Προς το περιεχόμενο

Οργανα εταιρειας η Χειροποιητα?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εάν είσαι μουσικός (και ζείς από αυτό), κατά την άποψή μου, επιβάλλεται μετά τις GibsonFender να έχεις και ένα όργανο (ασχέτως ονόματος) που να περιέχει τον ήχο που θέλεις και τις ιδιότητες που ή εμπειρία σου απαιτεί.

Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πορευτείς προς κάτι χειροποίητο απαραιτήτως. Εννοώ πως εγω αν είχα τα λεφτά (και ήμουν κιθαρίστας που θα ήθελα LP στυλ) θα έπαιρνα μία Heritage και θα της άλλαζα τον neck μαγνήτη και θα ήμουν ευτυχισμένος γιατί θα είχα αυτό που ήθελα... Η εμπειρία θα σου δείξει τη είδος κιθάρας/μπάσσου θες, τι είδους μαγνήτες θες σε αυτό και σε τι είδη θα σε βγάζει ασπροπρόσωπο η εκάστοτε κιθάρα. Το χειροποίητο δεν είναι πάντα η λύση...

 

1) Έχεις δίκαιο, ότι αυτή η κιθάρα δεν αξίζει φράγκο (παρ όλο το κόστος της που είναι μετρούμενο), για κανένα άλλο (γιατί δεν είναι επώνυμη), εκτός από εμένα

2) Μα αυτό ακριβώς ρωτάω και αντιλέγω...Ποιός ο λόγος να φτιάξεις πάλι ένα σώμα Strat, Tele όταν υπάρχουν εκατοντάδες ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.?

3) Θέλεις να κάνουμε ένα πείραμα? Να σου βάλω απέναντί 5 κιθάρες (real όχι ηχητικά δείγματα) να παίξεις να μου πείς ποιό σώμα είναι κινέζικο?...Άμα το βρείς, οι μπύρες δικές μου.

 

Υ.Γ

Το διάφανο pickguard μου έσπασε!!!! σε μία επεξεργασία. Έβαλα ένα άσπρο που το τύπωσα και βγήκε καλύτερο από πρίν!!!

Το μπράτσο είναι Moses

Θα δούμε το απόγευμα λοιπόν το άσπρο pickguard...;)

Και εγώ μαζί σου είμαι για τα σώματα... Αφού υπάρχουν έτοιμα και γίνεται η συναρμολόγηση τότε δεν είναι χειροποίητα ούτε κατά διάνοια... Και πάω στοίχημα πως εσύ που ασχολείσαι περισσότερο με το hardware των οργάνων θα ξέρεις καλύτερα για το αν τα κινέζικα είναι καλά ή όχι... Δεν υπήρχε περίπτωση να σε αμφισβητίσω!!!

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πορευτείς προς κάτι χειροποίητο απαραιτήτως. Εννοώ πως εγω αν είχα τα λεφτά (και ήμουν κιθαρίστας που θα ήθελα LP στυλ) θα έπαιρνα μία Heritage και θα της άλλαζα τον neck μαγνήτη και θα ήμουν ευτυχισμένος γιατί θα είχα αυτό που ήθελα...

Μέχρι να δοκιμάσεις...ας πούμε...μια Trussard!!!

Ένα μικρό παράδειγμα. Έχω μια Eastwood με τον δικό της piezo (μάλλον κινέζικο) και ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Αυτή τη στιγμή έχω Fishman Piezo στη Tele και Fishman Blend (ξανά thanks Blue) στη ακουστική. Προσπάθησα να γράψω κάτι και με τις 3 μαζί...ατυχώς ο κινέζικός ήταν ο φτωχός συγγενής, έκανε ζημιά στο σύνολο και τελικά τον άφησα απέξω. Θέλω να πώ ότι είναι καλό αυτό που έχουμε, μέχρι να έρθει κάτι καλύτερο.

 

Το χειροποίητο δεν είναι πάντα η λύση...

Είναι όμως η κατάληξη (πάντα κατά την άποψή μου)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπα παλληκαρια μου.Μια προταση εκανα.Ουτε ποσοστα παιρνω,ουτε εχω σκοπο να το παιξω σωτηρας.Η διευθυνση ειναι http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=Web_Links&l_op=visit&lid=484  Οποιος θελει ας το ψαξει γιατι εγω κουραστηκα και αποχωρω.Στο Ελλαδισταν πρωτα κρινουμε και μετα συγκρινουμε...Λυπαμαι για την επιθεση που μου κανετε,γιατι τουλαχιστον δεν εγραψα κατι εκ του πονηρου.Στο επανιδειν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι πολύ, που  παίζοντας το αδικημένος...

Στο Ελλαδισταν πρωτα κρινουμε και μετα συγκρινουμε...Λυπαμαι για την επιθεση που μου κανετε,γιατι τουλαχιστον δεν εγραψα κατι εκ του πονηρου.

συνεχίζεις να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου, εξακολουθώντας παράλληλα να ποστάρεις το link του μάστορα (με κουτοπονηριά). Στο Ελλαδιστάν, ξέρεις, συνηθίζουμε όταν μπαίνουμε κάπου καινούργιοι, να συστηνόμαστε, κάτι που σου ζήτησα και δεν έκανες (στο Ελλαδιστάν ξέρεις, το λέμε αγένεια).

Επαναλαμβάνω, ότι ενδιαφέρομαι για χειροποίητα όργανα, αλλά ο τρόπος σου μάλλον έκανε κακό στο μάστορα παρά καλό στα μάτια μου.

Ατυχώς στο forum που ήλθες (και εάν έκανες τον κόπο και να διαβάσεις τους κανονισμούς αλλά και να κάνεις μία μικρή έρευνα), θα έβλεπες ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν συγκρίνει και βοηθάνε (ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ) και εμάς τους υπόλοιπους, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε μέσα από χρήσιμο διάλογο.

...ελπίζουμε να σε ξαναδούμε...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου