Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για ανανέωση στο Rig μου.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί το προορίζω να το παίρνω μαζί και σε live πρώτα ο θεός αν κάνω κάποια μετά το σχολείο και γιατί σίγουρα θα είναι ένα μηχάνημα που θα κρατήσει.

Και για live παρα πολυς ειναι, χωρις παρεξηγηση, δεν νομιζεις οτι εισαι λιγο μικρος για να αγοραζεις πραγματα που 'θα μεινουν'? Σε 2-3 χρονια τα γουστα σου μπορει να εχουν αλλαξει κατα πολυ  :)

Χμμ... πώς εξηγείται όμως αυτή η μεγάλη διαφορά τιμής Thomann και dv247? Έχει εγγύηση το dv247?

Που να δεις πριν απο 5 μηνες που ειχαν φτασει οι τιμες, εγω ειχα παρει US deluxe strat με 840 ευρω, ριξε μια ματια εδω αν δε βαριεσαι http://www.noiz.gr/index.php?topic=165200.0. Και βεβαια εχει εγγυηση, δεν ειναι χθεσινοι  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κοίτα. Από πρώτη γυμνασίου ακούω (περίπου:P) τα ίδια. Το θέμα είναι ότι οι Boogie είναι πολύ ευέλικτοι και έτσι και να αλλάξουντα γούστα μου δεν πρόκειται να επηρεάσουν τον ήχο μου. Επίσης είμαι χρόνια στη μουσική, παρόλου που -τυπικώς πάντα- είμαι ανήλικος, και εμπιστεύομαι το γούστο μου και τις επιλογές μου, όσο να ναι. :P. Επίσης δεν είπα πως θα τον πάρω αύριο, ούτε ότι θα πληρώσει "ο Μπαμπάς" και "η Μαμά" για να πάρω το θεϊκό rig :P. Δεν έχω ακόμα τα χρήματα για να το πάρω, όμως σχεδιάζω ετά το καλοκαίρι να πάω να δουλέψω κάπου part-time έτσι ώστε να μαζέψω τα λεφτά να το πάρω. Είναι ένα πολύ ποιοτικό μηχάνημα, το οποίο δεν πρόκειται να πάει χαμένο. Επίσης επειδή ήδη παίζω πολύ με ηχογραφήσεις, πιστεύω πως θα ανεβάσει πολύ την ποιότητά τους, αν ηχογραφήσω directly από την κεφαλή. Ρωτάω άλλη μία φορά :P O Single Rectifier έχει μεγάλη διαφορά στον ήχο από τον Dual Rectifier? Επίσης ακόμα δεν καταλαβαίνω που οφείλεται αυτή η διαφορά τιμής Thomann-dv247.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ντιβής εναντίον Θωμά έχει εξαντληθεί στη συζήτηση, πέρνα λίγο από το ψαχτήρι. Πρέπει να διορθώσω το ότι οι Recs προέρχονται από... κεφαλές της Fender. Oυδεμία σχέση. Ο πρώτος Boogie (combo) γύρω στα 25 χρόνια πριν τους Recs ήταν ένας καραπουσαρισμένος Princeton (πάλι combo), αλλά οι Recs με τους Fender έχουν την ομοιότητα ενός κάμπριο με μια νταλίκα: και τα δυο είναι οχήματα μεν, αλλά εντελώς διαφορετικά και για εντελώς διαφορετικές χρήσεις. O single Rec με τους Dual δεν έχουν μεγάλη διαφορά στον ήχο - οι Dual είναι πιο ευέλικτοι.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Part time δουλεια? ???

Σε κοβω να αργεις αρκετα για να μαζεψεις τα λεφτα.

Μακαρι να κανω λαθος και σου ευχομαι να τα μαζεψεις γρηγορα.

Παντως για τοσο δυνατο ενισχυτη θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις.

Στο σπιτι δεν προκειται να παιζεις πανω απο το 1 και σε live η προβα δεν θα παιζεις πανω απο το 2,το οποιο σημαινει οτι δεν θα τον ευχαριστηθεις ποτε,επειδη οι λαμπατοι πρεπει να παιζουν δυνατα για να αποδωσουν τον απιστευτο ηχο τους τον οποιο θα εχεις χρυσοπληρωσει.

Και επειδη μιλας και για καμπινα,σκεψου και το κουβαλημα καθως επισης και το κοστος για retubing των τελικων λυχνιων.

Λαμπα και 50αρικο,αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

 

Ισως να σε βαζω σε σκεψεις,ισως να σου χαλαω τα σχεδια αλλα...ξανασκεψου το και μην βιαστεις.

Fender Jazz Bass+Spector=bass

Ampeg+Mesa/Boogie=amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφήστε το παιδί να κάνει ό,τι θέλει :)

 

Θυμάμαι όταν ήμουν 18 και o μαγαζάτορας με παρακάλαγε να αγοράσω τον μπλουζιάρικο λαμπάτο Fender Champ 10w, αλλά εγώ ήμουν ανένδοτος και πήρα στα ίδια λεφτά τον τρανζιστοράτο ψεύτο μέταλ Fender Μ80 (95Wrms), γιατί έλεγα δε θα μου φάνει η ένταση. Όταν τον έβαλα στο 1.5 με πήραν οι γονείς, που λείπαν διακοπές σε νησί, να το χαμηλώσω γιατί τους ειδοποίησαν οι γείτονες (Εποχές προ κινητού, που τους βρήκαν δεν ξέρω  8))

Και να πεις ότι παίζω μεταλ, κάθε άλλο.

 

Αλλά καλύτερα να μετανοιώσεις, παρά να σου μείνει απωθημένο :)

 

Νίκος

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε παιδιά, αν καταλήξω τελικά στον Single Rectifier, πόσο εκκωφαντικός θα είναι πια ο θόρυβος? Ειδικά αν το βάλω στο υπόγειο στο σπίτι μου δε φαντάζομαι να έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης για τον Single Recto μου λείπουν περίπου 1000 ευρώ. Φαντάζομαι δε θα δυσκολευτώ πολύ να τα βρω από φθινόπωρο (αν δε μαζέψω και κανα χαρτζιλίκι από θείους/παππούδες το καλοκαίρι :P:P) αφού δε θα έχω και την πίεση του σχολείου. Αν μου κάνει και καμια καλύτερη τιμή ο μαγαζάτορας αν του τα δώσω ντούκου και αν το πάρω από ελλάδα φυσικά, ακόμα καλύτερα. Επίσης εννοείται πως θα το δοκιμάσω πριν το αγοράσω το εργαλείο, πρώτα ο θεός. χαχα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα καινούργιο topic γιατί έχασα το κουμπί του EDIT :P

 

Πρέπει να διορθώσω το ότι οι Recs προέρχονται από... κεφαλές της Fender.Ο πρώτος Boogie (combo) γύρω στα 25 χρόνια πριν τους Recs ήταν ένας καραπουσαρισμένος Princeton (πάλι combo), αλλά οι Recs με τους Fender έχουν την ομοιότητα ενός κάμπριο με μια νταλίκα: και τα δυο είναι οχήματα μεν, αλλά εντελώς διαφορετικά και για εντελώς διαφορετικές χρήσεις.

 

Εμ δεν διαφονώ σε αυτό που λες. Όχι πλήρως τουλάχιστον. Οι Rectos ακολούθησαν τη φιλοσοφία που είχαν οι παλιό Boogies, οι οποίοι ήταν Modαρισμένοι fenders. Δε νομίζω η Line6 να έγραφε κάτι που ήταν αβάσιμο στο βιβλιαράκι της. Και εγώ είπα πως με τη λογική αυτή αν πάρω μία Fender καμπίνα (solid state σκέφτομαι) θα έχει ικανοποιητική απόδωση με τον recto (είτε dual είτε single)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει καμία σχέση. Τα channel switching & cascading gain stages σαν σχεδιασμός έχουν υλοποιηθεί εκατομμύρια φορές μετά τον Boogie MK1, αλλά μην επιμένεις - οι Fender απείχαν απελπιστικά από αυτή τη φιλοσοφία, ήχο και design. Είναι ξεκάθαρη ανακρίβεια τραβηγμένη από τα μαλλιά. Αν θες να βρεις πράγματι μια ουσιαστική ομοιότητα, οι Rectifiers λένε ότι ήταν αντιγραφές των preamps του Soldano SLO, όπως και οι περισσότεροι high gain ενισχυτές πολλών βατ που υπάρχουν σήμερα.

 

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με την Fender καμπίνα solid state. Oι καμπίνες δεν είναι ενισχυμένες με λυχνίες ή solid state κυκλώματα, απλά μεγάφωνα έχουν μέσα... Ο Recto θα αποδώσει ικανοποιητικά την τρομακτική ένταση και τα άφθονα σφιχτά μπάσα του μόνο με κάποια στιβαρή, high end καμπίνα όπως αυτή της ίδιας της εταιρίας (πολύ περισσότερο αυτή της ίδιας σειράς Rectifier). Mην πάρεις φτηνή και ακατάλληλη καμπινούλα για αυτό το θηρίο που είναι φτιαγμένο για αρένες. Αν σου επιζήσει & δεν την κάψεις, θα σε απογοητεύσει πλήρως.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαναλαμβανω οτι δεν μιλαω για το θορυβο που θα γινεται στο υπογειο σου,αλλα οτι  οι λαμπατοι ενισχυτες για να αποδωσουν τον ηχο της λαμπας,τον οποιο εχεις χρυσοπληρωσει,πρεπει να τους ανοιξεις ΔΥΝΑΤΑ!!!Οπως λεει και ο Bloody_Sunday ειναι για αρενες,ΟΑΚΑ,Γουεμπλευ κ.λ.π και οχι για υπογειο.

 

Ελπιζω να μην το μετανιωσεις,αλλα εσυ αποφασιζεις ;)καλες αγορες

Fender Jazz Bass+Spector=bass

Ampeg+Mesa/Boogie=amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου