Προς το περιεχόμενο

Σώστη "συνδεσμολογία" μιας πεταλιέρας


takis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

superfunk(sorry αν γινομαι κουραστικος παιδια αλλα θελω να ειμαι ενημερωμενος στο.θεμα..)σχετικα με αυτο που μου ειπες οτι δηλαδη δεν μπορω να κανω true bypass το korg dt-7 ο..τυπας λεει οτι γινεται και ακομα οτι μπορω να το βαλω και σαν πεταλι στην αλυσιδα.αυτον τον τροπο μου τον ειπαν καποια ατομα στο hugerack και οι τροποι ειναι οι εξης:

 

1)να παρω εναν buffer οπως ας πουμε ενα Axess BS-2 και να χρησιμοποιησω το split output για να στειλω το σημα στο tuner.αυτο ακριβως κανει καποιος που το εχει το korg dt-7 στην αλυσιδα του.χρησιμοποιει το BS-2 για να τροφοδοτει το σημα και στα 2 tuners του αφου εχει και μια φετα korg dtr-1.εχει ενα Α/Β με 'η χωρις τα tuners και δεν χανει καθολου σημα λεει.

 

2)αλλος μου ειπε(δεν ξερω αν εννοει το ιδιο με τον απο πανω)' date='να χωρισω το σημα και να βαλω το tuner εξω απο την αλυσιδα

 

εννοειται οτι δεν καταλαβα τι μου ειπαν να κανω και τι δουλεια ακριβως κανει αυτο το Α/Β box και το Axess BS-2...

help!![/quote']

 

 

Υπάρχει κι άλλος καλύτερος τρόπος κατα τη γνώμη μου.

Με ένα external true bypass box

 

http://www.geofex.com/FX_images/milltbbx.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ένα μικρό tbp box το οποίο θα σου πιάνει ελάχιστο χώρο όταν κάποια στιγμή αποφασίσεις να φτιάξεις ένα pedalboard είναι αυτό

 

Υ.Γ έχω την ίδια απορία για το akai headrush II. Έχω ήδη ένα πετάλι που δεν είναι επίτηδες tbp (phase 90) στην αλυσίδα τι να κάνω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεχρι τωρα με εχετε καλυψει απολυτα σε ολα,εκτος απο μια απορια.ποια η διαφορα μεταξυ ενος Axess BS-2 και ενος TRUE BYPASS STRIP αυτα δηλαδη που προτεινει το site:http://www.pedalboards.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μεχρι τωρα με εχετε καλυψει απολυτα σε ολα' date='εκτος απο μια απορια.ποια η διαφορα μεταξυ ενος Axess BS-2 και ενος TRUE BYPASS STRIP αυτα δηλαδη που προτεινει το site:http://www.pedalboards.com/[/quote']

 

Δεν έχω εμπειρία με κανένα από τα δύο.Σου λέω μόνο ότι καταλαβαίνω από αυτά που διάβασα στα αντίστοιχα site.

Axess: του δίνεις σήμα από κιθάρα ή από ότι άλλο θες και στο βγάζει με buffer/split σε 3 εξόδους για διαφορετικούς ενισχυτές ή αλυσίδες από εφφέ,κουρδιστήρι.Αν θες το χρησιμοποιείς και σαν ένα απλό buffer (δηλαδή μόνο τη μία έξοδο) στην αρχή της αλυσίδας.

ΤΒ Strip: εξωτερικό true bypass για ένα εφφέ ή μία σειρά από εφφέ τα οποία δεν έχουν από μόνα τους tb.Έτσι μπορείς να έχεις true bypass στο wah σου ή σε όποιο άλλο πετάλι θες χωρίς να επέμβεις εσωτερικά.Δεν είναι buffer

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οπου γραφω στα αγγλικα δεν μπορεσα να κανω σωστη μεταφραση και απο το να γραψω βλακειες αφησα να την κανει καποιος που να ξερει ...

τωρα στην ..αντιπερα οχθη ειναι ο pete cornish(σωστα το εγραψα;; ),ο οποιος υποστηριζει αν δεν κανω λαθος το να μην ειναι τα πεταλια true bypass και ο οποιος αν καταλαβα καλα λεει: (δεν ξερω κατα ποσο πολυ διαφερουν αυτα που λεει με αυτα που εχουμε πει.. )

 

το συστημα μου λεει εχει σχεδιαστει ετσι ωστε να τροφοδοτει την κιθαρα μου μεσα σε ενα... fixed high impedance load,το οποιο θα ειναι ιδανικο σε σχεση με το input του ενισχυτη,και μετα θα ..distribute το σημα στα διαφορα εφε και ενισχυτες με..low impedance buffered feeds.αυτο λεει δινει ενα...constant signal level και χαρακτηριστικα γενικα στον ηχο ο οποιος ηχος δεν αλλαζει καθολου οταν προσθετουμε εφε...

 

τα effects pedals του εχουν σαν κυριο input εναν ...εξυπνο προενισχυτη ο οποιος εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με το input ενος λαμπατου ενισχυτη(1 Megohm/20pF),a highly efficient filter to eliminate the possibility of radio breakthrough and a low output impedance so that any following pedals/ cables etc. will not impose a load on the guitar signal.

 

ακομα εχει φτιαξει συστηματα τα οποια εχουν διαφορα inputs το καθενα με ξεχωριστο προενισχυτη και..gain compensation προενισχυτη ετσι ωστε πολλες διαφορετικες κιθαρες θα μπορουν να ταιριαξουν με το καθε συστημα.

In addition a 20 segment PPM type display provides visual indication of signal level in our Effects Boards and Rack Systems.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η διαφορα μεταξυ του Axess buffer (και οποιουδηποτε low impedance buffer) & ενος tbp loop/box ειναι οτι το bufffer χαμηλωνει την εμπεδηση του σηματος κατω απο τα 200-600 ohms οποτε τα σημα "περνα" ευκολοτερα & χωρις αντισταση μεσα απο τα υπολοιπα πεταλια ενω το tbp looper/box ουσιαστικα απομονωνει τα πεταλια που δεν εχουν tbp, οταν αυτα ειναι σε κατασταση off,απο την αλυσιδα των εφε μας.

Ο τροπος χρησης αν εχουμε tbp box/loopers ειναι να ειναι ολα τα πεταλια τα οποια εχουμε στις loops ΠΑΝΤΑ on & ουσιαστικα να βαζουμε το πεταλι που θελουμε να χρησιμοποιησουμε στην αλυσιδα μας πατωντας το on του tbp box/looper.

 

Παντως επαναλαμβανω οτι ολα αυτα τα συμπράγκαλα ειναι σχεδον αχρηστα για μεχρι & 7-8 πεταλια & δεν υπάρχει λογος αγχους & προβληματισμου επειδη καποιο πεταλι/πεταλια μας δεν ειναι tbp .

 

Για παρα πολλα χρονια (απο το 60 μεχρι και τα μεσα της δεκαετιας του 90) δεν υπήρχε τιποτα απο τα παραπανω (εννοω σε ευρεια διαθεση) & οι κιθαριστες παιζανε με εφφε χωρις κανενα πρόβλημα :wink:

 

Εξαλλου ολες οι "απωλειες" σηματος διορθωνονται αν ανοιξουμε λιγο παραπανω το vol & τα πριμα στον ενισχυτη μας :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες αργότερα...

Καλησπέρες σε όλους.

 

Συγνώμη που ξεθάβω αυτό το παλιό θέμα αλλα διαβάζοντάς το μου δημιουργήθηκαν 3-4 απορίες.

 

Έχω τα εξής πετάλια:

1. sansamp bass driver di

2. "the noiz" overdrive :wink:

3. φτιάχνω το mxr envelope filter απο σχέδιο που βρήκα στο net.

Απο ότι ξέρω τα 2,3 είναι tbp.

 

α. Χρειάζομαι και buffer ή το sansamp μπορεί να κάνει παρόμοια δουλειά?

β. Αυτά που λέτε περι buffer ισχύουν μόνο για τα όργανα με passive pickups ή και για active?

γ. Επειδή η ποιότητα κατασκευής (απο τα χεράκια μου) υποθέτω δεν θα είναι τόσο καλή όσο του εργοστασιακού, μήπως βάλω δε βάλω buffer πάλι θα χάνω απο τα ίδια τα πετάλια?

δ. Αφού ισχύει το "ποιότητα σήματος=ποιότητα του ποιό αδύναμου κρίκου", παίζουν μεγάλο ρόλο τα καλώδια που χρησιμοποιώ εντός των πεταλιών για το true bypass ας πούμε?

 

Μη με βρίσετε αν ρώτησα καμιά μ@λ@κία? Αυτά καταλαβαίνω, αυτά λέω. :oops:

 

Υ.Γ. Τα καλώδια που χρησιμοποιώ προς το παρόν είναι κατι no name απο τοπικό μουσικό κατάστημα με συνολικό μήκος περίπου 6 μέτρα.

Free thinkers are dangerous...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην αγχωνεσαι δεν θα εχεις κανενα προβλημα με 3 πεταλια,τα καλωδια σε τοσο μικρα μεγεθη δεν παιζουν κανενα ρολο (ειδικα για τοσο λιγα πεταλια)

 

Το extra buffer επαναλαμβανω δεν το χρειαζεσαι :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου