Προς το περιεχόμενο

vst τι πραγματικά είναι; Απορία αρχάριου


ggeorge

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σας παιδιά

Μόλις χθες σας ανακάλυψα και ενω σας εγραψα ότι δεν θελω να ασχοληθω παρά μόνο με "αληθινές" ηχογραφήσεις μπουζουκιού και κιθάρας ψαχνοντας εδω και στο google αρχίζει και μου αρεσει η ιδέα των vst. Μονο θελω να κάνω μια πολυ πολύ χαζή ερώτηση αρχαρίου που με έχει μπερδέψει. Χιλια συγνώμη αλλα δεν καταφερα να βρω ακρη.

Διαβαζω εδω μέσα και στο google για vst plugin, vst instrument, samples και εχω μπερδευτεί.

 

Vst plugin να υποθέσω είναι plugin που κολλάνε πανω στο προγραμμα (πχ nuendo) και αλλαζουν τον ηχο.

 

Vst instrument είναι οργανα που παλι κολλάνε στο προγραμμα; Και εχω πχ μπουζούκι "ψευτικο" ;

Ψαχνοντας στο ιντερνετ βλεπω ότι το μεγεθος τους είναι τεραστιο (7-10 GB). Προκειται λοιπον για βάση δεδομένων απο ήχους που με το προγραμμα μπορούμε και τους επεξεργαζόμαστε και βγαζουμε τους δικούς μας ήχους και μουσικές; Η είναι ετοιμα samples που δεν μπορουμε να φτιάξουμε τις δικές μας μελωδίες; Αυτη είναι κυρίως η απορία μου. Αν μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας μελωδίες.

 

Πως δουλευουν; Ειναι αυτονομα προγράμματα ή μεσα απο το nuendo;

 

Ευχαριστώ και πραγματικά χιλιά συγνωμη. Θα μπορειτε να μου πειτε γιατί δε διαβασες τα σχετικά post κλπ κλπ , αλλα το προσπάθησα και δεν εβγαλα ακρη..

 

Να στε καλα και ευχαριστώ και πάλι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ggeorge φυσικά και είναι έτσι.

 

Vst instruments είναι εικονικά όργανα με φυσικούς συνήθως ήχους ηχογραφημένους με επαγγελματικά δρώμενα και εσύ το μόνο που κάνεις είναι να ανοίξεις το πιανάκι του nuendo ,να σχεδιάσεις τις μελωδίες που θες με το μολυβάκι και μετά να του πεις να τις παίξει με το vst instrument της αρέσκειάς σου.

 

Ελπίζω να βοήθησα λίγο..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταλαβα

οποτε γι' αυτο και ο μεγαλος ογκος τους, λογω πολλων ηχογραφημενων ηχων

 

να σαι καλα , ευχαριστω, φυσικα και βοήθησες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το VSTi (instrument) είναι ένα προγραμματάκι που τρέχει μέσα στην κύρια εφαρμογή σου (NUendo ή οποιοδήποτε άλλο, όμως αν θυμάμαι καλά υπάρχουν και hosts ανεξάρτητα από DAW) και αναλαμβάνει να μεταφράσει την πληροφορία των νοτών που του έχεις δώσει (είτε με "μολυβάκι", είτε με midi keyboard, είτε με κάποιο άλλο midi περιφερειακό) σε μουσική με τη χροιά και τις δυνατότητες του οργάνου που αντιπροσωπεύει, πχ. συνθ ή ντραμς. Δεν είναι κατ'ανάγκη μια τεράστια βιβλιοθήκη από samples που απλά "παίζονται" μόλις απαιτηθεί... μπορεί κάλλιστα να έχει τη δικιά του μηχανή σύνθεσης ήχων.

 

Tα VST plugins είναι επίσης προγραμματάκια που τρέχουν μέσα στο κύριο DAW. Aναλαμβάνουν να επεξεργαστούν τον ήχο που ήδη έχει παραχθεί και ηχογραφηθεί, πχ. προσθέτοντάς του reverb, συμπιέζοντάς τον (compressing), αλλάζοντάς του τη φάση, τη συχνότητα κλπ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου