Προς το περιεχόμενο

booster για το τελος της αλυσιδας.


V.P.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα. θα μαι συντομος. :P

ψαχνω ενα booster (με το ζορι δλδ να ειναι od) που να μου  "στρογγυλευει"  τον ηχο,να μου τον χρωματιζει και λιγο (αρα οχι clean) το οποιο θελω να μπει στο τελος της pedal chain μου( για τους λογους που αναφερω δλδ).

σκεφτομουνα αυτα

http://www.proguitarshop.com/product.php?ProductID=860&CategoryID=

http://www.proguitarshop.com/product.php?ProductID=87&CategoryID=

αλλα και αυτο  http://www.proguitarshop.com/product.php?ProductID=518&CategoryID=  το οποιο ναι μεν δν εχει eq , αλλα ζωντανευει και χρωματιζει καταπληκτικα τον ηχο(οσο προλαβα να το ακουσω βεβαια...)

 

αν καποιος εχει καμια αποψη επι του θεματος ευχαριστως να την ακουσω ....

 

P.S. ισως δν περιγραφω πολυ καλα τι θελω, αλλα ΔΝ ειναι ουτε κομπρεσορας ουτε equalizer....γιατι εκτος απο boostαρισμα και "στρογγυλεμα" θελω και "χρωματισμα" ;D στον ηχο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι το Little Green Wonder, είναι overdrive καθαρόαιμο. Πολύ ωραίο μεν (το έχω δοκιμάσει) αλλά όχι για το σκοπό που θες - χώρια που είναι και πολύ ακριβό.

 

Το Super Hard On είναι ωραία λύση αλλά αν το βάλεις στο τέλος, θα χαθεί το νο.1 προσόν του, που είναι αυτή η "κολακεία" (πώς αλλιώς να το πω; ;D) που κάνει στον φυσικό ήχο της κιθάρας όταν μπει αμέσως μετά από αυτήν.

 

To RC Booster είναι το πιο καθαρό από τα τρία boosts της Xotic και θα κάνει τη δουλειά που θες. Από κει και πέρα, γενικά στα boosts είναι εξαιρετικά δύσκολο:

 

(α) να πεις αν το εκάστοτε πεταλάκι παρέχει το δικό του χρώμα ή αν αυτό που ακούς προέρχεται απλά από τον ενισχυτή που πουσάρεται,

(β) να ισχυριστείς ότι όταν το ακούσεις σε διαφορετικό ενισχυτή απ'τον δικό σου, ότι θα ακούγεται το ίδιο ωραία και στο σετάπ σου (κι αυτό γιατί όλοι οι ενισχυτές αντιδρούν διαφορετικά στο "σπρώξιμο").

 

Αν θες περισσότερες γνώμες, κάνε μια βόλτα και στα παλιότερα θρεντ...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το TAD Range King που είχα (και τώρα το χαίρεται άλλος) μπορεί να σου έκανε. Δεν "χρωματίζει" μεν τον ήχο (παρά μόνο με πολύ boost) αλλά αυτό που περιγράφεις ως "στρογγυλάδα" ίσως μπορεί να στο δώσει με την ενίσχυση των μεσαιο-μπάσσων που έχει.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(α) να πεις αν το εκάστοτε πεταλάκι παρέχει το δικό του χρώμα ή αν αυτό που ακούς προέρχεται απλά από τον ενισχυτή που πουσάρεται,

(β) να ισχυριστείς ότι όταν το ακούσεις σε διαφορετικό ενισχυτή απ'τον δικό σου, ότι θα ακούγεται το ίδιο ωραία και στο σετάπ σου (κι αυτό γιατί όλοι οι ενισχυτές αντιδρούν διαφορετικά στο "σπρώξιμο").

 

Θα συμφωνησω με τον φιλο.

 

Επισης θα συμφωνησω οτι ειναι κριμα να παρεις ενα πεταλι που βασικα η δουλεια του ειναι να μπαινει μετα την κιθαρα και να το βαλεις στο τελος. Του χαλας τον "προλογο".

 

Θα προσπαθησω να μη σε μπερδεψω με αλλα booster της αγορας και θα σου πω οτι απο αυτα που κοιτας θα επαιρνα το super hard on.Κατα τη γνωμη μου ειναι το πιο φυσικο απο τα 3.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@ taras + bloody αντιλαμβανομαι τι λετε, αλλα το σκεπτικο μου ειναι να το βαλω στο τελος και να στρογγυλεψω-χρωματισω οτι εχω ηδη φτιαξει( καθαρο κιθαρας με δελαυ το ενα το αλλο το παραλλο...) εκτος και αν ειναι εντελως ΛΑΘΟΣ το σκεπτικο μου οποτε μου το λετε και αλλαζει το πραγμα...

 

γενικα και αντικειμενικα το rc ειναι μαλλον ακριβως αυτο που ζηταω(θεωρητικα) ... το θεμα ειναι οτι το hard on μολισ το ακουσα επαθα...πραγματικα ζωντανεψε το ηχο... οποτε γιαυτο σκεφτομουνα να το βαλω στο τελος να "ζωντανεψει "  οοοοτι ηχο εχω φτιαξει μεχρι εκει...

το mad proffessor ειναι το μονο που δν εχω ακουσει πρεπει να παραδεκτω αλλα απο τα reviews κτλπ που ακουσα δν θα ελεγα οτι ξεφευγει απο τα ορια του boost...+συν οτι εχει και 3 knobs  για tone shaping, αυτο που θελω δλδ...

 

το tad αν οντως δν χρωματιζει δν κανει :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

VP, το Little Green Wonder - επαναλαμβάνω - είναι τυπικό overdrive. Όχι μόνο το γράφει και... επάνω αλλά και η ίδια η ονομασία παραπέμπει στο Tubescreamer ("μικρό και πράσινο"). Τα TS μπορούν να λειτουργήσουν χοντρικά και σαν boosts με το gain χαμηλά αλλά η αποτελεσματικότητά τους είναι χαμηλή έτσι (για να λειτουργήσουν θέλουν το gain πιο ψηλά).

 

Eπίσης, ναι, το σκεπτικό σου είναι λανθασμένο γιατί η πρωταρχική χρήση των boosters είναι να "ζωντανέψουν" - πουσάρουν έναν ενισχυτή για να αποκτήσει φυσικό overdrive. To "στρογγύλεμα" και χρωμάτισμα πρέπει να το έχεις φροντίσει ήδη χωρίς να χρειάζεται να καταφύγεις σε τέτοιες περιττές λύσεις, και βεβαίως δεν είναι ανάγκη να πάρεις ένα boost για να το κάνει. Μπορείς βεβαίως να πειραματιστείς με το λεγόμενο stacking (προσθέτοντας ένα dirt pedal επάνω σε ένα άλλο κλπ) αλλά να περιμένεις ότι το επίπεδο του θορύβου θα αυξάνεται, όπως επίσης θα μειώνεται και η καθαρότητα των επιμέρους νοτών που παίζεις.

 

Τέλος, όταν έγραφα αυτό:

wah -> compressor -> dist -> OD -> clean boost -> vol. pedal -> κουρδιστήρι.

...

...το clean boost θα σήκωνε το vol. level όλου του τελικού αποτελέσματος κλπ.

 

...εννοούσα ότι θα το χρησιμοποιούσες για να "σηκώσεις" λίγο ό,τι έχεις φτιάξει με τα υπόλοιπα πετάλια όταν θες πχ. να σολάρεις. Καλό στη θεωρία αλλά σχεδόν ανέφικτο στην πράξη. Σε απλά ελληνικά, να χρησιμοποιείς όσο λιγότερα πετάλια μπορείς για να πετύχεις αυτό που θες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το "χρωματίζει" είναι πολύ σχετικό και υποκειμενικό... Εγώ θα σου προτείνω άλλα δύο, σαν εναλλακτικές, χωρίς να θέλω να σε μπερδέψω...

 

http://www.jampedals.com/boomster.htm

http://www.jampedals.com/rooster.htm

 

Το boomster είναι πιο clean, ενώ το rooster δίνει περισσότερο γκάζι (για low gain καταστάσεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν overdrive)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mηπως θα ηταν καλο να μας πεις τι ειδος μουσικης παιζεις και τι μηχανηματα χρησιμοποιεις?

 

Πιστευω οτι θα βοηθουσε πολυ την κατασταση επειδη οι περισσοτεροι παιζουν διαφορετικο ειδος μουσικης (αν καποιος πιστευει οτι παιζει απ ολα μαλλον μας κοροιδευει χε,χε, δεν φτανει μια ζωη γι αυτο).

 

Για παραδειγμα εγω ανηκω στο σκληρο ηχο, εχω τοσο gain στον ηχο μου που θα χρησιμοποιουσα booster για πολυ συγκεκριμενο λογο, με λιγα λογια δεν μου πολυχρειαζεται. Καποιος αλλος μπορει να παιζει blues 'η country και το booster να κατεχει ενα μεγαλο ποσοστο του ηχου της κιθαρας του. Πιστευω οτι παιρνεις απαντησεις ναι μεν σωστες, αλλα ο καθενας εκτος απ τις γενικες του γνωσεις παντα απανταει σκεπτομενος τα δικα του γουστα.

Αν μας πεις που βρισκεσαι ηχητικα πιστευω οτι θα σε βοηθησουμε περισσοτερο.

 

Τελος θελω να προσθεσω και να συμφωνησω παλι με το φιλο bloody sunday οτι πραγματικα ειναι λαθος να το χρησιμοποιησεις στο τελος της αλυσιδας σου. Η μορφη του ηχου σου πρεπει να ειναι απ την αρχη αυτο που θελεις και να μην ψαχνεσαι τελευταια στιγμη ('η αλλιως τελευταιο στην αλυσιδα) για λυσεις που θα σε ξελασπωσουν για κατι που επρεπε να εχεις κανει εξ αρχης. Ασε που βαζοντας το τελευταιο με το που θα το τσιμπας λιγο παραπανω για να χρωματισει θα σου παραμορφωνει τα εφφε σου και αυτο ειναι λαθος ηχοληπτικο (εκτος αν το κανεις επιτηδες απο αποψη).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

  τα mad professor τα θεωρω καταπληκτικα και πολυ καλοσχεδιασμενα πεταλια (εχω τρια και περιμενω το τεταρτο), αλλα οπως γραφτηκε παραπανω, το Little Green Wonder (δεν το χω), σαν TS-style overdrive ισως δεν ειναι και το πιο καταλληλο για clean boost.

 

  το rc booster το εχω, και το συστηνω κι εγω. ο συνδυασμος volume & gain σου δινει μεγαλη ευελιξια (πχ. ψηλα gain χαμηλα volume με μονους, αναποδα με διπλους). τα treble, bass τα αφηνω στο κεντρο συνηθως, αλλα τις λιγες φορες που χρειαζεται κανουν δουλεια.

 

  το zvex δεν το χω ακουσει. το αν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για ενα τετοιο πεταλι εξαρταται απο πολλα: το υπολοιπο rig σου, τα λεφτα που δινεις για gear γενικα, τη χρηση, τα φετιχ  ;D κ.τ.λ.

 

  δεν εχω ακουσει τα συγκεκριμενα πεταλια του jam, αλλα πεντε εξι αλλα που δοκιμασα ηταν παρα πολυ καλα.

 

γενικα σχεδον ολα τα πεταλια που σκεφτεσαι μπορεις να τα βρεις να τα δοκιμασεις στην αθηνα, οποτε κανε καμμια γυρα στο κεντρο. ειδα πολλα mad professor σημερα σε ενα καινουργιο νομιζω μαγαζι κατω απο τα εξαρχεια, δυστυχως δε συγκρατησα ονομα..

 

γιατι εκτος απο boostαρισμα και "στρογγυλεμα" θελω και "χρωματισμα"  στον ηχο...

τωρα το ειδα αυτο.. γιατι δε δοκιμαζεις και κανα treble booster?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου