Προς το περιεχόμενο

Focusrite saffire pro 40 VS M-Audio PROfire 2626!!!SOS!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω αναφέρει σε προηγούμενα τοπικ πως θέλω να αγοράσω macbook άρα θα χειρίζομαι mac(sorry για τον πλεονασμό αλλά ίσως κάποιοι να μην το ξέρουν... :P) και τώρα έχω κολλήσει στο ποιά κάρτα ήχου να αγοράσω...Έχω ακούσει πάααααρα πολύ καλές κριτικές για την focusrite και επίσης πολύ καλές για την profire...Τα ΚΗz παίζουν ρόλο στην ποιότητα του ήχου όπως διάβασα (διορθώστε με εαν κάνω κάποιο λάθος...) και η profire βλεπω πως έχει 192 ΚΗz σε αντίθεση με την focusrite η οποία έχει 96...Άρα λογικά σε ποιότητα πρέπει να είναι καλύτερη η profire...Όσον αφορά το θέμα της προενίσχυσης δεν έχω κατανοήσει ποιά έχει την καλύτερη...Δέν έχω θέμα με το οικονομικό οπότε εάν σιγουρευτώ πως με την profire θα κάνω καλύτερη δουλειά θα την τιμήσω...Απλώς θέλω άνθρωποι που ξέρουν σίγουρα περισσότερα απο μένα πανω στις κάρτες ήχου και που πιθανώς έχουν δοκιμάσει κάποια απο τις 2 η και τις 2 να μου δώσουν τα φώτα τους... ;D ;D ;D Ευχαριστώ!

Ή ταν, ή δεν ήταν!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Βασικά πράγματα: Τι ηχεία χρησιμοποιείς; Σε τι project θα τρέξεις που χρειάζεσαι 192 ΚΗz; Γενικά (για να καταλάβεις) ένα CD είναι στα 16-bit και 44.1 ΚΗz. Το ότι η κάρτα σου θα έχει δυνατότητα για 96 και 192 ΚΗz σημαίνει ότι και τα ηχεία σου θα πρέπει να έχουν την ίδια δυνατότητα, και τέτοια δυνατότητα (εδώ με διορθώνετε αν κάνω λάθος) έχουν τα ψηφιακά ηχεία και όχι τα αναλογικά...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε Nikola τι ψηφιακά ηχεία???

 

Φίλε, είναι υπερβολή να δουλεύεις στα 192 kHz. Τσάμπα θα πάει η CPU που θα φας. Τα 96 kHz θα σου φάνε τη μισή CPU. Για μένα βέβαια και αυτά είναι υπερβολή αλλά όχι τόσο τραγική όσο τα  192.

 

Πάντως θα προτιμούσα καλούς μετατροπείς (π.χ. Apogee) στα... 44.1 παρά μέτριους στα 192. Χρειάζεσαι πολλαπλές εισόδους? Αν όχι, τότε ίσως μια πιο απλή κάρτα με καλύτερους μετατροπείς θα ήταν καλύτερη για σένα.

 

Βέβαια όλα αυτά λίγη σημασία έχουν. Έτσι και αλλιώς οι σημερινές υλοποιήσεις είναι παραπάνω από ικανές για να παράγουν καλό αποτέλεσμα. Αλλού κολλάει συνήθως το πράγμα.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τα SAMSON Media one 5a!!!Δέν κατέχω και πολλά απο τον συγκεκριμένο χώρο (ηχογραφήσεις) οπότε νομίζω πως συγχωρούμαι εαν πετάξω καμμία πατατούλα... :P Στο thomann δεν λέει εαν έχουν συμβατότητα με τα 192 κΗΖ...Απλώς θέλω να ξέρω ποιά συμφέρει να πάρω και γιατί...Εφόσον όμως το έθεσες σαν απορία για μένα μπορείς να μου εξηγήσεις τι 8α γινόταν εάν αγόραζα την m audio και τα ηχεία μου δεν υποστηρίζουν τα 192 κΗΖ???Πληροφοριακά ρωτάω...

Ή ταν, ή δεν ήταν!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Ρε Nikola τι ψηφιακά ηχεία???

Για να βγει το σήμα σε 192 ΚHz θέλει να βγεί απο digital outputs και όχι analogue. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει με την Lynx μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχω ακούσει καμία απο τις δυο κάρτες ,έχοντας όμως ακόμα και σήμερα μια delta 66 και μια FW1814 θα δώσω έναν ψήφο (εμπιστοσύνης... :P) στην Maudio για τους σταθερότατους drivers και το γενικότερα καλό support .

Μιλάω πάντα απ τη σκοπιά των PC users ...

www.myspace.com/nikosksidis

www.nikosxidis.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλο ψηφιακή σύνδεση και άλλο "ψηφιακά ηχεία" (?).

 

Twist μην μπερδεύεσαι. Δεν είναι απαραίτητο να δουλεύεις σε υψηλή ανάλυση. Το αυτί δεν ακούει μετά τα 22 kHz οπότε τα 44.1 είναι αρκετά. Υποτίθεται ότι με τα 96 kHz γλιτώνεις κάποια artifacts από τον convertor και ότι η επεξεργασία γίνεται πιο smooth. Αυτά είναι  ψιλά γράμματα και σίγουρα με τα samson δύσκολα θα ακούσεις διαφορά. Αν βέβαια σου περισσεύει CPU power και hard disk capacity παίξε μπάλα.

 

Όσο για τη συβατότητα, από τη στιγμή που θα συνδέσεις τα ηχεία μέσω αναλογικών βυσμάτων δεν υπάρχει πρόβλημα.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε δεν είναι αναγκαστικό όποια κάρτα έχει τα περισσότερα κΗΖ να είναι και καλύτερη η καλύτερα πιο εξυπηρετική...Άρα μου προτείνεις φocusrite?Θυμίζω πως θα  χρησιμοποιώ mac... :P Είναι βλέπεις που δεν γνωρίζω και πολλά και η απόγνωση σε συνδιασμό με τρελή όρεξη για γνώση πάνω στον τομέα αυτό με κάνει να έχω αναρίθμητες απορίες που δυστυχώς δεν μπορούν να λυθούν όλες και όσο γρήγορα νομίζω...Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και επισημαίνω πως μετά την αγορά  του macβοοκ kai της κάρτας θα κατευθυνθώ προς KRK Rokit 6 μιας και για αυτά κάθε άλλο παρά άσχημα λόγια έχω ακούσει... ;D

Ή ταν, ή δεν ήταν!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πρότεινα το εξής: Στην έρευνα που οφείλεις να κάνεις  ;) μη δίνεις αποκλειστικά έμφαση στα kHz και γενικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πρώτα και κύρια πρέπει να τσεκάρεις αν η κάθε κάρτα έχει σωστούς drivers. Βρες απόψεις χρηστών που έχουν το ίδιο Mac με εσένα και χρησιμοποιούν τα ίδια προγράμματα. Πρόσεξε οι απόψεις να είναι πρόσφατες, γιατί οι εταιρίες ανανεώνουν τους drivers σε τακτά διαστήματα. Καλή πηγή πληροφοριών είναι τα forums της ίδιας της εταιρίας, όπου μπορείς να δεις το κατά πόσο αυτή απαντάει σε προβλήματα των χρηστών.

 

Και μην ξεχνάς: Πάντα θα υπάρχουν μεμονομένες περιπτώσεις όπου θα παρουσιάζονται  προβλήματα. Αυτό που θα πρέπει να σε προβληματίσει είναι η ίδια περίπτωση να επαναλαμβάνεται σε πολλούς χρήστες  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου