Προς το περιεχόμενο

Lefteris Matapas - "Who is the boss"


mtps

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα τραγούδι για έναν φίλο που έφυγε Ταϊλάνδη.

 

http://www.youtube.com/watch?v=XcNqdEdZ91Q

 

Όλα τα όργανα είναι από MOTIF XS.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To τραγούδι υποθέτω ότι αναφέρεται στην απόφαση κάποιου να παρατήσει τις μέχρι σήμερα ασχολίες του και να πάει να ζήσει "σε άλλη γη, σε άλλα μέρη", απόφαση που φαντάζει σαν "προϊόν ελευθερίας" - εξ' ού και ο τίτλος και η ελαφρή διάθεση του τραγουδιού.

 

Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να ταυτιστώ με αυτή τη διάθεση: σκοπός της ζωής μας δεν είναι να υπογραμίζουμε το αυτονόητο (ότι δηλαδή είμαστε το αφεντικό) αλλά να αποδείξουμε ότι είμαστε καλό αφεντικό. Η απόφαση κάποιου να μεταναστεύσει, εκτός από προϊόν ελευθερίας, μπορεί κάλλιστα να είναι προϊόν βαθειάς αποτυχίας - έχω δει πολλούς να το κάνουν, και να τα κάνουν μαντάρα και στη νέα τους περιοχή διαμονής, οπότε επιστρέφουν πίσω με την ουρά στα σκέλια.

 

Πιστεύω ότι ένα σύγχρονο και ειλικρινές τραγούδι γι' αυτό το θέμα, θα έπρεπε να λαμβάνει υπ' όψιν του και αυτή τη πλευρά των πραγμάτων, αντί να εξαντλείται σε αυτό το ταρατατζούμ, στυλ "έμπαινε Γιούτσο", σκεπτικό.

 

Θα είχαμε τότε, ένα καλύτερο τραγούδι στα χέρια μας.

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τραγούδι αναφέρεται σε κάποιον που πήγε στην Ταϊλάνδη και έκανε επενδυτικές κινήσεις στο χώρο των ακινήτων, που θα αποδώσουν καρπούς σε λίγα χρόνια. Επειδή η Ελλάδα δεν προσφέται και πολύ τελευταία για επενδύσεις λόγο της ακρίβειας στο χώρο των ακινήτων στράφηκε σε αυτή την κίνηση. Γι αυτό και το τραγούδι περιέχει ενθουσιασμό και αγανάκτηση για το τι ζούσε μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικά μου ανέφερε ότι τα χρήματα μου πια εδώ στην Ελλάδα δεν πιάνουν τόπο.

 

Και μια έκφραση που μου άρεσε αλλά δεν την έβαλα στο τραγούδι ήταν:

25 μέρες Ταϊλάνδη, κανένα πρόβλημα.

1 μέρα στην Ελλάδα, 25 προβλήματα.  ;D

 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου