Προς το περιεχόμενο

"φοβεροί" μουσικοί που χαραμίζονται!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω σε αυτο το ποστ, να αναφερω τι λιπη μου και την οργη μου για αυτην την κολοχωρα (ελλαντα) στην οποια ΤΙΠΟΤΑ δε θελει να λειτουργείσει σωστα!!! :evil: :evil:

 

Οπως θα καταλαβατε και απο το ποστ, αναφερομαι στους μουσικους οι οποιοι χαραμιζονται σε "σκυλαδικα", σε "ριάλιτι", σε "μεγαλους καλυτεχνες" (Βανδι,Βισση,ρουβας.... 8O (μη χεσω!!!! :? )) και σε πολλα αλλα δρομενα τα οποια δεν αφηνουν τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλυτεχνες (μουσικους) να "δημιουργησουν" και να προοθησουν τις δικες τους (ΣΙΓΟΥΡΑ) καλυτερες ιδεες....... :( Θα μου πεις αμα ηθελαν αυτοι οι μουσικοι δεν θα μπορουσαν να κανουν κατι???Και απαντω! ΟΧΙ...Γιατι σαφως αν δουλευεις νυχτα δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ αλλο στη ζωη σου, γιατι κακα τα ψεματα ειναι τεραστια η κουραση του να δουλευεις ολη τη νυχτα..το εχω κανει και δε μου αρεσε καθολου...

 

Εθεσα αυτο το θεμα με αφορμη τον Γουναρη του "φειμ στορι", (τον οποιο σκεφτομουν ετσι σε ασχετη στιγμη) και για τον οποιο πιστευω οτι ειναι ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ μουσικης, ενορχηστρωσης και ειναι και τρελο παιχτρωνη!!! Αυτα βεβαια δεν μου κατεβαινουν απο την κεφαλή αλλα το γνωριζω απο τον Γιωργο Λιανο που ηταν στο "φειμ στορι" και μου εχει πει καποια πραματα γι'αυτον τον τυπο(Γουναρη)....

 

Και ενα αλλο κινητρο για να τα γραψω αυτα ηταν το κομματι του Κωστα..... Γιατι να μην πρωοθουνται τετοια διαμαντια και να ακουμε μια ζωη ρουπα τσιφτετελι και με λιγο μπιτ.....ΕΛΕΟΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!

"Simplicity is gold"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Goatphilosopher υπάρχουν δύο λάθη στην σκέψη σου. Το πρώτο είναι ότι θεωρείς ότι έχουμε εμείς δικαίωμα να λέμε αν κάποιος χαραμίστηκε ή όχι. Το δεύτερο είναι ότι - όπως και πολλοί άλλοι - έχεις μπερδέψει την καλλιτεχνική επιτυχία με την επαγγελματική επιτυχία.

 

Για το πρώτο: το να έχεις μία συγκεκριμένη δουλειά, να βγάζεις αρκετά χρήματα για να συντηρείς τον εαυτό σου και την οικογένειά σου, να συναναστρέφεσαι celebrities, να εμφανίζεσαι στην τηλεόραση κλπ δεν είναι χαράμισμα, εκτός αν αντιβαίνει στις προσωπικές σου αξίες. Είμαι βέβαιος ότι οι μουσικοί που επέλεξαν αυτό το είδος ζωής, είχαν υπόψιν τους τι συνεπάγεται, δεν τους αποπλάνησαν.

 

Για το δεύτερο: ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ξεκάθαρα καλλιτεχνικούς στόχους και αυτοί βρίσκουν συνήθως κάποιον τρόπο να βιοπορίζουν άσχετο με το καλλιτεχνικό τους όραμα, ακριβώς γιατί δεν θέλουν να έχουν τέτοια διλλήματα. Οι υπόλοιποι απλά κυνηγάνε την επαγγελματική επιτυχία και αν αυτό σημαίνει το να "χαραμιστούν" ποσώς τους ενδιαφέρει. Συνήθως γκρινιάζουν διότι κανείς δεν τους εκτίμησε αρκετά ώστε να θελήσει να τους "χαραμίσει" και ζηλεύουν τους άλλους χαραμισμένους.

 

Η ιδέα που έχεις ότι οι καλύτεροι μουσικοί στερούνται της δημοσιότητας που τους αξίζει, είναι παγκόσμιο φαινόμενο στις μέρες μας και δεν αφορά μόνο τη μουσική αλλά επίσης τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία κλπ κλπ. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στο κοινό (δηλαδή εμάς) που αρκούμαστε στο να ακούμε και να καταναλώνουμε αυτά που μας σερβίρει ο δυτικός μουσικός τύπος.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά ελάλησε (ή μάλλον επληκτρολόγησε) ο Wow!!

 

Ειδικά για τους ταλαντούχους μουσικούς που παίζουν στα σκυλάδικα,ενώ έχουν κάνει ένα σωρό σπουδές κλπ, η άποψή μου είναι ότι δεν έχουν την όρεξη για να κοπιάσουν αρκετά για να κάνουν κάτι αξιόλογο.

 

Το να γίνεις γνωστός και αξιόλογος,θέλει ατέλειωτες πρόβες και ένα σωρό άλλα πράγματα.Πολλοί βολεύονται με το μεροκάματο του σκυλάδικου και αναμασούν την καραμέλα του "χαραμίζομαι"

 

Αυτά ισχύουν για τους σκυλο-μουσικούς που παίζουν γκρινιάζοντας (υπάρχουν και εξαιρέσεις,φυσικά) και όχι γι' αυτούς που παίζουν και γουστάρουν.

 

Αν επιλέξει κάποιος να γίνει μουσικός,πρέπει να είναι προετοιμασμένος για θυσίες-αλλιώς ο δρόμος για το Δημόσιο είναι ανοιχτός...

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστά ελάλησε (ή μάλλον επληκτρολόγησε) ο Wow!!

 

Ειδικά για τους ταλαντούχους μουσικούς που παίζουν στα σκυλάδικα' date='ενώ έχουν κάνει ένα σωρό σπουδές κλπ, η άποψή μου είναι ότι δεν έχουν την όρεξη για να κοπιάσουν αρκετά για να κάνουν κάτι αξιόλογο.

 

Το να γίνεις γνωστός και αξιόλογος,θέλει ατέλειωτες πρόβες και ένα σωρό άλλα πράγματα.Πολλοί βολεύονται με το μεροκάματο του σκυλάδικου και αναμασούν την καραμέλα του "χαραμίζομαι"

 

Αυτά ισχύουν για τους σκυλο-μουσικούς που παίζουν γκρινιάζοντας (υπάρχουν και εξαιρέσεις,φυσικά) και όχι γι' αυτούς που παίζουν και γουστάρουν.

 

Αν επιλέξει κάποιος να γίνει μουσικός,πρέπει να είναι προετοιμασμένος για θυσίες-αλλιώς ο δρόμος για το Δημόσιο είναι ανοιχτός...[/quote']

 

+1000 :wink:

 

οι γρινιες των συγκεκριμενων ...αλλου...

αυτοι διαλεξαν τον δρομο τους και "τα 'θελαν και τα 'παθαν"αν καθονται τωρα και γκρινιαζουν.

 

πχ.ποτε δεν μου περασε απο το μυαλο οτι ο κωστας(kotsadoros),μετα απο ολο αυτο το γαμ$%σι που εφαγε στην αγγλια,τις αμετρητες ωρες μελετης αλλα και με την πορωση που εχει γιαυτην την μουσικη που παιζει και που"σπουδασε",θα πηγαινε να τα χαραμισει ολα για να παει και να τρωει τις ωρες του σε ενα σκυλαδικο.

ο καθενας επιλεγει τον δρομο του αναλογα με την τρελα που εχει γιαυτο που του αρεσει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω απολυτα με ολους & ιδιαιτερα με τον Πρωτοκολλο.

Και μη ξεχνατε κατι πολυ σημαντικο

 

ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ "ΤΕΧΝΗ" ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ,ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :wink:

 

οποτε η λύση ειναι πολυ απλη,ειτε αραζεις εδω απολαμβανοντας το φραπε σου,τα μπανακια σου & το χαβαλεδιαρικο ελληνικο τροπο ζωης ,ειτε παιρνεις των οματιων σου & καταφευγεις σε καποια ευρωπαικη χωρα οπου δεν προσβαλεται καθημερινα η αισθητικη σου & οντως αν δουλεψεις ΠΟΛΥ και το ΑΞΙΖΕΙΣ κατι θα καταφερεις.

 

βεβαια φραπε & χαβαλε δεν εχει εκει,εχει ομως αλλα πραγματα πολυ πιο ενδιαφεροντα & τωρα πια και πιο ανθρωπινη ζωη...

 

ιδου η ροδος ιδου & το πηδημα :wink:

 

ολα τα αλλα ειναι κλαψες...(& βεβαια το κατα ποσον μουσικαρες ειναι οι μουσικοι αυτοι παιρνει πολυ κουβεντα,μουσικαρας δεν ειναι συτος που παιζει παπαδες αλλα αυτος που εχει παιδεια,αισθητικη,γνωσεις & ηθος...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(& βεβαια το κατα ποσον μουσικαρες ειναι οι μουσικοι αυτοι παιρνει πολυ κουβεντα' date='μουσικαρας δεν ειναι συτος που παιζει παπαδες αλλα αυτος που εχει παιδεια,αισθητικη,γνωσεις & ηθος...)[/quote']

:wink:

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντε τα καταφερα τα windows για να γραφω κι εγω στην πλουσια ελληνικη μας γλωσσα.

Λοιπον πρωτα απ΄ολα να ευχαριστησω τον Goatphilosopher και τον whitenoise για τα καλα τους λογια, το οτι σε καποιους αρεσει

η μουσικη μου ειναι πολυ σημαντικο για μενα και με ενψυχωνει ιδιαιτερα να συνεχισω.

Οσο αναφορα την κουβεντα που εχετε ανοιξει σε αυτο το θεμα, απλα ηθελα να πω οτι το ποιο σημαντικο για ενα μουσικο σε οποιο επιπεδο και να βρισκεται , ειναι να μην χασει ποτε αυτην τη φλογα και την πωρωση που τον εκανε να πιασει και να παιξει το οργανο του εξαρχης. Καταλαβαινω οτι στην ελλαδα η κατασταση ειναι καπως δυσκολη λογο περιορισμενης μουσικης σκηνης αλλα αν λιγο λιγο ο καθενας προσπαθησει πιστευω οτι κατι μπορει να γινει. Ας μην ξεχναμε οτι η underground σκηνη σε πολλες χωρες προσφερει την πιο ποιοτικη μουσικη. Γιατι να μη γινει και κατι τετοιο στην ελλαδα. Γιατι να μη μπορουμε να μαζευτουμε σε ενα club και να σπασουμε τις χορδες μας απτα πολλα bends. Απλα ολα ξεκινανε απτην παιδια , δυστυχως τα προτυπα των νεων ειναι χαλια και πανε απτο κακο στο χειροτερο. Η μουσικη στην ελλαδα απο οτι εχω καταλαβει εχει γινει σαν κονσερβοκουτι. Οσο πιο γρηγορα και πιο προχειρα τοσο το καλυτερο, ετσι κιαλλιως δεν θα καταλαβει κανενας τη διαφορα , ετσι φανταζομαι τους παραγωγους και συνθετες να ψυθιριζουν οταν καθονται να γραψουν. Ξερω οτι τα ισοπεδωσα ολα απλα αυτα μου κατεβηκαν τωρα. Παω να κανω κανενα bend να χαλαρωσω.

θα ανεβασω και το αλλο μου κοματι συντομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

''Φταινε τα τραγούδια μας

Φταίει κι ο λυράρης

μα φταίει κι ο ίδιος ο λαός

γιατί ειναι μαραζιάρης''

 

Διονύσης Σαββόπουλος

LP : ΒΡΩΜΙΚΟ ΨΩΜΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χαλαρωστε λιγο ρε κριτες του σκυλα!!!!!!!!!!

Ενταξει συμφωνω οτι το 80% των μουσικων της ελλαδας που παιζουν σε σκυλαδικο το εχουν επιλεξει....

 

 

 

αλλα σιγουρα υπαρχουν φτωχα που δεν εχουν την ανεση να πανε στα ωδεια η στο εξωτερικο ναμ σπουδασουν μουσικη και να κανουν την καυλα τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 8O 8O 8O 8O 8O 8O Γιατι κακα τα ψεματα αλλα χωρις φραγκα δεν κανεις τιποτα!!!!!!!!!Και απότι καταλαβαινω εδω μεσα δεν υπαρχει σε κανεναν αυτο το προβλημα (φραγκα) Πως να το κανουμε δηλαδη ρε φιλε??δε γινεται να εισαι φοιτητης και να μου 'χεις μια suhr μια fender SRV ενα σκαφακι και τρεις λαμπατους και να μην εχεις φραγκα η να τα αγορασες ολα απο το χαρτζιλικη η απο παρτ ταιμ δουλεια!!!!!!!!!!!!!!! :?: Εγω δουλευα πακετο εναμηση χρονο για να παρω μια american standar και λεω οτι δεν ξανααγοραζω τοσο ακριβη κιθαρα.........(τωρα θα μου πεις κλαιγεσαι...οχι ειναι ενα παραδειγμα) Οπως και ενας φιλος μου drummer αυτοδιδακτος (φοβερο ταλεντο) ο οποιος σπουδαζε μαζι μου στην πατρα και ζουσε σε ενα δωματιο 3χ3 δεν ειχε την οικονομικη ανεση να εξελιχθει....εεεε δουλεψε στο σκυλαδικο και εμεινε στασιμος για παντα... Το θεμα που θελω να καταληξω, δεν ειναι οτι θελω να κλαφτω, αλλά να πω οτι σε αυτη τη χωρα δεν εχεις καμια ευκερια οσο καλος και να'σαι!!!!!!!

 

 

Υ.Γ. Τον εαυτο μου δε τον βαζω μεσα, γιατι μουσικη παιζω ερασιτεχνικα πλεον και δε με ενδιαφερει ως πορος κερδους....ξεκηνησα να δουλευω σα μηχανολογος και κιθαρα παιζω ΚΑΘΑΡΑ για δικια μου καυλα.....

"Simplicity is gold"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου