Προς το περιεχόμενο

My new Vox AC15HTVH !


pascal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πριν λίγες μέρες έγινα κάτοχος ενός κεφαλιού VOX AC15HTVH. Δεν ήξερα τι ακριβώς να περιμένω. Είχα δει αρκετά βίντεο στο youtube, ξέρω ποιος είναι ο λεγόμενος "british sound" κ.λπ, κ.λπ, αλλά δεν είχα παίξει ποτέ με κανέναν VOX.

 

Λοιπόν, με λίγα λόγια: Ο ενισχυτής στ' αυτιά μου ακούγεται εξαιρετικός. Ούτε υπερβολικά για τα γούστα μου πρίμα (το φοβόμουν λίγο αυτό) ούτε τίποτα. Ο ήχος είναι ισορροπημένος, με χαρακτήρα, μουσικός.

Ανταποκρίνεται τέλεια στο παίξιμο, γίνεται από καθαρός crunchy, είτε ανεβάζοντας λίγο το volume της κιθάρας είτε αυξάνοντας τη δύναμη της πενιάς.

Δεν έχει reverb, δεν έχει effects loop. Έχει δύο διαφορετικά κανάλια, το Top Boost (που βρίσκεις και στους "απλούς" AC) και το EF86, που αντί για 12AX7 στην προενίσχυση χρησιμοποιεί μια EF86.

Δεν συνεχίζω με τα χαρακτηριστικά, μπορεί να τα βρει κανείς εύκολα.

 

Έγραψα ένα πρόχειρο κλιπ. Η ποιότητα της ηχογράφησης δεν είναι και η καλύτερη  (γράφτηκε με ένα φτηνιάρικο recorder) αλλά νομίζω ότι δίνει μια εικόνα για το πώς ακούγεται.

Παίζω με μια Fender Stratocaster ξεκινώντας από τον neck και φτάνοντας στον bridge, στο EF86 κανάλι, με σχετικά χαμηλό volume (είναι και βράδυ, τι να κάνουμε).

Α, προς το παρόν ο VOX χρησιμοποιεί το ηχείο του Koch. Μια χαρά τα πάνε οι δυο τους, ο Κοχ κιχ δεν έβγαλε όταν του τον φόρτωσα. Και δεν νομίζω να ζηλεύει κιόλας (ή μήπως ζηλεύει;)

 

 

Πείτε μου μεγειά ντε!

;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 34
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ένας από τους πιο αγαπημένους ενισχυτές μου. Συγχαρητήρια! Καλόπαιχτος! Τώρα όσον αφορά στον "british sound" δεν ήταν ο Vox κυρίως αλλά ιστορικά και ως επί το πλείστον ο Marshall, και μετά από αυτόν έπονται HiWatt, Sound City, Orange, Laney (ναι, υπάρχουν και vintage Laney - όσοι παραξενεύονται ας σερφάρουν λίγο ξεκινώντας από την Wiki...)

 

Επίσης, να σημειώσω ότι είναι φυσικό να τα πηγαίνει πολύ καλά με το μεγάφωνο του Koch γιατί είναι αρκετά πριμαριστό και φτιαγμένο ειδικά για να ταιριάζει με το "κουδούνισμα" των EL84.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλοπαιξιμος ρε σ μαν!  ;D

 

αυτο το μπεζακι ειναι μεγαλη Γκαβλαααααα!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου