Προς το περιεχόμενο

Υλη & διδασκαλια ηλεκτρικης κιθαρας.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΔΕΝ ξερω αν το εβαλα στην σωστη κατηγορια. ας το "μετακομισει" καποιος modulator αν χρειαζεται. ευχαριστω.

 

ΛΟΙΠΟΝ κυριοι.

 

το τοπικ αυτο εδω το ανοιγω για δικη μου βοηθεια , διοτι ειμαι προβληματισμενος και δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις. παρακαλω να με βοηθησουν οσοι μπορουν διοτι , αρχιζω να πελαγωνω.

 

εργαζομαι σε μουσικο σχολειο και απο φετος ξαφνικα , ειπε το "υπουργειο παιδειας" να βαλει σαν επισημο πλεον μαθημα επιλογης στα παιδια του γυμνασιου την ηλεκτρικη κιθαρα (και το ηλεκτρικο μπασσο).

μεχρι τωρα υπηρχε μονο κλασσικη κιθαρα σαν οργανο επιλογης , στην οποια το παιδι διδασκεται την υλη προκαταρκτικης-κατωτερας-μεσης-ανωτερας συμφωνα με το αντιστοιχο προγραμμα σπουδων του υπουργειου πολιτισμου για τα ωδεια.

 

και αυτο γινοταν διοτι κανεις απο το υπουργειο παιδειας δεν ηξερε να μας πει ποια υλη θα διδαχτουν τα παιδια. ετσι συννενοουμαστε μεταξυ μας οι καθηγητες των μουσικων σχολειων τηλεφωνικα και ενδοσχολικα , και κανονιζαμε μια ενιαια υλη οσο το δυνατον πιο πληρη....

 

φετος λοιπον πολλα παιδια απο την 1η γυμνασιου , εχουν επιλεξει Ηλεκτρικη κιθαρα. πηραμε τηλεφωνα στο υπουργειο παιδειας , και δεν εχει βγει διδακτεα υλη , ουτε φυσικα βιβλιο του ΟΕΔΒ για κλασσικη κιθαρα ηλεκτρικη κλπ.

 

οποτε θα ηθελα τοσο οι γνωριζοντες το θεμα αυτο - συμπεριλαμβανομενων φυσικα και των δασκαλων & μαθητων του noiz - οσο και οποιοι γνωριζουν κατι μεθοδικο και ουσιωδες , να με βοηθησουν στα παρακατω ερωτηματα.

 

1. πως αρχιζει ενα παιδι ηλεκτρικη κιθαρα σημερα?

2.ποια ειναι η σειρα με την οποια πρεπει να μαθει ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ τα πραγματα? (πενα-τεχνικες legato- κλιμακες ,modes,bends κλπ?)

3. ποια βιβλια κανετε οι πιθανοι μαθητες του φορουμ και ποσο ειστε ευχαριστημενοι απο την μεχρι τωρα πορεια σας στη μαθηση?

4. ποια βιβλια/σημειωσεις η οτιδηποτε αλλο , χρησιμοποιειτε οι καθηγητες του noiz για διδασκαλια , και ποσο ευχαριστημενοι ειστε απο αυτα?

 

τα ρωταω αυτα διοτι εχω ασχοληθει με κλασσικη κιθαρα απο το 1982 , ενω στην ηλεκτρικη ειμαι αυτοδιδακτος ουσιαστικα. βλεποντας και κλεβοντας τεχνικες κλπ κλπ απο το 2000. 

 

βοηθεια για το καλο των παιδιων παρακαλω. με εγκυροτητα και σοβαροτητα.

 

σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

 

 

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτη φορα ακουω για ηλεκτρικη σε μουσικο.Παντα κλασσική κ παραδοσιακή μουσική ηξερα οτι κάνουν.

 

Επειδη δεν υπάρχει βιβλίο πάρε ενα κ απλα μετεφρασέ το κ κανε το στα παιδια.Συνδιασε διαφορα βιβλία του εμπορίου για ολα τα είδη μουσικής.Μπορω να σου προτείνω καποια αλλα ξενογλωσσα.Απο ελληνικα ξερω συγχρονης αρμονιας μονο κ τπτ αλλο.Απο πρακτικα θεματα εχω ιδεα αρκετη σε βιβλια για συγχρονη κ τζαζ μουσικη όπως κ για ροκ κ μπλουζ αλλα δεν ξερω αν ικανοποιείσαι.Αν ναι πες μου να σου πω κανενα να το δοκιμασεις κ στο νετ πριν το αγορασεις κιολας.

 

Επειδη τρέχω στειλε π.μ. λογω ενδεχομενου να χασω το θεμα κ να ψαχνω μετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

trigga σ ευριστω πολυ για την απαντηση. θα εχεις π.μ. συντομα , μολις προχωρησει λιγο το τοπικ αυτο.

 

πληροφοριακα , σε ολα τα μουσικα σχολεια , διδασκονται θεωρια-κλασσικη αρμονια-σολφεζ-dictee- βυζαντινη μουσικη-πιανο-χορωδια , ολα αυτα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και αφου τελειωσει το ωραριο Ολων των πρωινων μαθηματων που κανουν και τα υπολοιπα γενικα γυμνασια/ενιαια λυκεια.

επισης ειναι υποχρεωτικο ενα παραδοσιακο οργανο ανα περιοχη. στο μουσικο της ζακυνθου για παραδειγμα το μαντολινο ειναι υποχρεωτικο.

απο κει και περα το καθε παιδι πρεπει να επιλεξει εκτος των αλλων , ενα οργανο επιλογης αναμεσα σε ευρωπαικα/παραδοσιακα κρουστα - κλασσικη κιθαρα-πνευστα - ακκορντεον - βιολι - τσελλο - κλπ κλπ κλπ ή να επιλεξει σαν "ειδικο οργανο" για 2η φορα πιανο η καποιο αλλο υποχρεωτικο.

 

για πρωτη φορα φετος στην επισημη λιστα του υπουργειου μπηκε και η ηλεκτρικη κιθαρα-ηλεκτρικο μπασσο για επιλογη απο τους μαθητες των μουσικων σχολειων.

 

αυτα...

 

κανεις αλλος κυριοι????????

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά βιβλία ηλεκτρικής είναι όλα της σειράς του Musicians Institute. Ξεκίνα με τα music reading for guitar, rhythm guitar - the complete guide, guitar soloing. Τα δυο πρωτα τα συστήνω ανεπιφύλακτα, και το reading είναι πολύ καλό και πιο σύγχρονο από τα βιβλία reading του berklee (τα οποία όμως έχουν μερικά πολύ ωραία etude και κομμάτια γενικά).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ουπς! μηπως εχεις κανα λινκ , και που μπορω να τα βρω?

 

απο το 99 που πρωτοπιασα ηλεκτρικη εχω μεχρι τωρα τα παρακατω βιβλια.

 

1.η τεχνικη της ηλεκτρικης κιθαρας σε θεματα jazz-blues-rock / μιχαλη χ'αναστασιου

2.12 bar blues with cd / hal leonard

3.berkley press:

  reading studies for guitar

  berklee basic guitar phase 1,2

  a modern method for guitar 1,2,3 / william leavitt

4.η ηλεκτρικη κιθαρα και η τεχνικη της 1,2 / ακη τουρκογιωργη

5.ηλεκτρικη κιθαρα / κων/νου μπαλταζανη

6.speed studies in pentatonic scales / fagotto music

7. την σειρα βιβλιων του http://www.registryofguitartutors.com/index.html

 

 

(συνεχιζω τις ερωτησεις μετα το ''ανοιγμα'' αυτου του τοπικ.)

 

5.πως τα κρινετε σαν ηλεκτρικοι κιθαριστες και τι συμπληρωματα προτεινετε?

6.ποια θα χρησιμοποιουσατε αν ηταν να μαθει το παιδι σας ηλεκτρικη κιθαρα?

 

- τα χω μπροστα μου και προσπαθω να βγαλω ακρη , βαζοντας σε μια λογικη σειρα τις διαφορες ασκησεις ωστε να δημιουργησω ενα οσο το δυνατον συγκροτημενο πλανο υλης, ηλεκτρικης κιθαρας διαμοιρασμενο στις 3 ταξεις του γυμνασιου-

 

 

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρά υλικο ρε συ.Απλα οργανωσε το κ να χεις υποψη σου τις εναλλακτικες τους προσεγγίσεις στα κοινα θεματα.

 

Νομιζα οτι δεν εχεις δει τπτ απο βιβλια ρε συ.Εχεις δει αρκετο πράμα κ βγαζεις ακρη απο δω.Κοιτα βασικα σωστα πραματα για ολα τα επιπεδα.

 

Ασκησεις για προθερμανση-τεχνικη-ανοιγμα δαχτυλων.Μετα κλιμακες,θεσεις πανω στην ταστιερα,διαστηματα πανω στις κλιμακες κτλ.

Μετα σπουδες απο τα βιβλία και lick.Δε μενει κατι αλλο εκτος απο την προσπαθεια τους κ το ταλεντο τους.

 

Στα μαθηματα που εκανα αυτα εκανα με τη σειρα που τα γραφω αλλα κ την διαφορα οτι γινοταν αναλυση σε κομματια και βασικη αρμονια πανω τους.Φανταζομαι αρμονια θα κανει αλλος οποτε δεν σε ενδιαφερει αυτο το κομματι.

 

Κατι που διαφερει και ενδιαφερει ειναι με τι προσεγγιση θα κινηθεις.Δηλαδη θα το κανεις πρακτικοτατο ωστε να αρχισουν να παιζουν τα παιδια με νοημα ή συντηρητικο-παραδοσιακο-ωδειακο στυλ "μαθε καλα αυτο κ μετα".Αν τα κανεις πρακτικα κ διαβαζουν τα παιδια μεσα σε 1 χρονο τους εχεις μαθει να παιζουν τζαζ, που λεει ο λογος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γράφω γι' αυτά που έχω εγώ.

 

   reading studies for guitar

Βαρύ για πρώτο βιβλίο reading - καλό για αργότερα.

 

   berklee basic guitar phase 1,2

Μόνο για διδασκαλία σε ομάδες μαθητών, γιατί έχει πολλά κομμάτια για 3-5 κιθάρες.

 

   a modern method for guitar 1,2,3 / william leavitt

Εξαιρετικά βιβλία με φοβερή πληροφορία, αρκεί το παιδί να τα κάνει με κάποιο δάσκαλο που τα έχει διδαχτεί και μπορεί να το καθοδηγήσει. Δεν έχουν να κάνουν άμεσα με ηλεκτρική κιθάρα. Το vol. 3 είναι ιδιαίτερα δύσκολο και πυκνογραμμένο. Απαιτείται επίσης κάποιο βιβλίο τεχνικής για πένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορεσεις ριξε μια ματια στο Creative Guitar - Guthrie Govan 1 και 2

 

http://www.amazon.com/Creative-Guitar-Cutting-Edge-Tech/dp/1860744621/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=books&qid=1223331659&sr=8-1

 

http://www.amazon.com/Creative-Guitar-2-Advanced-Techniques/dp/1860744672/ref=pd_bbs_sr_2?ie=UTF8&s=books&qid=1223331659&sr=8-2

 

μου φανηκαν πολυ καλα απο μια γρηγορη ματια που τους εριξα πριν καμποσο καιρο. Παιρνει τις τεχνικες πανω στην ηλεκτρικη και τις εξηγει με πολυ μπλα μπλα (ισως παραπανω αποτι χρειαζεται ) ωστε περα απο τις ασκησεις να ξερεις και την φιλοσοφια της καθε τεχνικης και πως πρεπει να αντιμετωπισεις την καθε ασκηση.

 

Αλλη μια καλη σειρα ειναι The wolf Marshall Guitar method 1 ,2,3,,,,, (δεν ξερω που φτανει) οπου νομιζω ειναι αρκετα καλη για τον αρχαριο ηλεκτρικο κιθαριστα.

 

Μετα υπαρχουν ενα σωρο βιβλια μια ωμη τεχνικη με τα Rock Discipline Petrucci και Troy Stetina - Speed Mechanics For Lead Guitar να βλεπω οτι κυκλοφορουν πιο συχνα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ που πρεπει να μαθει καποιος/καποια που ξεκιναει,ειναι ο ΡΥΘΜΟΣ.Απο εκει και περα,ολα σιγα σιγα ερχονται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου