Προς το περιεχόμενο

Μπασιστας με looper γινεται?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

αφου στο γκρουπακι μας δεν βγαζουμε ακρη με τους μπασιστες και μετα απο 5 απο δαυτους δεν ειδαμε προκοπη μας ηρθε στο μυαλο η ιδεα να παιζουμε στα live me looper και ετσι να χωνουμε μεσα και καμμια κιθαρα ,καμμια πλατη ...δηλαδη στην ουσια θα παιζω εγω κιθαρα ,drums και φωνη .μπορει να γινει και με ενα wav player αλλα νομιζω οτι με looper θα μπαινουν εκει που θελουμε χωρις προβληματα μιας και το ρυθμιζουμε με το ποδι .τι λετε ? το εχει κανει καποιο γκρουπ ηδη ? θα εχουμε αποτολεσματα η να αρχιζω να μελεταω μπασσο ? :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφου στο γκρουπακι μας δεν βγαζουμε ακρη με τους μπασιστες και μετα απο 5 απο δαυτους δεν ειδαμε προκοπη μας

 

Είναι προφανές ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός .... :)

 

Αλλά ναι, όλα γίνονται. Οχι στην ιδανική μορφή τους, αλλά γίνονται.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν εννοείς looper εννοείς μέσω laptop? Ανάλογα με το ύφος του συγκροτήματος θα μπορούσε να αποδώσει. Κοίτα πάντως για κάνα πετάλι looper. Νομίζω πως βγάζει η ElectroHarmonix ένα πετάλι που μπορεί να κάνει τη δουλεία που θές παρέα με ένα Octaver ή ενα Whammy.

http://www.ehx.com/products/stereo-memory-man-with-hazarai

http://www.thomann.de/gr/boss_oc3_superoctave_bodeneffekt.htm

http://www.thomann.de/gr/digitech_whammy_4.htm

Παρ' όλα αυτά εξαρτώνται πολλά από το ύφος της μπάντας. Φαντάσου για παράδειγμα τους Peppers ή τους RATM χωρίς μπάσσο και με Looper. Τώρα αν κάνανε κάτι αντίστοιχο οι REM μπορεί να μην το καταλάβαινε και κανείς. (μεταξύ μας το είχαν κάνει σε κάποια live όταν έφυγε ο drummer τους)...

Βέβαια εγώ είμαι μπασίστας οπότε μην περιμένεις αντικειμενική άποψη...χαχαχαχαχ  ;) ;D

 

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρα πολλα σχηματα (και μαλιστα πολυ διασημα) παιζουνε με καποια track απο laptop (συνηθως). η ιδεα ειναι υλοποιησημη αλλα καλο θα ητανε το recording να το κανετε με ενα κανονικο (καλο)μπασσιστα. επισης θελει πολυ προσοχη ως προς το mix και το eq που θα κανετε στο καθε κομματι γιατι η λουπα θα ειναι κατι που θα εχει ακρως προταγωνιστικο ρολο στον ηχο σας. αν μαλιστα εχεις και μια καλη καρτουλα μπορεις μεσω midi (η smpte ακομα καλυτερα) να συγχρονισετε και οσα midi μηχανηματα εχετε και στο live να ασχολειστε μονο με το παιξιμο και οχι να αλλαζετε ηχους... τωρα ενα πατημα "start" στην αρχη καθε κομματιου δεν ειναι και κατι τοσο σοβαρο...γνωμη μου να αποφυγεις τα looper/octaver/whammy (συγνωμη στους προλαλλησαντες) και να πας στη λυση laptop+καλη καρτα ηχου. λιγο παραπανω προγραμματισμος και ταλαιπωρια αλλα απειρως μεγαλυτερη ευελιξια και ποιοτητα..

 

Σπυρος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Υπάρχουν σοβαρά loopers για σοβαρά live όπως το Boss RC-50 όπου μπορείς να προ-ηχογραφήσεις πολλά μέρη και να τα παίξεις όταν θες και με τη σειρά που θες από τους ποδοδιακόπτες. Χρειάζεται καλή προετοιμασία και δεμένη μπάντα. Με τα loopers έχεις ελευθερία επιλογής περισσότερου χρόνου σε κουπλέ - ρεφραίν αν σου προκύψει μεγαλύτερο σόλο, κλπ, απ' ότι στα laptop όπου ουσιαστικά παίζεις προκαθορισμένο playback.

 

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το να παιξεις με λουπες σημαινει οτι εχεις πολυ καλη αισθηση του ρυθμου του μετρου κ γενικα εχεις μελετησει με μετρονομο!

 

αφου παρεις ενα Looper θα πρεπει κυριολεκτικα να λιωσεις στις προβες για να μπορεσεις να παιζεις ανετα μαζι του. Δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινετε!

το λαθος παντα σε περιμενει κ αμα δεν το παιξεις(το θεμα) καλα η λουπα θα το παιζει λαθος!

 

το κυριο προβλημα που συνατησα κ εγω ηταν οτι δεν ακουγαμε καλα τις λουπες ειδικα οταν επαιζα κιθαρα. οποτε τις λουπες τις στελνουμε σε αλλον ενυσχιτη για να ακουγονται καθαρα κ να μπορω εγω να παιζω ανετα τα σολο μου.

 

εδω ειχα κανει ενα σχεδιο

http://www.noiz.gr/index.php?topic=164808.0

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 χρόνια αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου