Προς το περιεχόμενο

το ιδανικό και ίσως το πιο βολικό setup???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, λοιπόν μετά από αρκετές αγοραπωλησίες εξοπλισμού και χάσιμο χρόνου-χρήματος, δεν έχω καταφέρει να βρω την χρυσή τομή στο τι με εξυπηρετεί καλύτερα..

 

1) Παίζω κυρίως rock και metal, από sabbath-zeppelin-acdc, μέχρι metallica-wylde-pantera-disturbed ktl..μου αρέσει πολύ ο αμερικάνικος disrorted ήχος..αλλά δυστυχώς λεφτά για vht ή κάποιο road king δεν έχω, οπότε αυτά αποκλείνονται..Μου αρέσει να παίζω και blues-rockabilly-srv style-hendrix κτλ ενίοτε, οπότε ψάχνω μία λύση προσανατολισμένη στο metal, αλλά να μην αποκλείει και τα υπόλοιπα...

 

Αυτά στα του ήχου..

 

2) Παίζω στο σπίτι μου, στο studio και σε live...3 διαφορετικές συνθήκες, γιατί στο σπίτι τα έχω όλα δίπλα μου, στο studio ΔΕΝ θέλω πλέον να κουβαλάω ενισχυτές, και στα live πάλι τα ίδια..αλλά θέλω όσο το δυνατόν περισσοτερη ευελιξία και ομοιότητα ήχου..δλδ, ότι συνθήκες έχω στα live, θέλω και στο studio..

 

Άρα, προσανατολιζομαι σε έναν καλό μικρό ενισχυτή και πεταλιέρα?? έχω παίξει με marshall λαμπάτους, mesa boogie, vox κτλ.., αλλά πολύ κουβάλημα και μονοδιάστατοι ενισχυτές(κορυφή στο είδος τους όμως...)

 

Σκέφτηκα λύση τύπου line6 flextone ή vetta..αξίζει? μετά σκέφτηκα 30-50w καλό ενισχυτή και πεταλιέρα (pod, m13, gt8 κτλ...)..για να μπορώ να κουβαλάω μόνο την πεταλίερα στο studio και τον ενισχυτή+πεταλιέρα στα live..

 

τι να κάνω??... ::)

 

από κιθάρες έχω μία gibson les paul standard '03 και μία fender strat standard μεξικάνα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

έχω παίξει με marshall λαμπάτους, mesa boogie, vox κτλ.., αλλά πολύ κουβάλημα και μονοδιάστατοι ενισχυτές

:o :o  ε όχι και μονοδιάστατοι ενισχυτές βρε συ..υπάρχουν boogie πχ με καταπληκτικά καθαρά, κραντσατιστά overdrive και παχιά distortion σε ένα μηχάνημα..

δεν γράφεις πόσα λεφτά διαθέτεις για αυτό και εγώ προτείνω κεφάλι boogie ή marshall..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πετάλια σου αφού έτσι κι αλλιώς τα κουβαλάς

ενισχυτή να κουβαλάς συνέχεια ακόμη και 10 κιλά να είναι... είναι κάποιο βάρος και έξτρα όγκος

Πήγαινε άκου καμια πεταλιέρα διάλεξε αυτή που σου κάνει και ετοιμάσου για προγραμματισμό... δόξα το θεό όλες έχουν αρκετές μπανκες για να κάνεις τους συνδιασμούς που θέλεις απλά να ξέρεις οτι όσες πιο πολλές μετάβλητές (διαφορετικοί ενισχυτές, κιθάρες) τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βγάλεις τον ήχο σου παντού.

 

Εγώ που έχω το ίδιο πρόβλημα σκέφτομαι να πάρω ενα κεφάλι HB(88e) να το παρατήσω στο προβάδικο και να παίζω με την tonelab, βέβαια και η καμπίνα παίζει τεράστιο και καθοριστικό  ρόλο αλλα δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μονο μονοδιαστατοι δεν ειναι οι boogie...μοντερνοι ναι αλλα οχι και μονοδιαστατοι...

 

αν θες κατι φθηνο και αρκετα χρησιμο και παραμετροποιησιμο που παιζουν παρα πολλοι καλλιτεχνες χτυπα μια κεφαλη marshall dsl και τελος...εχεις παρα πολλες επιλογες απο καθαρα μεχρι μεταλ...πολυ καλο μηχανημα...σιγουρα θα το βρεις και μεταχειρισμενο σε ακομα καλυτερη τιμη...επισης αν το προβλημα σου ειναι και τα εφφε τοτε μπορεις να πας στην καινουρια σειρα κομπο της marshall haze 40 με καποια εφφεδακια πανω...

 

επισης αν θες να κανει ενα καρο πραγματα  και ενα καρο εφφε,και τρελλες μνημες και ρυθμισεις για καθε κομματι ξεχωριστα,και 3-4 καναλια τοτε πας στον τρομερα ευελλικτο

 

hughes and kettner switchblade...δες εδω και τον μεγιστο thomas blug που τον παρουσιαζει...αν ξερεις να παιζεις κελαηδαει...

 

 

καλο  ψαξιμο....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

marshall tsl-100 έχω και τώρα και τον πουλάω..3 κανάλια, ξεχωριστό eq, έχει και κουμπάκι που τον ρίχνει στα μισά watt..ΘΕΙΚΟ μηχάνημα...αλλά τον δίνω γιατί δεν μπορώ πλέον το κουβάλημα..είναι και η καμπίνα, οπότε η λύση απορρίπτεται..

 

εντάξει, στο σπίτι δεν τον χρησιμοποιώ, παίζω μέσω κάρτας ήχου(πιο πολύ practice και μερικές ηχογραφήσεις) στο pc(guitar rig3, amplitube), ΑΛΛΑ, δεν μπορώ να κουβαλάω άλλο, τον ενισχυτή στο studio και μετά ενισχυτή+καμπίνα+εφφέ σε κάθε live...εντάξει, δεν παίζω και τόσο συχνά, αλλά δεν μ'αρέσει το κουβάλημα..

 

ούτε μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα αυτά τα watt..άχρηστα πάνε..

 

θέλω κάτι(πεταλιέρα, εφφέ...) να έχω τον ήχο μου στο studio(εντάξει όχι τπτ τρελό ήχο, αλλά να "εξομοιώνονται" οι συνθήκες του live) και ίσως έναν μικρό COMBO ενισχυτή καλό, ο οποίος σε συνδιασμό με πεταλιέρα ή οτιδήποτε άλλο, να μου δίνει αξιοπρεπή ήχο στα live..εντάξει, δεν θα συγκρίνεται με τον όγκο ή την χροιά ενός boogie με 4x12 cab, αλλά δεν μπορώ να τα κουβαλάω, και δεν μπορώ και να τα εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτά τα μηχανήματα(θέλουν αέρα..volume!)

 

η λύση π.χ. του psa δεν με βολεύει, γιατί θέλει τελικό-καμπίνα+MIDI πεταλιέρα...

 

by the way, ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι εγώ σε κάτι τέτοιο καταλήγω τελικά..

 

ο peavey classic 30 πως σας φαίνεται σαν λύση??

http://www.dv247.com/invt/46764/

ίσως να χρησιμοποιώ τα καθαρά του ενισχυτή, και να βάλω ένα pod ή κάτι άλλο μπροστά για τα βρώμικα(τα οποία θέλω να είναι αρκετά)..

 

από μία πεταλιέρα βασικά θέλω, τα distortion, reverb, chorus, delay και comp..αυτά χρησιμοποιώ κυρίως..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

MARSHALL AVT 20

αξιοπιστος

οχι πολυ βαρυς

οχι πολυ ακριβος και

βελτιωμενος σε σχεση με τον VALVESTATE προκατοχο του.

 

πεταλιερες? Ναι ατην Tonelab γιατι θα την εχεις και αφου αποφασισεις να αλλαξεις ειδος μουσικης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου