Προς το περιεχόμενο

Συγχρονισμός Roland MC 909 με Logic Pro


sagan_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια παιδιά,

χρησιμοποιώ το drum box MC 909 της Roland και θέλω να το παίζω παράλληλα με το Logic Pro:Να τρέχω live effects στο incoming audio από το 909,να ηχογραφώ (κατά προτίμηση ανά ξεχωριστό track("part")) του Roland κτλ.

Προς το παρόν χρησιμοποιώ Digital Audio και "νορμάλ" MIDI καλώδια για να συνδέσω το 909 με την κάρτα ήχου (M-Audio Fast Track Pro).Κάθε απόπειρα συνχρονισμού όμως αποτυγχάνει...Μου βγάζει συνεχώς σφάλματα συγχρονισμού,ο ήχος από το 909 ακούγεται ΟΚ για μερικά δευτερόλεπτα και μετά σταδιακά μπαίνει ένα απίστευτο distortion που μετά από λίγο τα μετατρέπει όλα σε σιωπή και τέτοια κουλά.Έχω δοκιμάσει πολλές ρυθμίσεις και στις επιλογές του Logic και του 909(master/slave,MTC κτλ) αλλά χωρίς αποτέλεσμα...

Αν κάποιος ασχολείται με παρόμοια θεματάκια,ας κάνει τον κόπο να μου δώσει λίγα από τα φώτα του (άντε,είναι και των Φώτων σήμερα...)

ευχαριστώ πολύ  :o

sagan_gr

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό το distortion που λες δεν ακούγεται για πρόβλημα sync του logic αλλά πρόβλημα του mc909 με το digital clock της maudio. πιθανώς κάποια ρύθμιση πρέπει να κάνεις στα settings της maudio (master η maudio, slave το mc)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φροντισε η καρτα ηχου να ειναι στο ιδιο samplerate που ειναι συγχρονισμενο το 909. Και επειδη το engine toy 909 ειναι στα 44.1 khz πρεπει να βαλεις και την καρτα ηχου σ'αυτο το samplerate (κοιτα το manual καλυτερα). To mtc δεν εχει να κανει με το συγχρονισμο της συγκεκριμενης συσκευης, φροντισε απο τις ρυθμισεις του logic να στελνεις midi clock στο 909 και φυσικα το sequencer του 909 να ειναι ρυθμισμενο να λαμβανει midi clock( στο seq settings το γυρνας απο int σε slave)  Αφου τα κανεις αυτα και δεν παιξει σημαινει οτι μαλλον το ψηφιακο καλωδιο εχει προβλημα (ειναι 75Ω rca;) ή συμβαινουν τα "μεταφυσικα φαινομενα" των ηλεκτρονικων μηχανηματων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το καλώδιο που χρησιμοποιώ είναι ψηφιακό stereo audio "S/PDIF".Δεν έχει κάποια ένδειξη σαν αυτή που λες (και προφανώς δεν μπορώ και να καταλάβω οπτικά).

Απ ότι βλέπω τώρα,όποτε είναι ενεργοποιημένη η S/pdif θύρα της κάρτας,η αναπαραγωγή ήχου έχει γενικό πρόβλημα.Ότι αρχείο και να παίξω,με οποιονδήποτε τρόπο ακούγεται παραμορφωμένο με "τσικ" να ακούγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Καμιά ιδέα??

thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου