Προς το περιεχόμενο

Ηχομόνωση...όχι πάλι τα ίδια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα αρκετά μεγάλο χώρο στον οποίο θα φτιάξω ένα στούδιο (γύρω στα 40τ.μ.) και ένα δωμάτιο ελέγχου (γύρω στα 20τ.μ), το σχεδιάζω μόνος αλλά συμβουλεύομαι και έναν άνθρωπο που έχει ζήσει το στούντιο στο πετσί του. Η ερώτηση μου δεν είναι για την ηχομόνωση απόλυτα αλλά για λεπτομέρειες σε υλικά.

 

Έχουμε αποφασήσει ότι μετά τον τοίχο και κατα σειρά θα μπούν τα επόμενα υλικά

 

Τοίχος --> Κενό μερικούς πόντους --> Τζάμι ή πλεχιγκλας από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι ώστε ο ήχος να μην βγάινει προς τα έχω και να μην εισέρχεται από έξω -->Κενό μερικούς πόντους ακόμα -->πετροβάμβακας --> 2 τουλάχιστον γυψοσανίδες αν όχι περισσότερες.

 

Έτσι ο ήχος που θα περνάει από γυψοσανίδες και πετροβάμβακα θα ανακλάτε στο γυαλί ή πλέξιγκλας και θα αποσβένεται μεταξύ αυτού του μη αποροφητικοού γυαλιού και πετροβάμβακα.

 

Και τώρα η αρώτηξη...drums please

 

1. Υπάρχει κάποιο άλλο υλικό εκτός του τζαμιού ή του πλεξιγκλας που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω με τις ίδιες ιδίοτητες (δηλαδή να ανακλά τον ήχο). Το μάρμαρο και πλακάκι τα ξεχνάμε μιας και η ερώτηση είναι για να περιορίσουμε το κόστος.

 

2. Επίσης από την εμπειρία σας ποιό φώς ή φωτισμός βγάζει το μικρότερο θόρυβο?

 

3. Όσο αφορά HVAC που μπορώ να ρωτήσω μιας και σε απλά καταστήματα δεν υπάρχουν? Χρειάζεται αναγκαστικά 2 εξωτερικές μονάδες για 2 χώρους που θα λειτουργούν αυτόνομα (δεν νομίζω)?

 

4. Το πάτωμα θα είναι ξύλινο κάτω από το πάτωμα μεταξύ τσιμέντου και πατώματος θα μπεί ένα ηχομονωτικό για να μήν γίνει ηχείο το πάτωμα. Αυτό το ηχομονωτικό μάλλον θα είναι πετροβάμβακα αλλά σκέφτομαι και τον περλίτη γιατί είναι πολύ πιο άνετος στην τοποθέτησει, μήπως να το ξανασκεφτώ? Να είναι και το πάτωμα του δωματίου ελέγχου με ξύλο γιατί εκεί σκέφτομαι να βάλω μοκέτα ή να είναι πλακάκι?

 

Υπόψιν, προσπαθώ να μειώσω όσο γίνεται τη δαπάνη αλλά όχι και να κάνω μισές δουλειές.

 

Η αρωτήξεις για sound treatment θα έρθουν και αυτές με την ώρα τους. Όπως είδατε μιλάμε για λεπτομερέστερη προσέγγιση του θέματος και όχι για άλλα θέματα ήδη συζητημένα.

 

Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή είναι τσίμεντο οι τοίχοι και δεν σκέφτομαι να ρίξω σοβά ή μάρμαρο για να μπορέσω να εκμεταλευτώ την διάθλαση που κάνει η άγρια επιφάνει του τσιμέντου. Η δουλειά όλη αναγκαστικά θα γίνει από εμένα. Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει είτε ενεργά είτε μέσω συμβουλών πραγματικά θα ήμουν υπόχρεως μιας και τό μόνο που μπορώ να δώσω είναι το καλύτερο καφέ...του σπιτιού μου, η σύζυγος κάνει απάισιο καφέ ;D. Ξέρω οτι είναι λίγα μιας και παλιά με ένα πιάτο σούπα και μια Kolynos έβγαζες γκόμενα...στην Απχαζία αλλά μόνο αυτά μπορώ να προσφέρω  :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

1. Συνήθως στα drum booths σαν ανακλαστική επιφάνεια χρησιμοποιείται η πέτρα. Βέβαια δεν είναι see-through, αν σκέφτεσαι παράθυρο. Δεν μιλάς συγκεκριμμένα. Καλύτερα να αφήσεις σκετο τοίχο. Ειναι φτηνότερος και ελέγχεται ευκολότερα μετά.

 

2. Οι απλές λάμπες και οτιδήποτε δεν χρειάζεται μετασχηματιστή.

 

3. Σε ψυκτικό. Χρειάζεσαι εξαερισμό (εισάγωγή / εξαγωγή) και air condition. Αν δεν είσαι του επαγγέλματος μη το τολμήσεις μόνος.

 

4. Εχουν διαφορετικές ιδιότητες. Το πάτωμα (δεν λες πως) αν είναι με ξυλινο σκελετό, θα πρέπει να γεμίσει με πετροβαμβακα στα κενά και να καλυφθεί με ξύλινες επιφανειες (σάντουιτς).

 

Σε γενικές γραμμές απέφυγε τις πατέντες (για να μη πετάξεις τα χρήματα και τον κόπο σου) και ακολούθα τις οδηγίες που αναφέρονται στα πολύ αναλυτικά θέματα. Καλή συνέχεια.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου