Προς το περιεχόμενο

Microsoft free security / antivirus


Yannis Methenitis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν anti-virus και λύσεις ασφαλείας από το επόμενο καλοκαίρι.

 

Θα πάψει την πώληση του OneCare, all-in-one security και PC management service, τέλος Ιουνίου 2009.

 

Το νέεο software, με κωδικό Morro, θα είναι στοχευμένο σε μικρότερους και λιγότερο δυνατούς υπολογιστές.

 

Το software θα είναι free to download και θα υποστηρίζει Windows XP, Vista και Windows 7.

 

Πηγή BBC

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω τις υπόλοιπες εταιρίες να ετοιμάζουν μυνήσεις,όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.Ο φόβος του μονοπωλίου καλά κρατεί,λες και ο χρήστης δεν έχει την ικανότητα να ανακαλύψει από μόνος του ποιο προϊόν "κάνει δουλειά" και ποιο οχι  :)

Είναι ωραίο πάντως να βλέπεις σε αξιόπιστα sites που ασχολούνται με security τα freeware antivirus να ξεπερνούν σε απόδοση πολλά commercial:

http://mtc.sri.com/live_data/av_rankings/

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ όλους

 

Παιδιά, μερικά δεδομένα:

 

α) Ένα προϊόν anti-virus είναι τόσο καλό όσο η ομάδα προγραμματιστών που το υποστηρίζει. Ο λόγος είναι ότι χρειάζεται να γίνεται διαρκής παρακολούθηση των νέων δικτυακών απειλών. Αυτός είναι ο λόγος για το ότι οι περισσότερες εταιρείες σε αυτό το χώρο κλείνουν μετά από ένα-δύο χρόνια: χρειάζονται πολλά χρήματα για να συντηρηθεί μία τέτοια ομάδα ανθρώπων και πολλές εταιρείες απλά δεν μπορούν να τα δώσουν.

 

β) Ακριβώς επειδή ισχύει το (α), όλα τα freeware, open-source αντιβιωτικά είναι συνήθως για κλωτσές. Μην μπερδεύεστε από το ότι φαίνεται να λειτουργούν : περίμενε να έρθει καμιά πραγματική απειλή, σαν εκείνη που είχε ξεσκίσει όλα τα PC πριν μερικά χρόνια αυγουστιάτικα και θα με θυμηθείτε... Ο λόγος που φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα είναι διότι τα XP και κυρίως τα Vista δεν έχουν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, τουλάχιστον όχι τόσα όσα οι προκάτοχοί τους.

 

γ) Επειδή η Microsoft δεν έχει οικονομικά προβλήματα και επειδή ξέρει το λειτουργικό της καλύτερα από τον καθένα, είμαι βέβαιος ότι θα κάνει κίνηση ΜΑΤ. Τι Avast και κολοκύθια-τούμπανα, όταν το έχεις δωρεάν μέσα στο ίδιο το λειτουργικό;

 

δ) Ακόμη και αν θέλαμε (που δεν θέλουμε) να μιλάμε για commercial λογισμικό, τότε το καλύτερο αντιβιωτικό που υπάρχει είναι το Nod32, όπως είναι γνωστόν.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δ) Ακόμη και αν θέλαμε (που δεν θέλουμε) να μιλάμε για commercial λογισμικό, τότε το καλύτερο αντιβιωτικό που υπάρχει είναι το Nod32, όπως είναι γνωστόν.

 

+79! Και όχι μόνο καλύτερο αλλά και ελαφρύτερο, όσον αφορά επεξεργαστικούς πόρους.

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Τι Avast και κολοκύθια-τούμπανα, όταν το έχεις δωρεάν μέσα στο ίδιο το λειτουργικό;

Σε βρίσκω υπερβολικό. Το Avast δεν είναι freeware αλλά free για ιδιώτες. Επίσης έχω προσωπική εμπειρία 2 ετών χωρίς την παραμικρή ενόχληση από virus, ποτέ! Δεν νομίζω ότι απλά ...έτυχε.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά η βάση των αντιβιωτικών και είναι λογικό αφορά τους γνωστούς ιούς, είναι αυτό που λέει ο eye, μόλις εμφανιστεί ένα καινούργιο worm, ή ιός υψηλά ζημιογόνος άντε γειά... οι σοβαρές εταιρείες αντιβιωτικών εκεί φαίνεται στο αν και κατά πόσο διαθέτουν την ομάδα εκείνη του προσωπικού που θα αντιδράσει άμεσα για την υποστήριξη του προιόντος της.

Στην ουσία ποτέ μα ποτέ δεν είσαι προστατευμένος ό,τι και να βάλεις. Ένα πιτσιρίκι 17χρονο στην νότια Γερμανία πριν λίγα χρόνια έβγαλε σχεδόν off το 1/3 της Γερμανικής τραπεζικής μηχανογράφησης.... και η πλάκα είναι ότι οι τράπεζες δεν έχουν .... Norton και NOD & Mc Affe.. και γενικότερα να θυμάστε το σημαντικότερο.... τα αντιβιωτικά μας προστατεύουν από τα γνωστά threats. Πάμε ξανά ... από τα γνωστά threats.. οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν το αυτονόητο και εκνευρίζονται όταν την πατήσουν λέγοντας και γω που έχω μέσα το καλύτερο αντιβιωτικό... και τελικά είναι μάπα και δε συμμαζεύεται...

Για μένα τα αντιβιωτικά έχουν μιά κάλυψη όλα πάνω κάτω το ίδιο στο νήμα κρίνεται το ποιό πραγματικά είναι καλύτερο, όμως όλα μαζί είναι σχετική ασφάλεια και όχι απόλυτες λύσεις.. Αυτό το λέω επειδή πραγματικά πολλοί πιστεύουν το παραπάνω ότι επειδή π.χ έχουν το Norton το Avast και ένα κάρο άλλα είναι άτρωτοι......

 

@Yameth εξίσου κουφό είναι που και εγώ με 10δες αντιβιωτικά από τον καιρό του Νώε που λέει ο λόγος έως σήμερα ποτέ δεν κόλλησα ιούλη..... .. μάλλον θέμα προσοχής είναι και μπραβο γιατί οι περισσότεροι πρώτα κάνουν κλίκ και μετά κλαίνε...

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου