Προς το περιεχόμενο

Αγορα υλικων ηχοαπορροφησης


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

 

Προσπαθω να φτιαξω ενα αυτοσχεδιο REC-room μεσα σε ενα δωματιο ανεξαρτητο απο τους τοιχους γιατι δε θελω να τους πειραξω κολωντας πυραμιδες κτλπ.

 

Εχω φτιαξει εναν ειδικο χωρο 3μ*1,5μ και υψος 2,30μ.

Γυρω-γυρω καλυπτετε με κουρτινες, επανω με υφασμα και το δαπεδο με χαλι.

 

Θελω να μεγιστοποιησω την απορροφητικοτα βαζοντας καταλληλα υφασματα στον περιμετρικο εσωτερικο χωρο του.

 

Τι ειδος κουρτινες, χαλια και οροφη να βαλω και που μπορω να τα αγορασω στην Αθηνα;

 

Η σκεψη του να κολλησω επανω στο υφασμα της κουρτινας ηχοαπορροφητικες πυραμιδες ειναι εφικτη;

 

Καμια προτση διευκρηνηση;

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι ειδος κουρτινες, χαλια και οροφη να βαλω και που μπορω να τα αγορασω στην Αθηνα;

 

Για κουρτίνα, ένα ύφασμα που έχω αναφέρει και σε παλιότερο ποστ είναι το "cotton veloure", δεν ξέρω ακριβώς πώς μεταφράζεται στα ελληνικά, ψάξε για φωτογραφίες στο internet. Επίσης είναι καλό να υπάρχει ένα κενό της τάξης των 20-30 πόντων από τον τοίχο πίσω απ'την κουρτίνα, κάνει λίγο καλύτερη δουλειά σε χαμηλότερες συχνότητες που είναι συνήθως προβληματικές. Και φυσικά θες μπόλικο μήκος "αέρα", ώστε να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχώσεις.

 

Για χαλιά, όσο πιο χοντρά, τόσο πιο καλά, και συνήθως η πλαστική επένδυση από κάτω δίνει λίγο περισσότερη απορρόφηση πάνω απ'τις μεσαίες (απ'τα 500Hz περίπου), αλλά χάνεις απόδοση κάτω από τα 500. Αποφάσισε ανάλογα με το χώρο σου και πού ακριβώς έχεις πρόβλημα. Σε ένα γράφημα με πειραματικές μετρήσεις που είδα, χρησιμοποίησαν βελούδινο, αλλά δεν ανέφερε ρητά αν αυτό είναι το ιδανικό ύφασμα...

(Αυτά δεν τα βγάζω απ'το μυαλό μου, είναι από βιβλία κυρίως. Απλά δεν μπορώ να αντιγράψω ή ανεβάσω αυτούσιες σελίδες (απαγορεύεται) γι'αυτό στα μεταφέρω χονδρικά.)

Γενικά να ξέρεις, τα χαλιά και οι κουρτίνες είναι πιο δραστικά στις μεσαίες συχνότητες και πάνω. Το ίδιο ισχύει και για υλικά τύπου ρικοφόν, ή ακουστικό αφρό, και θέλει προσοχή να μην το παρακάνεις. Οι χαμηλές είναι συνήθως πιο προβληματικές και απαιτούν ειδική αντιμετώπιση. Ψάξε σε παλιότερα thread, υπάρχει πολύ υλικό.

 

Για αυτό που λες, για ηχοαπορροφητικές πυραμίδες πάνω στην κουρτίνα, δεν ξέρω κάτι. Η αρχή είναι, ότι θέλεις μεγαλύτερη επιφάνεια κάθετα στη διεύθυνση του ήχου για να πετύχεις μεγαλύτερη απορρόφηση. Και βάθος για να επηρρεάσεις και τις χαμηλές συχνότητες. Αν μπορέσεις να καλύψεις μεγάλο ποσοστό της επιφάνειας, ίσως πετύχεις κάτι... Πάντως, σου θυμίζω, ότι η κουρτίνα δεν πρέπει να είναι "τέντα", πρέπει να έχει πολλές και βαθιές πτυχώσεις. Οπότε δεν ξέρω αν βολεύει να κολλήσεις πράγματα πάνω της.

 

Για μαγαζιά, δεν έχω ιδέα, αλλά όλο και κάποιος θα μπορέσει να σου προτείνει μερικά. Νομίζω έχουν αναφερθεί κάποια παλιότερα, ψάξε αν θες σε παλιότερα threads.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστω φιλε μου!

Ησουν πολυ συγκεκριμενος!

Εμεις βασικα για φωνες το θελουμε,τωρα το 3μερτο μηκος δε ξερω αν ειναι αρκετο αλλα απο τους τοιχους καλυτερο!

Θα ψαξω για την κουρτινουλα που ειπες!

Κ παλι ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου