Προς το περιεχόμενο

carvin mts retube problem


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας ,

Εχω εναν carvin MTS 3200 ενισχυτη και αποφάσισα να αλλάξω λυχνίες.Πήρα ένα κιτ απο τον eurotube.com και συγκεκριμένα

--ECC83S-HG-K 3 v1,v2,v3

--ECC83S Standard v4

--ECC83S Balanced v5

--KT77 Matched Quad τελικές v6,v7,v8.v9 slots

 

Επειδή ήταν πρώτη φορά που το έκανα διάβασα όσο περισσότερα μπορούσα , αλλα βρήκα και ενα how to απο έναν τύπο στο forum της Carvin , πολύ βοηθητικό.

Αρχικά βγάζω το προστατευτικό κάλυμα των λυχνιών.

Αποσυνδέω το reverb και τα ηχεία , καθώς και το καλώδιο τροφοδοσίας απο πάνω.Γενικά έβγαλα όλα τα καλώδια.

Αφαιρώ τον κορμό του ενισχυτή(chassis) και το βάζω προσεκτικά δίπλα στα ηχεία για να έχω πρόσβαση.

Για κάθε μία παλιά λυχνία , βάζω μια καινουργία.Στις θήκες που πρέπει.Τις τελίκές στις τελικές , την balanced στο v5 , την v4 στο ν4 κοκ.

Όταν το έκανα αυτό , πριν βάλω τις καινουργιες , εβγαλα/εβαλα/εβαλα τις παλιές , όπως λέει στο site τους.Χρησημοποιησα contact cleaner και την ίδια διαδικασια (βαλε,βγαλε,βαλε κτλ) έκανα και με τις καινούργιες.

 

Όταν τις έβαλα και άνοιξα το power on για να κάνω τις μετρήσεις που θέλω.Παρατήρησα οτι δεν ανάβανε οι ν1 , ν2 (αυτές οι προενισχυτικές έχουν να κάνουν και με το distortion channel).Λάθος μου έδω να πώ , που δεν δοκίμασα με κιθάρα να δώ αν βγάζει ήχο σε αυτό το σημείο.

Έβαλα το ήχειο και κάνω μετρήσεις , έκανα τους υπολογισμούς ρύθμισα το τριμέράκι.Το rebias , έγινε με την μέθοδο stanb by switch.Υπολογίζοντας τα amps που περνάνε απο το switch σε stand by mode.

Έτσι αφού ρύθμισα τι bias.Eίπα να δώ τι πιάσαμε.Πρίν το κάνω , παρατηρώ οτι πάλι οι 2 λυχνίες δεν ανάβανε.Χωρίς να μπώ σε σκέψη , έβαλα να δοκιμάσω.Το αποτέλεσμα ήταν να μην έχω καθόλου ήχο στο distortion channel.Στο καθαρό είχα ήχο , αλλα δεν ήταν όπως θα έπρεπε απο θέμα έντασης.

Υπέθεσα οτι κάτι συμβαίνει με τις λυχνίες.

Οπότε , κάνω σκάτζα τις λυχνίες με το σλοτ ν3 που έπεζε κανονικά , είδα οτι όλες οι λυχνίες είναι λειτουργήσιμες , ανάβανε , αλλα καμία δεν άναβε στο σλότ ν1 ν2.Και όλες με το ίδιο αποτέλεσμα στο θέμα ήχου,έντασης.

 

Πήρα και δοκίμασα 2 απο τις παλιές προενίσχυσης.Με χαρά είδα οτι αυτές ανάβανε και βγήκα απο το αγχος μήπως πάθανε κάτι τα συγκεκριμένα σλοτς.Απο θέμα ήχου/έντασης λειτουργούσε κανονικά με λίγο βόμβο,και φύσιμα, αλλα δούλευε.Στα συγκεκριμένα σλοτς δοκίμασα όλες τις παλιές που είχα και δούλευαν κανονικα.Επισης είδα οτι δουλεύαν και οι καινουργιες στο ν3 κανονικα.Τις έβαζα μια μια εναλλάξ.

 

Τι μπορεί να συμβαίνει και να μη "δέχετε" τις λάμπες στα συγκεκριμένα σλοτ; Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω;

Επειδη είχα φάει αρκετές ώρες με το να δοκιμάζω τις λάμπες μοντάρισα πάλι τον ενισχυτή και είπα να τον δοκιμάσω και έτσι.Τώρα μου έβγαλε περισσότερο hum και μικροφωνισμούς.Θα το ξανα ανοίξω αύριο πάλι.Αλλα θα ήθελα αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία να μου προτείνει κάτι.

 

Ευχαριστώ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σήμερα τα ίδια , οι καινούργιες προενυσχήτριες δουλεύουν στο socket V3.Στα V1 και V2 οταν βάζω τις καινούργιες ανάβουν αμυδρά.Αλλα πάλι δεν παίζει σωστά το μηχάνημα.Τι μπορεί να κάνει τις λάμπες να δυσλειτουργουνε σε αυτές τις θέσεις;

Υπάρχει περίπτωση να είναι χαλαρά τα πινς στις θήκες και να μην έχει καλή επαφή;Αν συνέβαινε αυτό όμως δεν θα άναβαν καθόλου έτσι δεν είναι; Οι λάμπες νομίζω οτι κάθονται καλά και δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω.'Οσο για το αν είναι καθαρά τα σλότ,έριξα dry contact cleaner.Άν έχει κάποιος να προτείνει κάτι καλοδεχούμενο.Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου