Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα σε ολους....  αυτο ειναι το δωματιο μου  :o  φανταζομαι πολλοι 8α εχετε σκασει στα γελια.... και αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος τροπος να βελτιωθει η ακουστικη ετσι ωστε να χρησιμοποιηθει σαν control room μη φανταστειτε τιποτα σοβαρο.... home καταστασεις.....

kostis2.jpg.0f3db39ea3967af0555f00c9debd9d41.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν νομίζεις ότι αυτό το δωμάτιο είναι για γέλια, πού να δεις το δικό μου...  :o

Γενικά πάντως, μην νομίζεις ότι τα συνηθισμένα δωμάτια (ορθογώνια παραλληλεπίδα) είναι τα καλύτερα... Απλά είναι τα πιο συνηθισμένα. Όσο περισσότεροι παράλληλοι τοίχοι, τόσο το χειρότερο. Βέβαια, αυτό δεν πάει να πει ότι και ένα δωμάτιο π.χ. σαν το δικό σου είναι αυτόματα καλό από ακουστικής άποψης. Τι διαστάσεις χοντρικά έχουν οι τοίχοι; Ή τουλάχιστον πόσα m2 επιφάνεια;

 

Θέλεις να επικεντρωθείς σε κάποια συγκεκριμένη μπάντα συχνοτήτων;πχ. χαμηλές και μεσαίες; ή "τα πάντα όλα"; :)

 

Τι ποσό μπορείς να διαθέσεις; Έχεις όρεξη για "ιδιοκατασκευές";

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το καλο με τα ορθογώνια παραλληλεπίδα ειναι οτι παιρνεις ενα room kit καποιας εταιρειας και εισαι καπως πιο συμμαζεμένος......  ενω με το δικο μου με τις super γωνιες του τρεχα γυρευε.......  :)

χοντρικα οι διαστασεις .. 2.90κατι χ 2.90κατι χ 3.00κατι.....υψος 2.80 περιπου.... εφιαλτης....... 

 

θα η8ελα να επικεντρωθω κατα πρωτο κ κυριως λογο στις χαμηλες  αν και ξερω οτι σε ενα τετοιο δωματιο δεν γινονται κ πολλα.... απλα τουλαχηστον να μην ακουω πχ 60hz μονο απ το δεξι μου αυτι.... κ 90hz απο το αριστερο  (στο περιπου)

 

επισης οι high mids  ειναι πολυυυυυυ  loud

 

τωρα για το ποσο που εχω σκοπο να δια8εσω ........ ηλπιζα εκει γυρω στα 700 800 ευρο  αλλα  δεν ξερω.......

 

και ναι......εχω ορεξη για "ιδιοκατασκευές"  :D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Έχω να σου προτείνω 2 configurations (δες τι εικόνες που επισυνάπτω) κάνε ένα πρόχειρο τεστ και δες αν υπάρχει ιδιαίτερη διαφορά. Η βασική ιδέα είναι να εκμεταλλευτείς τον μεγαλύτερο άξονα που έχεις στο δωμάτιο, ώστε τα monitors να "βαράνε" κατά μήκος του, μένοντας παράλληλα όσο πιο μακριά μπορείς από τους πλαϊνούς τοίχους. Κάνε μία πρόχειρη δοκιμή σε αυτές τις δύο θέσεις και δες αν υπάρχει αισθητή διαφορά, κυρίως στην στερεοφωνική εικόνα. Το δεύτερο config θεωρητικά εξαλείφει το πρόβλημα του πρώτου (στάσιμα κύματα από παράλληλους πλαϊνούς τοίχους) αλλά δεν ξέρω αν δημιουργεί άλλα προβλήματα.

  Τα ροζ και τα πράσινα στις εικόνες είναι απλές ηχοαπορροφητικές κατασκευές από πετροβάμβακα, ο οποίoς έχει καλές απορροφητικές ιδιότητες και στις χαμηλές συχνότητες. Υπάρχουν πολλά λινκς σε παρόμοια threads για αυτοσχέδιες κατασκευές. Τα καλύτερα μέρη όπου τοποθετούνται, είναι οι γωνίες γιατί εκεί υπάρχει συγκέντρωση ενέργειας (όσο πιο οξείες, τόσο χειρότερες) και τα σημεία των πρώτων αντανακλάσεων, ειδικά αυτών που επιστρέφουν κατ'ευθείαν σε σένα.

Αυτές οι κατασκευές γίνονται πιο αποδοτικές αν αφήσεις μια απόσταση της τάξης των 10-20 εκατοστών απ'τον τοίχο, αλλά αν μπορείς και λίγο παραπάνω ακόμα καλύτερα. Μην το παρακάνεις βέβαια, γιατί θα δημιουργείς πιο γρήγορες πρώτες αντανακλάσεις έστω και πιο εξασθενημένες, που είναι κακό.

Αν συνεχίσεις να έχεις ενοχλητικό πρόβλημα σε πολύ συγκεκριμένες συχνότητες στα χαμηλά, υπάρχουν πολύ "εξειδικευμένες" ιδιοκατασκεύες, θα σου στείλω υλικό με pm. Παίξε δοκιμαστικούς τόνους σε όλες τις νότες, (πες μου να σου στείλω αν δεν έχεις) και δες αν υπάρχει καμία σοβαρή ανωμαλία στα χαμηλά. Συνήθως κάποια νότα θα παίζει πολύ πιο δυνατά ενώ οι 2 πριν και μετά θα είναι πολύ πιο χαμηλές.)

 

  Δεύτερο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις είναι να διορθώσεις τον χρόνο αντίχησης του δωματίου, αν αυτό χρειάζεται. Έχω έναν πίνακα με τους "βέλτιστους" χρόνους αντήχησης για control room ανά όγκο δωματίου, αλλά τα δικά σου νούμερα (περίπου 31 m3) είναι εκτός κλίμακας του πίνακα και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Πιστεύω πως θα πρέπει να προσπαθήσεις για περίπου 0,25 δευτερόλεπτα. (ας με διορθώσει κάποιος αν είμαι πολύ έξω)

Κάνε ένα πρόχειρο test αν διαθέτεις μικρόφωνο, και βάλε περισσότερα/λιγότερα ηχοαπορροφητικά υλικά μέχρι να το φέρεις στα ίσα.

 

Για απορρόφηση σε μεσαίες και ψηλές, φτάνουν ένα απλό χοντρό χαλί (καλύτερα χωρίς πλαστική επένδυση από κάτω) και μία ψιλοχοντρή κουρτίνα με αρκετό "αέρα" για να κάνει όσο πιο πολλές πτυχώσεις. Ένα πολύ καλό ύφασμα για κουρτίνα με καλές ιδιότητες είναι το <a href="http://images.google.gr/images?q=cotton%20velour%20images&oe=utf-8&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=el&tab=wi">"cotton veloure"</a>, δεν ξέρω πώς λέγεται ακριβώς στα ελληνικά. Αν είναι δυνατό, άσε ένα κενό 30-40 πόντους απ'την κουρτίνα μέχρι τον πίσω τοίχο, ειδικά αν έχεις μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή 250Hz-1000Hz. Εναλλακτικά, και το απλό ρικοφόν κάνει καλή δουλειά σε αυτές τις συχνότητες.

 

Με διάχυση δεν πιστεύω να έχεις πρόβλημα, γιατί ο χώρος σου δεν είναι και πολύ μεγάλος. Φτιάξε πρώτα τα υπόλοιπα, και αν σου μείνει όρεξη και χρήμα, βλέπεις.  ;)

room1.gif.baa0534c279529a8b21480a669e6596a.gif

room2.gif.997e237e310e692d21c57c8861541f50.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

infectme247  σ ευχαριστω παρα παρα παρα παρα παρα παραααα πααραααα πολυυυυυυυυ

:)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

 

στειλε μου αν 8ελεις σε παρακαλω τους δοκιμαστικούς τόνους

 

κ παλι 100000000000000000000 ευχααριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

infectme247   σ ευχαριστω παρα παρα παρα παρα παρα παραααα πααραααα πολυυυυυυυυ

:)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)  :)

 

στειλε μου αν 8ελεις σε παρακαλω τους δοκιμαστικούς τόνους

 

κ παλι 100000000000000000000 ευχααριστω

 

Δεν κάνει τίποτα. Έτυχε να με ενδιαφέρει πρόσφατα το θέμα, και είχα και χρόνο ελεύθερο, οπότε...  ;D

Θα φτιάξω μερικά tones και θα σου στείλω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βάζω και τα test tones εδώ, σε περίπτωση που ενδιαφέρει και άλλους.

Είναι όλες οι νότες από C1 μέχρι C4, (σχεδόν 60 μέχρι 500Hz) πιστεύω είναι αρκετές.

 

http://www.savefile.com/files/2139504

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου