Προς το περιεχόμενο

Αλλαγη μαγνητων σε Fender Fat Strat ( Mexico) ή μετατροπη σε κανονικη Strat ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας .

Εχω μια Fender Fat Strat made in mexico και θελω να την αναβαθμισω αλλαζοντας της μαγνητες .Ωστοσο , σκεφτομαι  να της αλλαξω τους μαγνητες βαζοντας ενα διπλο και δυο μονους,  πιθανον για μονους τους fender original 57/62  (http://www.fender.com/products//search.php?partno=0992117000)  και διπλο τον seymour duncan pearly gates ( http://www.seymourduncan.com/products/electric/humbucker/vintage/shpg1_pearly_ga/) , μιας που τον χρησιμοποιει και η fender και θα ηθελα την γνωμη σας για αυτο το σετ μαγνητες .Απο την αλλη σκεφτομαι να της βαλω τρεις μονους , παλι τους fender original 57/62  μετατρεποντας την σε κανονικη strat και τοποθετωντας στον bridge  το callaham base plate for strat bridge pickups (http://www.callahamguitars.com/partsstr.htm) .Βασικα οταν αγορασα αυτη την κιθαρα ακουγα και επαιζα πιο heavy πραγματα ,τωρα παιζω και ακουω πιο πολυ alternative rock και στη μπαντα που παιζω παιζουμε pop/rock οποτε λογικα θα ειμαι οκ σωστα ?Ευχαριστω παιδια περιμενω τα φωτα σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι καθόλου κακή η επιλογή που κάνεις, στην πρώτη σκέψη. Δηλαδή το ταίριαγμα των 57/62 με τον Pearly Gates. Όμως οι 57/62 σαν σετ, δεν ταιριάζουν και τόσο στο pop rock & alternative κατά την άποψή μου.

 

Κατ αρχάς, ξεκαθάρισε τι θέλεις. Θέλεις όγκο στη γέφυρα? Ο Pearly Gates είναι ο μαγνήτης που ψάχνεις.... δεν θέλεις και σου αρέσει το "bite" του μονού?

τότε πρόσεξε, να μην πάς σε πιό vintage καταστάσεις, αλλά να προτιμήσεις πιό μοντέρνο σετ, όπως το σετ των Texas Special.

 

Το προτείνω αυτό ως σετ γιατί έχουν υψηλότερη έξοδο και φανταστικό χρώμα, που σου επιτρέπει να παίξεις αρκετά με πολλούς ήχους. Τους 57/62 τους είχα για λίγο καιρό, και ενώ δεν τους λείπει διόλου το "χρώμα" και ο ήχος, τους χαρακτήρησα αρκετά μπασοπρίμους στην στράτ που τους είχα. Ειδικότερα μέσα στην μπάντα θα σε παιδέψει να βγάλεις τον ήχο σου και να ακουστείς όπως θές.

 

Αν λόγο των αναγκών στην μπάντα σου δεν κρίνεται απαραίτητος ο όγκος ενός διπλού μαγνήτη, τότε η επιλογή ενός πιό "ζωντανού" σετ τριών μονών εκτός από τους 57/62, είναι η καλύτερη λύση.

 

Για μένα ίσως και να ταίριαζες τον pearly gates, με 2 Texas special, σε περίπτωση που σου έχει κολλήσει ο διπλός, ή ακόμα και με έναν lil 59 στην neck θέση, αφήνοντας τον μεσαίο στοκ. Καλή επιλογή να τοποθετούσες και ένα σπλίτ στους διπλούς, για ακόμα περισσότερες λύσεις στον ήχο.... θα "στρογγυλέψει" πολύ ο ήχος σου πίσω, ενώ μπροστά θα αποκτήσεις έναν λίγο περισσότερο όγκο στο σόλο.... σαφές μειονέκτημα όμως αυτής της λύσης ότι θα χάσεις αρκετό από το bite της neck θέσης που έχει ένας μονός, πλεονέκτημα όμως η πολύ όμορφη ισορροπία χρώματος και ήχου overall.

 

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και στη μια και στην αλλη περιπτωση θα δεις σαφη βελτιωση σε σχεση με τους στοκ μεξικανικους μαγνητες.

 

Πριν καταληξεις στη λυση ΗSS η SSS, να ξερεις οτι κανενας μονος μαγνητης δεν εχει τον ογκο, τη δυναμη, και δεν ακουγεται οπως ενας full sized humbucker και επίσης οτι κανενας διπλος μαγνητης  δεν θα κανει τη στρατ σου να ακουγεται σαν κλασσικη παραδοσικη στρατ στις θεσεις του επιλογεα που τον αφορουν.

 

Επιπλεον ο pearly gates που ανεφερες δεν ειναι αυτος που χρησιμοποιει h fender. Η fender χρησιμοποιει εναν custom wound μαγνητη απο την S Duncan ονοματι Pearly Gates plus με σαφως πιο τονισμενα πριμα σε σχεση με "τον απλο" PG της Duncan.

 

Πιο συγκεκριμενα, αν και πολλοι ορκιζονται στους 57/62 (μου ακουγονται καπως generic sounding) προσωπικα πιστευω οτι θα βρεις πολυ καλυτερους μαγνητες απο αυτους (για παραδοσιακους στρατ ηχους......fender cs69, cs54, duncan ssl1, fralin VH κ.λ.π) ενω oi texas special που σου προτεινε ο taq να ξερεις οτι ειναι πολυ μεσσαιοι και με αρκετο output (ιδανικοι π.χ για τεξας blues αλλα οχι ιδιαιτερα ευελικτοι). Και παλι προσωπικη μου αποψη, οταν βλεπω καποιον ο οποιος διακατεχεται απο διλλημα σαν το δικο σου και ειναι (μαλλον) σχετικα καινουργιος στην ηλ. κιθαρα προτεινω την ευελιξια της HSS configuration.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου άποψη είναι οι αντίστοιχοι σε CS54 αλλά σε Tonerider λέγονται Surfari, κοστίζουν λιγότερο και είναι πάρα πολύ καλοί.

 

Surfari Set - TRS5

A reproduction of 54 strat tone, with calibrated windings.

Just like the original 1954 and 1955 strats, Surfari pickups are made with Alnico III magnets - offering nice sustain and a bright, warm, compressed attack. Note: This set is NOT a low output set - these pickups have all the presence and clarity that players demand.

Tone Guide: Bright and Clear, perfect for surf guitar fans!

Resistance: 5.95k neck, 6.1k mid, 6.3k bridge.

RWRP for hum-cancelling in notch positions

 

http://www.tonerider.com/pickups/stratpickups.html

 

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πιο πολλοι εδω τους θεωρουν πολυ compressed(μικρη δυναμικη περιοχη).Εγω τους γουσταρω  :P .Παντως πειθουν οτι ειναι μονοι ηχητικα τιποτα δεν παραπεμπει σε ηχο οποιουδηποτε τυπου humbucker.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου