Προς το περιεχόμενο

master out volume


ontheflow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

οκ... αλλα γηνετε να βαλεις στο nuendo plug-in στο master channel??? γιατη το ψαχνω αλλα δεν βγαζω ακρη εδω και καιρο...μπωρεις να μου πεις τον τροπο??? :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γίνεται, υπάρχει επιλογή λίγο πάνω απο το panning ρυθμιστικό, αλλά αυτό φίλε μου είναι κατά την γνώμη μου κάτι που μπορείς να κάνεις για να καταστρέψεις την μίξη σου και όχι για να την βελτιώσεις.

 

Άν δεν θες να μπλέξεις με σύνθετα πράγματα, απλά χαμήλωσε το Master Fader. Έτσι διατηρείς τα δυναμικά περάσματα που έχει μέσα το κομμάτι σου, το κάνει ενδιαφέρον και δεν κουράζει το αυτί κατά την ακρόαση.

 

Αν θες να ακολουθήσεις την πεπατημένη και να κάνεις την κυματομορφή σου πάστα κατά τα πρότυπα της μουσικής βιομηχανίας, δώσε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο Mastering Stage.

 

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι posters, υπάρχουν καλύτερες τεχνικές για να βελτιωθεί η κατάσταση.

 

Διάβασε τα "Mixing and Mastering with Waves" και το "Mastering Audio" του Bob Katz. Το ένα συμπληρώνει το άλλο.

 

Το πρώτο είναι τυφλοσούρτης, το δεύτερο σου δίνει τα φώτα.

 

Στο στάδιο που είσαι έχεις επιλογές. Να μάθεις ποιά είναι τα λάθη και να τα αποφύγεις ή να τα κάνεις και να μάθεις από αυτά και ταυτόχρονα να χάσεις αρκετό χρόνο μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο.

 

Εν τέλει, γιατί να ακολουθήσεις κάτι που θα καταστρέψει τον ήχο, αντί το ενδεδειγμένο που θα τον βελτιώσει ?

 

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βασικα δεν μπορω να το ισοσταθμισω ακριβος οπος θελω...η θα πεζει το κομματη σε ηψιλη ενταση η σε χαμηλη και οταν μεγαλονη το volume θα παραμορφονει...εχω φερει τα καναλλια εκει που ειναι ισοροποιμενη η μουσικη με την ηχογραφησει απλος λιπη κατι... :-\

αλλα θα ψαχτω λιγω...

ναστε καλα!!! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκτός από αυτό, επαναλαμβάνω: Μαζί με το χαμήλωμα του master ανέβασε την ένταση στα ηχεία.

 

Αυτό που σου λείπει είναι:

1) Να παίξεις με τις ισορροπίες του κάθε ενός μέρους μέσω του eq και άλλων εργαλείων, ώστε να τους δώσεις χώρο στη μίξη κι έτσι να έχεις χώρο να ανεβάσεις λίγο ακόμη και πιο ισορροπημένα την ένταση

2) Mastering. Καλό να γίνει από κάποιον που ξέρει.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το κάτι που λες ότι λείπει από το κομμάτι όταν το βγάζεις σε χαμηλή ένταση ίσως το πάρεις αν το επεξεργαστείς π.χ. με το Izotope Ozone.

 

Αλλά και αυτό δεν κάνει θαύματα. Προϋποθέτει η μίξη σου να είναι σε ένα καλό προς άριστο επίπεδο όπως λέει ο Boukas.

 

Τροποποίηση: Δώσε μας ένα link να ακούσουμε αυτό που εντοπίζεις ως πρόβλημα. Ίσως το πρόβλημα να μην είναι μόνο στην μίξη, αλλά να ξεκινάει π.χ. από την σύνθεση. Δλδ: Το κομμάτι να είναι μπουκωμένο από όργανα που πατάει το ένα πάνω στις συχνότητες του άλλου.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ετοιμαζω ενα demo με κομματια & γιαφτω θελω να εχω μια καλη εντυποσει στης μειξεις μου... μερηκα απο αφτα μπορητε να δειτε στο http://www.myspace.com/nakaliptos δεν ειναι ακομα σε masterin εππιπεδο...

απλος μποριτε να παρετε μια γευσει και να μου κανετε μια αξιολογη κριτηκη... :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να λάβω υπόψη τα κομμάτια, είναι φανερό ότι δεν διαθέτει το studio σου σύστημα monitoring για τον ήχο. Ακόμα και να φτάσεις τις εντάσεις στο επίπεδο που θέλεις, το να επιφέρεις αρμονία στο συχνοτικό φάσμα θα είναι δύσκολο.

 

Με καλά ακουστικά, και με πολύ εξάσκηση μπορεί να φτάσεις σε ένα ακουστό αποτέλεσμα, αλλά δεν θα ξέρεις σε καμία περίπτωση πώς βγαίνει ο ήχος σου από stereo σύστημα, παρά μόνο με trial & error διαδικασίες σε home stereo, αυτοκίνητο boom-box, κλπ.

 

Δώσε 300 ευρώ τουλάχιστον και πάρε ένα υποτυπώδες ζευγάρι monitor, ή ασχολήσου αποκλειστικά με την σύνθεση/arrangement και άφησε σε κάποιον άλλο την μίξη και σε κάποιον τρίτο το mastering.

 

Σχόλια για τα κομμάτια όταν υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χρόνος εκ μέρους μου.

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι η αληθεια ειναι οτι χρειαζωμαι monitor ηχεια... :-\ σιγα σιγα θα τα παρω και αφτα εχεις να προτεινης κατι καλο και πολυ οικονομικο??? ;)

βασικα εχω ενα κακο και ισος ειναι και καλο δεν ξερω...

μαρεσει να τα κανω ολα εγω δηλαδη ολοι η δουλεια να ειναι εργω δικο μου και οχι καποιου αλου...(και η γνωση της διαδηκασιας ενοϊτε ετσι...)

βασικα ειμαι σε αρχαριο επιπεδο και αυτοδιδαχτος(αποσω εχω ψαχτη δηλ...)

να φανταστεις τον τελεφτευο χρονο αρχισα να ασχολουμε λιγο πιο σοβαρα και να ψαχνομε...γιατη λογο σπουδον ολα αφτα σε καθηστερουνε... :(

παντως σε ευχαριστω για τον χρονο σου!!!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Behringer Monitors: Μούρικα ναι, λειτουργικά/αξιόπιστα όχι.

 

Τα 5άρια της Tapco ή της Tascam ή της ESI είναι καλή επιλογή για αρχή.

 

Αν έχεις μικρό χώρο δεν θα έχεις τρελό πρόβλημα με τα μπάσα, αλλά θα χρειαστείς σωστά ακουστικά που να κατεβαίνουν χαμηλά, μια που ασχολείσαι με hip-hop, και εκεί το bass παίζει ρόλο. Ποιά έχεις τώρα ?

 

Θα διάλεγα τα Alesis mkII Active, έχουν πέσει στην τιμή, υπερβάλλουν στο bass, αλλά θα έχεις καλή αίσθηση του Club αν τα τοποθετήσεις κατάλληλα στον χώρο σου.

 

Για αρχή: Μακριά από τοίχους και γωνίες. Το δωμάτιο σου είναι φορτωμένο με αντικείμενα, οπότε με ανακλάσεις στο sweetspot δεν πιστεύω να υπάρχει τρομερό πρόβλημα σε χαμηλές εντάσεις.

 

Εν πάση περιπτώσει, και τον χώρο, και το ηχείο το μαθαίνεις, ακούγοντας τις αγαπημένες σου παραγωγές.

 

Ξεφεύγουμε όμως από το αρχικό θέμα.

 

1. Στρώσε ενορχηστρικά τα κομμάτια σου ώστε να μην σκάνε πολλά όργανα μεταξύ τους και ειδικά πάνω στην φωνή.

 

2. Κάνε group τα πάντα εκτός απο drums και bass, και δώσε τους ελαφρύ side-chaining compression με trigger το vocal group. Αν γνωρίζεις την τεχνική να κόβονται μόνο οι συχνότητες της φωνής όταν ενεργοποιείται ο compressor ακόμα καλύτερα. Έτσι όταν σκάνε τα φωνητικά, τα υπόλοιπα όργανα θα χάνουν ελαφρώς συχνοτικό περιεχόμενο που ανήκει στην φωνή και θα καθαρίζει το τοπίο. Σε hip-hop παραγωγές, το χρησιμοποιώ κατά κόρον, αλλά σε ελαφρύ βαθμό, δεν εννοώ να mute-α-ρονται τα leads/pads/70s samples. Μπορείς να το ακούσεις αυτό στο track "Μηνύματα Σιωπής" στο Myspace μου.

 

 

 

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου