Προς το περιεχόμενο

DUNLOP 6110 GT20 Τάστα τοποθέτηση


giorgosL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

σκέφτομαι να βάλω τάστα σε μια φθηνή κιθάρα,με ταστιέρα rosewood,τα έχω βγάλει ήδη τα παλιά.Κι επειδή δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά γιατί δεν αξίζει,βρήκα αυτά εδω,τα Dunlop 6110 Gt20,στην τιμή των 15,75ευρώ.Επειδή δεν είμαι ειδικός,απλά θέλω να πειραματιστώ,αν τα πάρω για να τα τοποθετήσω το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι να τα χτυπήσω με ενα σφυρί ώστε να μπουν;Και ίσως λίγο λιμάρισμα στις άκρες,αφού όπως φαίνεται είναι ήδη κομμένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν χρησιμοποιήσεις σφυρί θα πρέπει να είναι πλαστικό και όχι κανονικό γιατι θα τα καταστρέψεις.Αν και νομίζω ότι μπαίνουν με πίεση και όχι με σφυρι.Επίσεις Θέλουν και τρίψιμο στην πάνω πλευρά ώστε να τα φέρεις όλα στο ίδιο επίπεδο.Δεν είναι τόσο απλό.Η γνώμη μου είναι αν δε θές να πάς σε μάστορα να πάς σε κάποιον φίλο που ξέρει .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω δει μερικά video βασικά και είδα οτι γίνεται και με σφυρί.Δεν έχω πλαστικό βέβαια αλλά κάτι θα βρώ,ίσως καλύψω με κάποιο υλικό ενα κανονικό σφυρί.Το θέμα είναι( μιας και πειραματίζομαι στην ανατομία της κιθάρας με αυτή την παλιά),τα τάστα αυτά που βρήκα σε ένα κατάστημα,να κάνουν,γιατί δεν έχω ιδέα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε και γω μονος μου την εκανα τη στρατ μου απο την αρχη ,μονο τα ξυλα αφησα.Ειναι καλο ,μαθαινεις πολλα.

  Τωρα για τα ταστα.Αφου ειδες βιντεο θα επρεπε να ησουν πιο ενημερωμενος.

Θα πας να αγορασεις μια ματσολα.Σφυρι με πλαστικο κεφαλι.Ενα ευρω κανει.Στην τελικη πρεπει να παρεις και καποια υλικα ετσι.Δεν γινεται ετσι απλα.

  Ξεχνας ομως οτι τα ταστα για να μπουν πρεπει να εχουν και εχουν και την καμπυλη της τασιερας.Εδω σε θελω.Μετα χρειαζονται καλο λιμαρισμα στις ακρες ,αρα θα χρειαστεις λιμες ,που δεν ειναι και φθηνες .4,5 ευρα η μια.

  Αφου κανεις αυτο ,φερνεις την ταστιερα οσο πιο ευθεια μπορεις απο τη βεργα,βαζεις ταινια βαφεις μαυρα τα ταστα και τα τρως ολα ομοιομορφα.Εγω το κανω με μια μεγαλουτσικη ελαφροπετρα.Ενβα ευρω κανει και κανει δουλεια.Εσυ παρε πχ γυαλοχαρτο ,βαλτο πανω σε ενα ευειο κοματι ξυλο οσο η ταστιερα και φατα.

  Γυαλοχαρτα θες πολλα νουμερα ,για να το πας απο χοντρο σε ψιλο ωστε στο τελος να λιανθουν τελεια.Στο τελος τα γυαλιζεις με ατσαλομαλο ή συρμα για τα πιατα να καταλαβεις αυτο που ειναι σε κυλιδρακια το ψιλο.

  Αυτα βεβαια θελουν και λιγο πειρα ,υπομονη ,πολλα βιντεο πως το κανουν οι αλλοι,μυαλο για πατεντες γιατι τα εργαλεια που εχουν οι μαστορες δεν θα τα εχεις ποτε μαλον.

  Επομενως αν δεν σε νοιαζει πολυ το παοτελεσμα ξεκινα και πειραματισου μεχρι να το κανεις οσο καλυτερο μπορεις.Εγω πλεον τρινω ταστα για την πλακα ως ενα αρκετα καλο επιπεδο .Εχω τριψει καμποσες κιθαρες φιλων και ειναι οκ.Αλλα εφαγα πολυ τριψιμο στη στρατ .

  Τεσπα ελπιζω να βοηθησα και να μην σε μπερδεψα.Καλη αρχη.

If I don't doit somebody else will

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι απαιτητικό το "σπορ",το ξέρω,τίποτα δεν είναι απλό και η αλήθεια είναι οτι δεν έχω και πολύ υπομονή,αλλά σιγα σιγα και με ψάξιμο......

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω περισσότερο στο συγκεριμένο θέμα είναι αν γνωρίζει κανείς για αυτά τα τάστα http://www.karatzios.gr/shoppingcart/idetails.aspx?iid=17900  γιατί δεν έχω ιδέα.Αν επιχειρήσω να ασχοληθώ για να τα τοποθετήσω μόνος μου,να πάρω κάτι τέτοιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω εχει μια συντομη περιγραφή:

 

http://www.guitarpartsresource.com/hardware_fretwiredunlop.htm

 

κι εδω μια αναλυση:

 

https://bareknucklepickups.co.uk/forum/index.php?topic=10485.5;wap2

"If we don't succeed, we run the risk of failure."

- George W. Bush

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου