mahogany Body,

Rosewood Fretboard, 22 Frets

 

Υπενθημιζω πως για τη συγκριση συνυπολογιστε πως η ibanez θα φοράει τους ιδιους μαγνητες με την LP

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν βάλεις τους emg στην ibanez θα γίνει καλύτερη καθώς,

1) έχει τους 81/85 και όχι τους μέτριους hz. Οι 2 αυτοί μαγνήτες δεν έχουν καμιά σχέση μεταξύ τους, οπότε και να μην υπολογίζεις ότι έχουν τους ίδιους μαγνήτες.

2) η zakk wylde κατ'την άποψή μου, είναι μια μέτρια epiphone lp, όπου πληρώνεις το όνομα αυτουνού που γράφει πάνω, ενώ η ibanez είναι κάπως ανώτερη ποιοτικά

3) Δοκίμασες την ιμπανεζ και είπες ότι σου αρέσει. Δοκίμασε και την επιφον να δεις αν σου κάνει

4) Η ιμπανεζ έχει τρέμολο, ενώ η επιφον όχι. Εσύ θα κρίνεις αν είναι θετικό ή αρνητικό αυτό

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λάβε υπόψην ότι λόγω κατασκευης ( η ibanez είναι bolt on ενώ η epi set neck) θα έχουν αρκετά διαφορετικό ήχο, ακόμα και αν ήχαν τους ίδιους μαγνήτες.Που δε θα έχουν καθώς οι 81/85 είναι πολύ καλύτεροι απο αυτούς που φοράει η epiphone.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε μπορω να συ,φωνησω με τους προηγουμενους για το ποια ειναι πιο ποιοτικη. Γενικα η epiphone εχει δωσει κιθαρες με ποιοτητα αμφισβητουμενη εως αριστη αλλα πανω κατω το ιδιο και η ibanez. παντως θα σταθω σε δυο πραγματα.

1: η wylde lp δεν ειναι μια απλη epiphone lp με την εννοια οτι περαν των γραφικων (στοχος κτλ ) εχει λαιμο απο 3 κομματια maple φτιαγμενο οπως η gibson les paul custom της δεκαετιας του 70(η 80 δε θυμαμαι ακριβως) που παιζει ο γνωστος μπρατσονοσφιχτης συγγνωμη ο wylde ηθελα να πω(αυτο δεν ειναι απαραιτητα καλο-θεωρουνται οι πιο "φτηνες" gibson αλλα αυτες του αρεσουν αυτες αντιγραφουν). Οι αλλες epiphone lp εχουν στην πλοιοψηφια τους μαονι στο λαιμο (2 κομματια) αλλα αρκετες εχουν maple και ας μην το λεει η εταιρεια(αναλογα τι τους περισσευει στο εργοστασιο)

 

2:Τι νοημα εχει να συγκρινεις τους 81/85 με τους ΗΖ της wylde δε μπορω να καταλαβω. Αφενος αμα θες τους βαζεις(τυος 81/85 που εχεις) και στη les paul. Απο την αλλη η ιδια η εταιρεια λεει οτι τους εχει κανει να μοιαζουν αρκετα στον ηχο.

 

3: Τελευταια παρατηρηση ειναι οτι ακομη και να τις καταφερεις να μοιαζουν αρκετα στον ηχο πραγμα διολου απιθανο με τους EMG και παρα τις διαφορες σε κατασκευη, ειναι αυτες οι διαφορες που ψυχολογικα και παικτικα θα σου πουν ποιο οργανο ειναι το σωστο για σενα. Οποτε δοκιμασε τες. Εγω δε θα επαιρνα καμια! Αφου μπορεις να φτασεις τα 850 θα εσπαγα το μπατζετ και θα επαιρνα μια les paul στα 400-450 και μια ibanez στα ιδια λεφτα. Και οι δυο εταιρειες αλλα και αλλες εχουν αξιοπρεπη μοντελα στα ιδια λεφτα, θα δοκιμασεις και θα εχεις και τις δυο "σχολες" οργανων (κοντο scale χοντρος λαιμος στην epi και μακρυ scale,tremolo και λεπτο σωμα/λαιμος στην ibanez.) και στο τελος θα κρατησεις τους emg σε αυτη που θα σου αρεσει να παιζεις η θα κατσουν καλυτερα, ενω με μια παρομοια αναβαθμιση μαγνητων στη δευτερη θα αγγιξεις και αλλα ηχοχρωματα. Καλες αγορες!

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα θα δοκιμάσω και την epiphone μολις θα μπορεσω. Εκ παραδρομης δεν ειχα προσεξει οτι φοραει μαγνητες hz. Νομιζα πως ειναι οι 85/81. Υποθέστε πως και η epiphone εαν αγοραστεί θα φορέσει κατευθέιαν τους 85/81

Οι διαφορες bolt on και set neck ποσο σημαντικες ειναι?                             

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το set neck έχει περισσότερο sustain, όγκο, πιο γεμάτο ήχο...

 

Στην περίπτωσή σου, όμως, και αφού θα βάλεις έτσι κι αλλιώς συγκεκριμένους μαγνήτες, πρέπει να δοκιμάσεις και τις δύο κιθάρες, να δεις πώς είναι η αίσθηση στο χέρι σου, μια και μιλάμε για δύο ΤΕΛΕΙΩΣ διαφορετικές κιθάρες από αυτή την άποψη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου