Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με αγορά ESP


gmoll

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μια ltd eclipse είναι στα χρώματα του hetfield, που κατά την άποψή μου δεν αξίζει τα 1000€ περίπου που ζητάει. Είναι κάπως κατώτερη από από την 1000άρα και παίζουν και στην ίδια κατηγορία τιμής. Απλά μια τσάμπα υπογραφή είναι...

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα...

Φοβερά όργανα οι ESP, και οι Ltd.

Τώρα, το θέμα είναι τί ακριβώς θες, και βασικότερο, πόσα ακριβώς μπορείς να δώσεις.

 

Η EC-1000 είναι πάρα πολύ καλό όργανο, αλλά αν σηκώνει η τσέπη σου για την eclipse II, είμαι σίγουρος πως δεν θα το μετανιώσεις.

 

Π.χ., και οι Mercedes C-class είναι φοβερές αλλά και οι E-class που κοστίζουν το κάτι τοις παραπάνω...

πάντα θα υπάρχει κάτι παραπάνω, το θέμα είναι ίσως να μπορείς να πάρεις κάτι που αύριο δεν θα πείς:

"αν έδινα λίγο παραπάνω θα είναι το μοντέλο καλύτερης κατηγορίας"

 

Ζυγισε το και δες...

 

Φιλικά

Your Ear Rulez!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα εδώ είναι το θέμα πως τα 22 τάστα δεν είναι συν για μένα όπως και το ότι δεν έχει το Earvana Compensated Nut γι αυτό λέω πως εκτός από την ebony ταστιέρα γιατί τα 500 παραπάνω...Δεν είναι οτι δεν θέλω να τα δώσω ή δεν τα χω αλλά να μην πληρώνω και το esp headstock.. >:( ;)

 

Αυτά που διάβασα στο φόρουμ είχαν να κάνουν με τον bridge μαγνήτη και πως τα 22 τάστα εν τέλει εξυπηρετούν έναν πιο γλυκό ήχο μιας και τοποθετείται πιο ψηλά σε ένα υποτιθέμενο (?) sweetspot... ::)..go figure...

 

Τώρα βέβαια γράφανε και κάτι άλλα του στυλ τα graphic είναι ghey και κάτι τέτοια..συνεπώς δεν ξέρω αν πρέπει να τους πάρω και πολύ σοβαρά... ;D ;D

 

Το ζητούμενο είναι η κιθάρα να έχει emg μαγνήτες,fixed bridge και η ταστιέρα της να φέρνει προς wizard neck αλα ibanez...Οι συγκεκριμένες πληρούσαν τις προυποθέσεις όπως κα ικάποιες ibanez που είδα,αλλά οι esp από εμφάνιση..είναι το κάτι άλλο.. 8)

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι στο forum κάποτε έλεγαν περί πορβλημάτων στην ένωση με το μπράτσο πράμα που έκανε την ltd να τρίζει. Βέβαια πολλά απόσα λέγανε ήταν μούφες και ήταν απλώς πρόβλημα setup. Τα άλλα περί αρμονικών και άλλων κουλών που τα αντιλαμβάνονται μέχρι και σε ηχογραφήσεις που έλεγαν ορισμένοι εκεί μέσα, δεν τα σχολιάζω καν, καθώς θα διαγραφώ από το νοιζ ;D

 

Πάντως να σου πω τι κατάλαβα μια φορά που βγήκα όξω και δοκίμασα μερικές μεταλοκιθάρες.

Σε σχέση με την ltd, η esp ήταν σε κάποιο σκαλάκι υψηλότερα από άποψη ποιότητας. Αυτή την αίσθηση μου έβγαλε εμένα, ίσως και τεχνιέντως.

Άποψή μου είναι ότι αν θες μπόμπα ηλεκτρική και δεν κολλάς σε αυτές τις δύο, δοκίμασε και shecter hellraiser καθώς και την ibanez του mike thomson (αυτή από τιμή αν θυμάμαι πρέπει να παίζει κοντά στην esp). Τα εργαλεία αυτά και ειδικότερα η hellraiser, τα έπασαν και λιώνουν ακόμη και κατά πολύ ακριβότερες κιθάρες. Ειδικά δε του thomson, πληρεί όλα τα κριτίρια που έθεσες, εκτός από τους μαγνήτες, που όμως αξίζει να τους ακούσεις.

 

πάντως για ακόμη μια φορά, πρέπει να βγεις και να δοκιμάσεις ο ίδιος μερικές να δεις τι σου κάνει.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα ,συγγνώμη, είναι ώρες αυτές που ποστάρεις? ;D ;D ;D ;D

Με τις schehterr δεν έχω ασχοληθεί καθόλου αλλά του Mick Thomson ήταν από τις πρώτες μου επιλογές για τα κριτήρια που είχα θέσει.Αυτό που με ψιλοχάλασε είναι οτι έρχεται με standard tuning C# και η 6η χορδή σε B με 11άρες χορδές (ίσως και μεγαλύτερες,κράτα μια επιφύλαξη για το τελευταίο) και μου φάνηκε too much...Δηλ δεν υπάρχει περίπτωση να παίξω τόσο χαμηλά.. :-\

Θα μου πεις και πού είναι το πρόβλημα?Με το που την αγοράζεις αλλάζεις χορδές,κάνεις setup και τέλος...όμως έχω την αίσθηση πως όταν μια κιθάρα δίνεται με έναν τρόπο σημαίνει οτι για αυτό φτιάχτηκε...καταλαβαίνεις τί θέλω να πώ? ::)

Εννοώ πως φτιάχτηκε για να παίζει στο πηγάδι με 12άρες χορδές,συνεπώς αν της βάλω 10άρες και την κουρδίσω Eb ή D δεν θα ανταποκρίνεται το ίδιο...λέω μ@λ@κίες? ::) ;D

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Είμαι μακρινό εγγόνι του μπατμαν. Απλά αντί να πολεμώ το εγκλημα κάθομαι και χαζεύω, ενώ η πόλη με ζητά  :D

2) Όσον αφορά το κύρδισμα είσαι τελείως λάθος. Κάθε κιθάρα με το κατάλληλο σετ χορδών και σετάρισμα παίζει και σε νορμάλ και σε χαμηλά κουρδίσματα. Απλά η συγκεκριμένη μιας και είναι αυτού του κυρίου, έχει συγκεκριμένο target group, το οποίο και βοηθά η ibanez δίνοντάς την έτοιμη και με τα ούλα της. Αν δε σου αρέσει απλά την ξεκουρδίζεις σε μι (άντε βάλε και 10άρες αν δεις ότι παραπαίζουν οι 11άρες). Μάλιστα η συγκεκριμένη είναι μια κλασική 25.5" οπότε ισχύουν ότι ισχύουν και στις υπόλοιπες αυτής της κλίμακας.

Θέλω να πω δηλαδή ότι δεν έχει καμιά περίεργη κλίμακα 26-27" σαν τις εφτάχορδες, οπότε και να παραείναι σκληρή σε νορμάλ κούρδισμα.

3) Για τις σεκτερ απλά θα σε συμβουλέψω την επόμενη φορά που θα πας καμιά γύρα για κιθάρες να δοκιμάσεις τη hellraiser. Θα με θυμηθείς  ;)

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Ενδιαφέρεσαι για συγκεκριμένες κιθάρες και θέλεις να μπερδευτείς ακόμα περισσότερο?

Πήγαινε στο κέντρο και δοκίμασε!!!" ;D ;D

Λοιπόν guys πήγα ν ακούσω τις esp,δυστυχώς όμως δεν υπήρχε η ec-1000 διαθέσιμη αλλά μόνο η eclipse χωρίς τους emg αλλά με τους dunkan.

Tην έβαλε πάνω σε μια κεφαλή soldano με καμπίνα vht...προτού σας πώ οτιδήποτε να αναφέρω οτι μου "προτεινε" να ακούσω και μια gibson studio στα ίδια περίπου χρήματα και μια music man.O λόγος ήταν επειδή κατα την γνώμη του βαρύς ήχος σημαίνει παχιά ταστιέρα και βαρύ σώμα..και οτι δεν μπορεί να ζητάω λεπτή ταστιέρα και βαρύ ήχο ταυτόχρονα..Καθένας έχει δικαίωμα στην γνώμη του,συνεπώς τα συμπερασματα δικά σας..

Τώρα επί του προκειμένου ο ήχος της eclipse ήταν απλά θεικός για μένα.Ήταν όσο γεμάτος αλλά και όσο καθαρός χρειαζόταν...λάμπανε οι νότες...σε αυτό δεν φταίει μόνο ο soldano και αυτό γιατί με τις άλλες δύο κιθάρες ο ήχος λάσπωνε χωρίς να αλλάξουν οι ρυθμίσεις.

Στην συνέχεια συζητήσαμε για το πώς μπορείς αυτόν τον ήχο και εφόσον διαθέσεις τα χρήματα να τον ακούς και σπίτι και μάλλον καταλήξαμε πως δεν γίνεται...Μου πρότεινε να συνδέσω την έξοδο του ενισχυτή σε ένα speaker simulator και από εκεί με το σήμα σε line μορφή να το στείλω σε κονσόλα-μίκτη ή μια μικρότερη καμπίνα ενός τρανζίστορ ας πούμε ενισχυτή..Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση ήταν απογοητευτικό σε σχέση με οτι είχα ακούσει νωρίτερα και μπορώ να σας πώ οτι έτσι ακούγονται και τα plugins της line6...δεν υπάρχει λόγος να δώσω 2500-3000 χιλιάρικα και απλά να λέω οτι χρησιμοποιώ τον soldano ενώ ουσιαστικά ακούω...τίποτα..

Α και παρεπιπτόντως την eclipse δεν την έπιασα ποτέ στα χέρια μου... ::)

Μετά πήγα και στις Ibanez σε άλλο μαγαζί και έπαιξα και με την Mick Thomson και με μία άλλη rg όχι prestige όμως με emg μαγνήτες μόνο που εδώ έπαιξα σε έναν ενισχυτάκο ibanez 30w τρανζίστορ,συνεπώς η σύγκριση είναι μάλλον άδικη.

ΑΡΑ!!!We are back to square one...δεν είναι υπέροχο να είσαι κιθαρίστας? ;D ;D

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έπαιξες εσύ με την eclipse? Τότε δεν ξέρεις αν εσένα σου κάνει. Εντάξει μπορεί να σου κάνει στον ήχο, αλλά να μην σου κάνει ως κατασκευή στα χέρια.

 

Τες πα, δίκιο έχει ο τυπάς ότι τον soldano δεν θα τον απολαύσεις σπίτι, αλλά μπορείς να φτάσεις κάπου κοντά του με έναν καλό μικρό λαμπάτο, μια καμπίνα 2Χ12 και ένα καλό πετάλι/πεταλιέρα. Οπότε απλά παίρνεις αυτή την κιθάρα που δοκίμασες και σου άρεσε κι έπειτα ακολουθούν τα υπόλοιπα.

Καθώς μπορεί ο ενισχυτής να παίζει τεράστιο ρόλο στον ήχο μιας κιθάρας (πόσο μάλλον όταν μιλάμε για παραμόρφωση), αλλά αν το όργανο που κρατάς δε σε εμπνέει, τότε δεν....

 

Άσχετο αλλά προς τι ήχο θες να πας; Σε έχω για κανά θρασοντεθάδικο, ή από αυτά τα καινούρια. Αν θες κάτι πιο κλασσικό, τότε δε νομίζω ότι όλα αυτά σου κάνουν

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε στις 4:51 ούτε ο batman είναι ξύπνιος... ;D ;D

 

Θέλω κατά κύριο λόγο να έχω την ευκολία του ξεκουρδίσματος σε drop d -  Eb έως D με Drop C και από ήχο (μαζί με τον κατάλληλο ενισχυτή φυσικά) φαντάσου από early-metallica/slayer μεχρι τα πιο καινούρια within temptation/evanescence αν και με τους dunkan (οι οποίοι κάτι μου κάναν χθές.. :o) πιστεύω θα έχω και πιο "κλασσικές" δυνατότητες..Έτσι στα ρυθμικά πιστεύω καλύπτω και πιο βαρύ παίξιμο (χθες σε drop-d έπαιζε ο Μιχάλης και η eclipse με τους dunkan ηχητικά έσπερνε.. ;) και σε lead παίξιμο δεν νομίζω οτι έχω πολλούς περιορισμούς στο metal genre (καλά είμαι θεός... :P ;D ;D) γενικότερα..

 

Συζητώντας και με άλλους πιο έμπειρους φίλους ίσως εν τέλει καταλήξω σε αυτή την λύση (χωρίς τους emg δηλαδή..)..Ακούγωντάς τους και από κοντά,πραγματικά δεν μαζεύονται και επίσης έχουν την τάση να "καλύπτουν" το όργανο ό,τι ξύλα και να έχει (το τελευταίο είναι γνώμη των πιο έμπειρων) ενώ μια λύση όπως οι dunkan ίσως βοηθάει να χτίσεις κάτι πιο ιδιαίτερο πιο προσωπικό...Και πάλι σου λέω η Mick Thomson είχε γεμάτο ήχο ακόμα και στον ψευτοενισχυτή αλλά σαν αίσθηση δεν με κέρδισε..

Θα ξαναπάω στο guitarstore μου φαίνεται για δεύτερο τεστ.. ;)

 

p.s:πιστεύεις πάντως οτι μπορείς να πλησιάσεις τον ήχο ενος high-gain ενισχυτή μέ έναν με καθαρό κανάλι και ένα πεταλι dist (βλέπε jemini,που μου καλάρεσε κιόλας..)?Θα με ενδιέφερε η γνώμη σου.. 8) :)

If the house is rocking,don't bother knocking...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου