Προς το περιεχόμενο

Microsoft free security / antivirus


Yannis Methenitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@ Wow!

 

Συμφωνώ μαζί σου,αλλά:

 

Για το α), οι πιο γνωστές εταιρίες που προσφέρουν δωρεάν antivirus όπως η avira,avg,alwil(avast)  το δίνουν ώς "κράχτη" για να αγοράσει κανείς το commercial,κατά την κλασσική μαρκετίστικη λογική πως "ναι μεν αυτό που σου δίνω είναι καλό,αλλά αν αγοράσεις το full version θα έχεις αυτά κι αυτά κλπ",το οποίο το βρίσκω λογικό από μέρους μου.Τα features πληρώνονται.H ίδια ομάδα προγραμματιστών όμως υποστηρίζει το μεν και το δε.

 

β) Το ότι τα free antivirus τυγχάνουν "υποπροϊόν",δεν νομίζω πως τα κατατάσσει στην κατηγορία "για κλωτσές"

Θα ήταν πολύ κακή διαφήμιση. :)

Από την άλλη,αν παρακολουθήσεις στατιστικά security threats,θα διαπιστώσεις ότι στην περίπτωση που έρθει η πραγματική απειλή ,δεν πρόκειται να προστατευθεί κανείς από το antivirus του.Αυτό που μετράει είναι ο χρόνος απόκρισης της εταιρίας,είτε το προϊόν της είναι commercial είτε free.Για τον μέσο χρήστη όμως που (θέλω να πιστεύω πως) έχει εκπαιδευθει να το σκέφτεται παραπάνω από μιά φορά πριν να τρέξει το hot-chicks.exe και τα free antivirus κανουν καλά τη δουλειά τους.

 

γ)Σε ποιες χώρες;  :)

Θυμάσαι τι έγινε με τον Media Player;

 

δ) Ναι,καλό είναι.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάνω σε αυτό το θέμα, θυμάμαι ότι πριν από 1-2 μήνες είχε βγει ένα μεγαλο-στέλεχος της Symantec σε κάποιο συνέδριο και είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι τα antivirus προγράμματα είναι σχετικά άχρηστα με τη σημερινή μορφή τους, commercial ή free.

Η αιτιολογία ήταν αυτή ακριβώς που διετύπωσε ο eye, προστατεύουν μόνο από συγκεκριμένους τύπους απειλών και εφόσον αυτές υπάρχουν στη βάση του προγράμματος, πρακτική που σημαίνει ότι ίσως να πρέπει να προκληθούν ζημιές από μια νέα απειλή πριν είναι σε θέση να την εντοπίζουν και να την εξουδετερώνουν τα αντιβιοτικά.

 

Κατά τα άλλα, κι εγώ το Avast χρησιμοποιώ αλλά στο κομμάτι των commercial προγραμμάτων ψηφίζω άνετα το Kasperksy, με το NOD32 δεύτερο στη λίστα.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου