Προς το περιεχόμενο

Σχετικα με τα πεταλακια


sils

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν πάντως παίξεις με τα αναλογικά σου εφέ μπροστά και βάλεις την πεταλιέρα πίσω στη Loopa μόνο για τη ψηφιακά σου εφέ το σήμα σου θα ψηφιοποιείται και πάλι και θα αλλοιώνεται..Το έκανα κι εγώ ένα ολόκληρο χρόνο έπαιζα με τα πετάλια μου μπροστά και την gt6 στη loopa..Είναι μαλακία απο τη στιγμή που θες να μην ψηφιοποιείται το σήμα σου και να έχεις full αναλογικό σήμα να μην πάρεις πετάλια..

 

Eκει εσυ το χαβα σου... ;D ;D (πως θα εχει τωρα full analog σημα με digital chorus & delay δεν μπορω να καταλαβω... ;D ;D ;D

 

 

και βάλεις την πεταλιέρα πίσω στη Loopa

 

το παλικαρι μας ειπε με τη ενισχυτη παιζει μη το μπερδευουμε αδικα...

 

στον καινουργιο μου

λαμπατο (blackheart)

 

& ο ενισχυτης αυτος δεν εχει λουπα (ουτε βρωμικο καναλι οποτε δεν χρειαζεται να εχει λουπα...)

 

 

Όσον αφορά το bad monkey που σου πρότεινε ο superfunk το υπερψηφίζω..Είναι πετάλι respect ειδικά απο αναλογία τιμής απόδοσης..Και είναι πιο χρήσιμο σε έναν φθηνό ενισχυτή με όχι τόσο καλά κοντρολαρισμένα hi mid απο ότι ένα ts9  ας πούμε που κάνει και τα 3πλάσια..Στο λέω γιατί τα έχω και τα 2..Το ts9 είναι για πιο ακριβούς ενισχυτές με πιο καλά κοντρολαρισμένες συχνότητες

 

εγω ειχα 3 original (holly grail δηλ ) TS9,TS808,TS10 & το Bad Monkey δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο αυτα....οποτε ειναι απλα  η γνωμη σου αυτη ...δεν ειναι καποιο fact γραμμενο στην πετρα.

 

 

Το ts9 είναι για πιο ακριβούς ενισχυτές με πιο καλά κοντρολαρισμένες συχνότητες

 

ο ενισχυτης του παιδιου σαν single ended class A εχει εξαιρετικα κοντρολαρισμενες συχνοτητες δοξα τω θεω... ;)

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 55
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κοίταξε να δεις είναι ντροπή σου να είσαι εριστικός..Ειδικά όταν απο ότι νομίζω είσαι και Modulator..Αυτό που είπα το στηρίζω στο γεγονός ότι το bad monkey έχει πάνω low και high ενώ το ts9 μόνο tone..Πιστεύω καταλαβαινόμαστε λοιπόν..Αν δεν ξέρεις τώρα τι σημαίνει να έχει low και high και τι tone και τι σου δίνει το καθένα παραπάνω και τι σου αφαιρεί τότε ναι..Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα φίλε μου..Εγώ είμαι εδω να πω τη γνώμη μου κι όχι τη δική σου..Tουλάχιστον η δική μου στηρίζεται σε επιχειρήματα και σε πράγματα που έχουν χρησιμοποιήσει καλύτεροι μου που μπορεί ποtέ να μην φτάσω κι όχι στηρίζεται στον δογματικό εαυτό μου που νομίζω τα ξέρω όλα...Τώρα αν θες να πετάς κομπλεξικά σχόλια και παραθέσεις έτσι για να την πεις χωρις λόγο οκ συνέχισε..Σου έχω ξαναπεί δεν έχω κάτι μαζί σου εσύ όμως μάλλον έχεις.

 

Το πετάλι και το rack αφήνουν το σήμα να περάσει..Δεν το αλλοιώνουν..Η παραμόρφωση σου μένει όπως είναι μπροστά και δεν αλλοιώνεται στο παραμικρό..Η πεταλιέρα την αλλοιώνει..Θες δε θες..Προκαλώ τον οποιοδήποτε έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάσει....Η πεταλιέρα το ψηφιοποιιεί και μετα το αφήνει να περάσει..Ρώτα έναν ηλεκτρολόγο έναν τεχνικό οργάνων καποιον τεσπα και μη μας τρως την πίστη..Σε προκαλώ τράβα τώρα στον Υβρίδη να δεις τι θα σου πει ή στον jimmy.Εκτός και αν και αυτοί δεν ξέρουν..Αλλά εντάξει εδώ είναι άχρηστος ο vai-o satriani-ο malmsteen-ο holdsworth- ο howe- ο moore δε θα μας πεις τον jimmy  ;D ;D

 

Άλλο rack άλλο πετάλια άλλο προενισχύσεις λαμπάτες φέτα και άλλο πεταλιέρα..Υπάρχουν συσκευές ελεγχόμενες ψηφιακά και άλλες που λειτουργούν ψηφιακά..Αυτο δε θα το βρεις στην πέτρα θα το βρεις σε κανα βιβλίο η σε καναν άνθρωπο που ξέρει..

 

Πάντως εκείνος ο moore πρέπει να ήταν πολύ χαζος να κουβαλάει 2 plexy και άλλους τόσους marshall και 4 πεταλάκια(όλα καρφωμένα μπροστα μάλιστα)

 

Αφού με μια tonelab η μια gt10 θα έκανε την ίδια δουλειά..Αλλά ακόμα πιο βλάκες είναι οι εταιρίες..Μα όσο κάνει μια gt10  να έχει ενα delay της ένα chorus της και ένα distortion ενώ η gt10 σου έχει και πόσα preamp σου έχει και όλα τα πετάλια της boss και φτιάχνει και καφέ ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειμαι  καθολου εριστικος απλα λες ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ (τις οποιες  ΟΛΟΙ εδω μεσα σου εχουμε πει οτι λες,οχι μονο εγω) και απλα προφυλασω ενα νεο παιδι που ζητα συμβουλες βασισμενες στην εμπειρια & τη ΛΟΓΙΚΗ   και οχι ανατυπωσεις αρθρων απο περιοδικα....και κουβεντες του αερα.

 

Το ποιος ειναι εριστικος και επιθετικος λοιπον (μονο στο παραπανω ποστ σου εχεις κανει ...3-4 προσβλητικους χαρακτηρισμους) φαινεται...

 

Και επειδη αρκετη υπομονη εχουμε κανει μαζι σου (πανω απο 10 ατομα  εχουν ζητησει τη διαγραφη σου μονο αυτη την εβδομαδα) & σε εχουμε προειδοποιησει πολλες φορες....την επομενη φορα που θα "επιτεθεις" ΕΦΥΓΕΣ.

 

εδω ειναι φορουμ μουσικης και τεχνολογιας και οχι χωρος κοκκορομαχιων.

 

ΟΚ?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε απάντα μια φορά σε αυτά που σου λέμε και άσε τις γενικολογίες και τις αερολογίες..Εσένα ποιος σου είπε ότι είσαι δάσκαλος????????????????Στήριξε μου ότι λέω ανακρίβειες κάπου..Σε ένα γενικό νόμο και κανόνα..Να μην ξαναμιλήσω ποτέ..

 

Κοίτα παραπάνω τι σου έχω γράψει και δώσε απαντήσεις και άσε τις γενικολογίες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε ΟΛΑ τα παραπανω σου εχω απαντησει και εγω και καμμια ΔΕΚΑΡΙΑ αλλοι...(απο 2 και 3 φορες και με  επιχειρηματα και με παραδειγματα)

 

αν δεν θες να διαβασεις με προσοχη εισαι αδικαιολογητος αν δεν ΜΠΟΡΕΙΣ λογω καποιου προβληματος συγκεντρωσης η γνωσης της ελληνικης γλωσσας εισαι δικαιολογημενος αλλα δεν μας το εχεις αναφερει για να τα γραφουμε ακομα πιο απλα.

 

επειδη δεν νομιζω να συμβαινει το δευτερο κατσε και ξαναδιαβασε ΟΛΑ οσα σου εχουν γραψει τα παιδια σε ολα τα thread που εχεις ανοιξει πολεμο.

 

ξεκινα τωρα ειναι πρωϊ ακομα και το μυαλο καθαρο. :)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα επειδη μολις τωρα με πηρε τηλεφωνο ο Κυριακος απο τα Διαφανα Κρινα και θελει να "επεμβει"

 

μου ειπε ΑΚΡΙΒΩΣ τα εξης....

 

 

"

Χαιρετω το φορουμ και λυπαμαι που ο περιορισμενος χρονος μου δεν με αφηνει να συζητω μαζι σας ,σας διαβαζω ομως συχνα...

 

Επειδη εχω διαβασει δεκαδες threads στα οποια σφαζονται οι πεταλακηδες με τους πεταλιερακηδες :) θα ηθελα να πω και εγω τη δικη μου γνωμη γυρω απο το θεμα,,,,

 

 

Επειδη εχω κανει το πρωτο μου Live το.... 1984 , εχω παιξει σε περιπου 1000 συναυλιες & εχω δοξα τω θεω ηχογραφησει αρκετους δισκους ,λεω οτι υστερα απο την πολυχρονη εμπειρια μου με τα  ...36 boutique (ποναει η τσεπη μου ακομα...) πεταλια που ειχα πανω στην πεταλιερα μου (1,40μ μηκος χ 0,64μ φαρδος, με το υψος μου στο... 1,70 ;D) εχω καταλαβει με το λιγο μυαλο που διαθετω οτι τα πεταλια ειναι καλα αν χρησιμοποιεις το πολυ 3 μαζι διαφορετικα το σημα σου ΠΕΘΑΙΝΕΙ (σε κιθαριστες τυπου Edge κτλ χρησιμοποιουνται εντελως διαφορετικες και πανακριβες λυσεις για να αντισταθμιστουν αυτες οι απωλειες).

 

Τα τελευταια 5 χρονια παιζοντας με μια αξιοπρεπη ψηφιακη πεταλιερα (την οποια βεβαια εχω προγραμματισει σωστα,δυστυχως μονο αν εχεις πειρα απο πεταλια εχεις πιθανοτητες να βγαλεις ηχο απο τετοιες πεταλιερες ) την VOX TL,εχω βρει την υγεια μου,εχω σταματησει τα ..χορευτικα και παιζω κιθαρα..ο ηχος μου δε ειναι ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ απο τοτε που επαιζα με δεκαδες αναλογικα και ψηφιακα πεταλακια.....επισης να σημειωσουμε οτι τα ψηφιακα πεταλια ειναι ακριβως οτι ειναι και οι ψηφιακες πεταλιερες δηλ....ΨΗΦΙΑΚΑ,τα δε αναλογικα πεταλια ειναι κυκλωματα τραντζιστορ τον οποιων τον ηχο ανετα καποιος που γνωριζει μπορει να προσεγγισει με μια ΚΑΛΗ ψηφιακη πεταλιερα .

 

Φυσικα εννοειται οτι συνεχιζω να χρησιμοποιω τον πιστο μου VOX AC30 και με τη πεταλιερα μου.Το μονο πραγμα που μου λειπει απο τα δεκαδες αναλογικα μου πεταλια ειναι η αγωνια μη μου χαλασει κανα George L μπροστα σε 1200 ατομα και ο ΘΟΡΥΒΟΣ... ;D

 

Ολοι οσοι απο τους κιθαριστες του φορουμ αυτου παιζουν ζωντανα καταλαβαινουν τι ακριβως εννοοω

 

 

φιλικα

 

Κυριακος Τσουκαλας"

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, πρέπει να είναι η τρίτη ή τέταρτη φορά που βλέπω προπαγάνδα από κοτσάνες περί μπαγιάτικου σήματος και περί κουφών, ανεγκέφαλων χρηστών πεταλιερών που δεν ξέρουν από καλό λάδι να επεκτείνεται σε όποιο θρεντ σου κατέβει, Spyre1984. Και για να σε προλάβω, ας αφήσουμε τις γνώμες όλων των άλλων κι ας πάρουμε μόνο τη δική μου... κι αυτή είναι σαφής κι έχει ξαναγραφτεί. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να την επαναλάβω, αντίθετα με σένα.

 

Το Bad Monkey είναι αξιοπρεπές, και ταιριάζει μια χαρά με φτηνούς, πάμφθηνους, ακριβούς & πανάκριβους ενισχυτές - η τιμή του δεν έχει καμία σχέση. Αυτό που λες για τις... ελεγχόμενες συχνότητες (??!!!?!?!!!?!) επίσης δεν στηρίζεται καθόλου μιας και το κανονικό tubescreamer διακρίνεται για την... πλαδαρότητα, κακά μπάσα, αναιμικά πρίμα και "φουσκωτά" μεσαία, κάτι που ωθεί κόσμο και κοσμάκη να τα τροποποιεί ή να αγοράζει μπουτίκ βελτιωμένους κλώνους του. Το Bad Monkey τουλάχιστον κάνει μια τίμια προσπάθεια να αποδώσει τις προβληματικές συχνότητες καλύτερα, μιας και έχει ξεχωριστούς διακόπτες για low και high.

 

Για να γυρίσουμε και στο τόπικ, πράγματι το Zoom (του οποίου ήμουν κάτοχος) έχει φανταστικά modulation εφφέ (chorus κλπ κλπ), ειδικά σε στέρεο σετάπ, που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κάλλιστα και να αποφύγεις την αγορά έξτρα πεταλιών για την ώρα, εκτός κι αν θες να πειραματιστείς οπότε πάμε πάσο...

 

 

 

(πολλά χαιρετίσματα & πες του Κυριάκου να κάνουν την πατροπαράδοτη Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Αν ή στο Στον Αέρα, ανυπομονώ...)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το πετάλι και το rack αφήνουν το σήμα να περάσει..Δεν το αλλοιώνουν..Η παραμόρφωση σου μένει όπως είναι μπροστά και δεν αλλοιώνεται στο παραμικρό..Η πεταλιέρα την αλλοιώνει..Θες δε θες..Προκαλώ τον οποιοδήποτε έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάσει....Η πεταλιέρα το ψηφιοποιιεί και μετα το αφήνει να περάσει..Ρώτα έναν ηλεκτρολόγο έναν τεχνικό οργάνων καποιον τεσπα και μη μας τρως την πίστη..

 

Είσαι πολύ μπερδεμένος ρε γαμώτο... Η πεταλιέρα την αλλοιώνει άμα θες να την αλλοιώσει... άμα πας και βγάλεις off τις preamp προσωμοιώσεις και γενικά ότι έχει σχέση με gain, και χρησιμοποιήσεις μόνο τα modulation εφέ της πεταλιέρας (και προσέξεις και το input output level, μην έχεις  παραμόρφωση λόγω του level επειδή έκανες κατα λάθος boosting...), ποια ακριβώς είναι η διαφορά με ένα ψηφιακό rack με modulation εφε μόνο?? (νταξ' η διαφορά είναι οτι σε ακριβά ρακ μπορεί και να βρεις καλύτερους ADDA converters, αλλά στα πιο φτηνά το ίδιο πράμα με μια καλή πεταλιέρα ακριβώς είναι) Απο αυτά που λές, δείχνεις οτι απλώς δεν έχεις παίξει με τα διάφορα modules και το routing στο effect chain μιας πεταλιέρας.

 

Απο κει και πέρα, ναι, τα αναλογικά πεταλάκια, ρακς, ή όπως αλλιώς τα πακετάρεις, υπερτερούν ενός ψηφιακού επεξεργαστή ήχου που έχει κακό ADDA αλλιώς (εκτός των gain πεταλιών) πάλι χάνουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σωστος και βεβαια η ADDA των περισσοτερων ψηφιακων πεταλιων ειναι ακριβως της ιδιας ποιοτητας (και χειροτεροι πολλες φορες) με αυτους των φτηνοτερων πεταλιερων... οποτε πως γινεται και...ψηφιακοποιουν το σημα ....λιγοτερο απο ενα ZOOM (με απενεργοποιημενα τα amp & cab simulations) δεν μπορω να καταλαβω...

 

προσωπικα παντως εχοντας κανει α/β τεστ μεταξυ αυτου του τερατος που ειχα (το πισω οχι το μπροστα το οποιο ειναι τελειως ακακο.. ;D)

 

l_d286939cbac213bbe2300352f3d7eb1c.jpg 

 

και της Tonelab,o bypass ηχος μου ηταν ΤΡΑΓΙΚΑ καλυτερος με την TONELAB (κατι που ισως οφειλεται στο buffering που καει η 12ΑΧ7 που εχει στην εξοδο) παρα το low impedance buffer του R66,μαλιστα ολες οι κιθαρες μου ακουγονται ΚΑΛΥΤΕΡΑ μεσα απο την TL ακομα και bypass να την εχω παρα καρφι στον ενισχυτη.....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

προσωπικα παντως εχοντας κανει α/β τεστ μεταξυ αυτου του τερατος που ειχα (το πισω οχι το μπροστα το οποιο ειναι τελειως ακακο.. ;D)

 

 

Οχι και ακακος μονο που δεν μας @!@  ;D ;D ;D ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου