Προς το περιεχόμενο

Pigtronix Pedals


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως ίσως δεν θα γνωρίζεται ;D τα πετάλια Pigtronix έχουν πλέον και επίσημο αντιπρόσωπο - εισαγωγέα στην Ελλάδα και μάλιστα στην πόλη μου τις Σέρρες. Ε δε μπορούσα να μην αρπάξω την ευκαιρία και να πάρω μερικά για να τα δοκιμάσω με το δικό μου setup!

 

Πρώτο πρώτο αυτό που μου άφησε και την καλύτερη των εντυπώσεων, το echolution!

 

echo_tilt.jpg

 

Πρόκειται για ένα αναλογικό delay με ψηφιακές λειτουργίες αλλά στην ουσία είναι μια mini πεταλίερα που περιέχει delay, echo, modulation effects όπως chorus και tremolo, master section που έχει μέχρι και ενσωματωμένο drive! και δυνατότητα εγγραφής λούπας με μια λειτουργία σαν hold που μπορεί να γράψει μέχρι και 20 δευτερόλεπτα λούπα την οποία και μπορείς να επεξεργαστείς αλλάζοντας το pitch αλλά και πειράζοντας την με τα mod effects και τα timming switch που κάνει το πετάλι να φτάνει στα όρια του να μπορεί και να χαρακτηριστεί ως mini synth! Δεν θα αναλύσω τα ηχητικά του χαρακτηριστικά γιατί έχω μείνει κατ ενθουσιασμένος και ίσως να μην είναι αντικειμενική η άποψη μου γι αυτό θ' αφήσω τα clips να μιλήσουν! Να αναφέρω όμως εδώ τα 2 αρνητικά του που μ ενόχλησαν λίγο, πρώτο η ανάποδη τοποθέτηση του in και out που μπερδεύει λίγο τα πράγματα όταν το βάζεις στο board σου και τα μαύρα πλαστικά jacks που δίνουν μια αίσθηση φθηνού.

 

Εδώ λοιπόν είναι το clip για το echolution Λόγο έλλειψης χρόνου ακολούθησα τα presets που δίνει στο manual του πεταλιού με ελαφρές μετατροπές κι έτσι με την σειρά ακούγεται: Analog delay, Golden delay, The Edge delay, Spiral delay, Deluxe Memory Man, Tape Echo Slap Back, Echo Plexy, Rotary speaker simulation

 

Δεύτερο το μικρό (στο μάτι) Polysaturator.

 

polysat_tilt.jpg

 

Πρόκειται για την standalone έκδοση του overdrive που βρίσκεται στο μεγαλύτερο πετάλι της εταιρίας, το Disnortion, με μετατροπές στο gain και στην προενίσχυση εισόδου και ένα 3 band eq! Το ευχάριστο είναι ότι λειτουργεί επίσης και για μπάσο χωρίς να υπάρχει έλλειψη στο low end! Είναι ένα πολύ ευέλικτο overdrive με μια δόση fuzz που λόγο ύπαρξης eq μπορεί να ακολουθήσει διάφορα μονοπάτια! Το μόνο αρνητικό που του βρήκα είναι για άλλη μια φορά η κουλή τοποθέτηση του in και out που παιδεύει στην τοποθέτηση σε board!

 

Τo clip του βρίσκεται εδώ Πάλι έχω ακολουθήσει τα διάφορα presets που δίνει στο manual και με τη σειρά ακούγονται: Full Gain με flat eq, Medium Gain με flat eq, Low Gain με flat eq, Fuzz, Scooped Metal (full bass 0 Mid Full Treble), Plexi, Clean Booster (Gain στο 0 flat Eq)

 

H κιθάρα είναι μια custom telecaster με Seymour Duncan Alnico II μαγνήτες σε ενισχυτή Rivera Quiana 2x12 με ελάχιστο 1176 compressor

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΟλυ ψυχεδελειαααααααα!  :)

το echolution ειναι για πολυ καψιμο! αλλα δεν μπορω τα πολλα κουμπακια με πιανει ενα αγχος!  :P

 

κ το Overdrive εχει πολλες δυνατοτητες!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενδιαφεροντες ηχοι, αν μη τι αλλο.

 

σιγουρα μια ιδιοχειρη δοκιμη θα ειναι αλλιως.  ;)

 

Στο "βρωμοπεταλακι" ενδιαφερον παρουσιαζει το γεγονος οτι κινειται απο καθαρο(υτσικο) μεχρι λααασπη.  8)

 

 

 

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστούμε πολύ!  :)

 

Πολύ ωραία τα low-medium gain και boost του Poly... για πιο άγρια πράγματα θα κατέφευγα αλλού αλλά θα το έχω σίγουρα στα υπόψιν. Το Echo επίσης θαυμάσιο (με λίγο βάιμπ από Edge, μάλιστα) και πολύ σικ λύση για όλα-σε-ένα αλλά λίγο... θεόρατο για να χωρέσει σε πένταλμπορντ. θα σκάσουν μύτη και σε Αθήνα;

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θεόρατο για να χωρέσει σε πένταλμπορντ. θα σκάσουν μύτη και σε Αθήνα;

 

Δεν είναι και τόσο μεγάλο, τουλάχιστον είναι αρκετά μικρότερο από το DL-4 της Line 6. Στην αρχή είναι ένα πελάγωμα με τα τόσα switch του αλλά μετά από λίγο και ειδικά αν ακολουθήσεις μερικά presets το δαμάζεις το τέρας ;D

 

Τα πετάλια ήρθαν μόλις προχθές και υπάρχουν όλα σε stock, λογικά θα εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα σύντομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακυρο αυτο που θα πω.... αλλα αυτο που παιζεις με το echolution (rotary speaker) μου θυμιζει απο το καινουριο αλμπουμ των metallica το the day that never comes...:P

Rock..Dust..Light..Star

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Γειά σας παιδιά

 

Μιας και υπάρχει ήδη το θέμα του Echolution είπα να μην ξεκινήσω νέο.

 

Λοιπόν τον τελευταίο καιρο ψάνχομαι για delay το οποίο όμως να σου προσφέρει και κάποιες λειτουργίες πέρα από τα συνηθισμένα. Φυσικά να είναι ένα καλό delay αλλά να σου δίνει την δυνατότητα να πειράξεις τον ήχο σου.

Γενικά έχω ακούσει καλά σχόλια για το συγκεκριμένο και έχω δει κάποια βιντεάκια στο youtube αλλά δεν το έχω δοκιμασει ο ίδιος.

Θα με ενδιέφερε να ακούσω τις απόψεις σας για το εν λόγω delay pedal...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολύ καλο και ευέλικτο και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.  είναι ένα απ τα ονειρεμένα delay που κάποια στιγμή θέλω οπωσδήποτε να αποκτήσω.

 

Το μόνο θέμα είναι η τσιμπημένη του τιμή κάτι το οποίο με έκανε (πριν ένα χρόνο) να βγω εύκολα από το δίλημμα που είχα ανάμεσα στο echolution και το electro harmonix stereo memory man with hazarai. Εννοείται πως ΔΕΝ το μετάνιωσα που τελικά πήρα το hazarai. γιατί αν και ψηφιακό δεν ξύνει μια και έχει αναλογικό low και hi pass filter. Είναι κι αυτό πολύ ευέλικτο και με πολύ ιδιαίτερο ήχο και πολύ εύστοχες λειτουργίες. Και η τιμή του είναι η μισή απ του echolution αν και δεν υστερεί καθόλου σε θέμα ποιότητας, φαντασίας και ψυχεδέλιας.

 

Πήγαινε άκουσε τα και τα δύο και άκου κι άλλα όπως το space echo της boss που ξεπερνάει κι αυτό τα συνηθισμένα επίπεδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου