Προς το περιεχόμενο

"φοβεροί" μουσικοί που χαραμίζονται!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Goatphilosopher οι υπαινιγμοί για την οικονομική κατάσταση των μελών δεν έχουν θέση σε αυτή τη συζήτηση. Την ξεκίνησες σαν "καταγγελία" των κακώς κειμένων της ελληνικής πραγματικότητας και την κατέληξες σχεδόν σε προσωπικό παράπονο για το ότι δεν έχεις αρκετά χρήματα για να κάνεις την "κ$^@" σου.

 

Η απλή αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτε για το πως κάποιος έχει αγοράσει την κιθάρα του ή τους ενισχυτές του και δεν μας νοιάζει κιόλας. Έτσι όπως τα γράφεις εσύ, μόνο εκείνοι που έχουν "κληρονομήσει" χρήματα έχουν την πολυτέλεια να αρνούνται τους συμβιβασμούς και το "χαράμισμα" της τηλεόρασης. Κρίνοντας από εμένα, από εσένα (που όπως λες εργάζεσαι σαν μηχανολόγος) και από πολλούς άλλους, σου ζητώ να με πιστέψεις ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολλοί άνθρωποί έχει χρειαστεί να κάνουν πεντακόσιες διαφορετικές δουλειές (σκυλάδικο, οικοδομή, πωλητές, κούριερ) προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους και ξέρεις... την κράτησαν την άτιμη. Η αξιοπρέπεια και ο υλικός πλούτος δεν σχετίζονται μεταξύ τους: συχνά το ένα υπάρχει χωρίς το άλλο.

 

Ο φίλος σου ο ντράμερ δεν πήγε να δουλέψει στο σκυλάδικο γιατί τον ανάγκασε η κοινωνία, αλλά γιατί δεν ήθελε να δουλέψει (ή δεν μπορούσε να δουλέψει) σε κανονική πρωϊνή δουλειά. Αν έμεινε στάσιμος (όπως λες) δεν έχει να κάνει με το ότι δούλεψε σε σκυλάδικο, αλλά με το ότι βολεύτηκε να δουλεύει σε σκυλάδικο και αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να επεκτείνει τις γνώσεις του. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία ευκαιρία ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού.

 

Αυτά.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Goatphilosopher οι υπαινιγμοί για την οικονομική κατάσταση των μελών δεν έχουν θέση σε αυτή τη συζήτηση. Την ξεκίνησες σαν "καταγγελία" των κακώς κειμένων της ελληνικής πραγματικότητας και την κατέληξες σχεδόν σε προσωπικό παράπονο για το ότι δεν έχεις αρκετά χρήματα για να κάνεις την "κ$^@" σου.

 

Η απλή αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτε για το πως κάποιος έχει αγοράσει την κιθάρα του ή τους ενισχυτές του και δεν μας νοιάζει κιόλας. Έτσι όπως τα γράφεις εσύ' date=' μόνο εκείνοι που έχουν "κληρονομήσει" χρήματα έχουν την πολυτέλεια να αρνούνται τους συμβιβασμούς και το "χαράμισμα" της τηλεόρασης. Κρίνοντας από εμένα, από εσένα (που όπως λες εργάζεσαι σαν μηχανολόγος) και από πολλούς άλλους, σου ζητώ να με πιστέψεις ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Πολλοί άνθρωποί έχει χρειαστεί να κάνουν πεντακόσιες διαφορετικές δουλειές (σκυλάδικο, οικοδομή, πωλητές, κούριερ) προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους και ξέρεις... την κράτησαν την άτιμη. Η αξιοπρέπεια και ο υλικός πλούτος δεν σχετίζονται μεταξύ τους: συχνά το ένα υπάρχει χωρίς το άλλο.

 

Ο φίλος σου ο ντράμερ δεν πήγε να δουλέψει στο σκυλάδικο γιατί τον ανάγκασε η κοινωνία, αλλά γιατί δεν ήθελε να δουλέψει (ή δεν μπορούσε να δουλέψει) σε κανονική πρωϊνή δουλειά. Αν έμεινε στάσιμος (όπως λες) δεν έχει να κάνει με το ότι δούλεψε σε σκυλάδικο, αλλά με το ότι [i']βολεύτηκε[/i] να δουλεύει σε σκυλάδικο και αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να επεκτείνει τις γνώσεις του. Τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν καμία ευκαιρία ούτε στην Ελλάδα, ούτε πουθενά αλλού.

 

Αυτά.

 

+1000!

 

και μην παραβλεπουμε το γεγονος οτι το σκυλαδικο ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & αν εχεις μυαλο μπορει να παρεις ακομα και απο εκει ΠΟΛΛΑ!

 

Προσωπικα επειδη καταφερα μονο & μονο χαριν της απασχολησης μου σε σκυλαδικο στη Νεα Υορκη να εργαστω,να επιβιώσω & να σπουδασω στην Αμερικη (& να περασω και πολυ καλα & να ανοιξει και λιγο το κολημενο ροκαδικο μυαλο μου :lol: ) χωρις να χρειαστει να επιβαρυνω κανεναν,προσεχω παρα πολυ οταν μιλαω για συναδελφους μουσικους που εργαζονται σε μαγαζια γιατι και ολοι δεν ειναι το ιδιο & ολα τα μαγαζια επίσης δεν ειναι τα ιδια.

Το να απλουστευουμε τα πραγματα βαζοντας το παντα σε ενα καλαθι δεν ειναι και πολυ ορθο :wink:

 

απο την αλλη η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ενασχοληση με την "εναλλακτικη" μουσικη στην Ελλαδα ειναι ΟΝΤΩΣ προνομιο των πλουσιων & ΜΟΝΟ :wink:

 

(εννοω οτι ανθρωπος που δεν δουλευει σε "κανονικη" δουλεια & το ΜΟΝΟ πραγμα που κανει ειναι αν παιζει σε "ροκ" συγκροτημα ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ εισοδηματιας,τουλαχιστον καμμια δεκαρια τετοιους.... τυχερους που ξερω προσωπικα :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

+1000!

 

και μην παραβλεπουμε το γεγονος οτι το σκυλαδικο ειναι ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & αν εχεις μυαλο μπορει να παρεις ακομα και απο εκει ΠΟΛΛΑ!

 

Προσωπικα επειδη καταφερα μονο & μονο χαριν της απασχολησης μου σε σκυλαδικο στη Νεα Υορκη να εργαστω' date='να επιβιώσω & να σπουδασω στην Αμερικη (& να περασω και πολυ καλα & να ανοιξει και λιγο το κολημενο ροκαδικο μυαλο μου :lol: ) χωρις να χρειαστει να επιβαρυνω κανεναν,προσεχω παρα πολυ οταν μιλαω για συναδελφους μουσικους που εργαζονται σε μαγαζια γιατι και ολοι δεν ειναι το ιδιο & ολα τα μαγαζια επίσης δεν ειναι τα ιδια.

Το να απλουστευουμε τα πραγματα βαζοντας το παντα σε ενα καλαθι δεν ειναι και πολυ ορθο :wink:

 

απο την αλλη η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ενασχοληση με την "εναλλακτικη" μουσικη στην Ελλαδα ειναι ΟΝΤΩΣ προνομιο των πλουσιων & ΜΟΝΟ :wink:

 

(εννοω οτι ανθρωπος που δεν δουλευει σε "κανονικη" δουλεια & το ΜΟΝΟ πραγμα που κανει ειναι αν παιζει σε "ροκ" συγκροτημα ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ εισοδηματιας,τουλαχιστον καμμια δεκαρια τετοιους.... τυχερους που ξερω προσωπικα :lol: )[/quote']

 

+ 10^6 8)

 

Superfunk, τα σέβη μου, τα είπες όπως έπρεπε. :wink:

 

Ίσως να "φταίει" η κοντινή μας ηλικία και προφανώς και κάποιες κοινές εμπερίες, γιατί κι'εγώ σε παρόμοια φάση ευρισκόμενος δούλεψα σε "μαγαζί" και δεν το αποκλείω καθόλου να ξαναδουλέψω. Και όχι μόνο δεν το θεωρώ "ντροπή", αλλά το προτιμώ να βρίσκομαι παρέα με σοβαρούς μουσικούς, παρά με κάποιους που έχουν καβαλήσει το καλάμι και θέλουν να "εκφράζονται καλλιτεχνικά". :cry:

 

Δεν έχουν διαφορά οι "σκυλάδες" με οποιουσδήποτε session μουσικούς παγκοσμίως. Και όπως είχε πει ο Joe, όταν τον ρώτησαν για σχετικές δικές του εμπειρίες, "ή παίζεις μουσική που δεν σου αρέσει και τόσο, ή γυρνάς μπιφτέκια σε φαστ φουντ. Και τελικά είναι καλύτερα να παίζεις μουσική που την χαίρεται ο κόσμος, ακόμα και αν δεν είναι αυτό που θα ήθελες να κάνεις καλλιτεχνικά".

 

Όσο για τον υποτιθέμενο 22χρονο που έχει 5 ακριβές κιθάρες 3 ενισχυτές και εξοπλισμό στούντιο αξίας €10000, προφανώς δεν τα αγόρασε με τον ιδρώτα του. Μπορεί να έχει πλούσιο μπαμπα και πράγματι δεν μας απασχολεί καθόλου. Κάποιοι είναι περισσότερο τυχεροί από άλλους. Όταν βλέπω τέτοια πράγματα και εγώ στεναχωριέμαι τόσο για μένα σε εκείνη την ηλικία, όσο και για διάφορα παιδιά που βλέπω, που στερούνται να πιουν και έναν καφέ με τη γκόμενα για να εξοικονομήσουν τα λεφτά για την (μουσική) "πρέζα" τους.

 

Αλλά θυμάμαι και το φιλαράκι μου το Βασίλη. Έναν φοβερό μουσικό, με έναν σκασμό χρόνια κλασσικές σπουδές, που τυχαίνει να έχει και ένα μάστερ σε θετικές επιστήμες, να παίζει και 2-3 γλώσσες προγραμματισμου στα δάκτυλα και να έχει και μερικά ακόμα αξιόλογα χόμπυ (μη ρωτάτε πως προλαβαίνει, υποψιάζομαι ότι δεν κοιμάται).

 

Ο φίλος μου λοιπόν βρέθηκε στα 20 του με κάποια λεφτά που είχαν φροντίσει οι δικοί του να του έχουν στην άκρη και ξέρετε τι έκανε; Τα ξόδεψε όλα για τη μουσική του, για τα ενδιαφέροντά του, για να ξεκινήσει μια δική του δουλειά. Παρά το ότι θα μπορούσε άνετα να "βολευτεί" στο Δημόσιο ή να "κρυφτεί" πίσω από τα πτυχία του. Δεν είναι λοιπόν τι χαρτιά μας μοιράζει η ζωή, αλλά πως τα παίζουμε κύριοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Και εμένα με έχει παρεί απο κάτω που ο Γούναρης δεν ήταν με τους G3 φέτος αντι για τον Malmsteen.Κρίμα...χαραμίστηκε το παλικάρι

 

μην εχοντας τι να κανω καθισα και διαβασα μερικα παλια θεματα και δεν θυμαμαι να ειχα δει τo συγκεκριμενο post :lol: και επειδη μιλαμε τωρα για ελληνες κιθαριστες πραγματικα καλους και με δικο τους στυλ ηταν καπως επικαιρη η ...ατακα

+1000 janclod :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου