Προς το περιεχόμενο

Κλασσικη : Η κιθαρα σκευρωσε


ex-PitDealer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να συμπληρώσω πώς σε η υγρασία δεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του οργάνου (εκτός ηλεκτρική κιθάρας,ηλεκτ. μπάσου ) όσο είναι η ξηρασία! Αν το επίπεδο της υγρασίας πέσει σε χαμηλά επίπεδα εγκυμονεί ο κίνδυνος ραγίσματος στο καπάκι που είναι μια από τις πιο άσχημε ζημιές καθώς στις περισσότερες φορές το καπάκι θα πρέπει να αντικατασταθεί (πράγμα που θα αλλάξει εντελώς την φωνή του οργάνου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...
  • Απαντήσεις 44
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

καλησπερα παιδια

εχω κι εγω ενα ομοιο περιπου προβλημα

η ηλεκτροακουστικη ( Daland , δεν ειναι καλη κιθαρα αλλα δεν σταματαει να ειναι ) μου σκευβρωσε η ετσι νομιζω τουλαχιστων

την ενα εχω ενα χρονο περιπου και δεν της εχω αλλαξει ολες τις χορδες τις μονο 2 εχω αλλαξει ( μι καντινι + σι ) εδω και 3-4 μηνες μου τριζουν τα ταστα οταν παιζω σε καπια ταστα ναι σε καποια αλλα οχι ( στα πιο πολλα ναι ) και για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα την ειχα παρατηση στιν μοιρα της  :P  καποια βοηθεια? ειναι σκευβρωμενη πραγματι η θελει απλα αλλαγμα χορδων? ( περιπτοση αντικαταστασης κιθαρας δεν υπαρχει για πρωσοπικους λογους προσ το παρον ) ισος χρειαζετε ενα γενικο service? η απλος ενα ξεσκευρωμα? δεν εχω ορεξη να πληροσο και να μου τα αλλαξουν ολα ενω χρειαζετε μονο ενα ξεσκευρομα γι αυτο ρωταο

 

Please help guys!  ??? ??? ??? ??? ??? ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είναι ακουστική έχει βέργα οπότε είναι λογικά πιο απλό από ότι στην κλασσική.Γενικά πάντως όλα φτιάχνονται αλλά  όχι μόνο  με περιγραφές από post ή τηλέφωνο.Κάποιος που κάνει αυτή τη δουλειά μπορεί να πει για το μέγεθος της ζημιάς και το κόστος της επισκευής.Μετά εσύ κρίνεις αν αξίζει ή όχι να τη φτιάξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν μπορω να σου πω πιο πολλες λεπτομεριες φιλοι και γνωστοι μου εχουν πει πως να βλεπω αν μια κθαρα ειναι σκευρομενη κιθαρα ( κοιταζω απο πανω τις χορδες ) αλλα δεν καταλαβενωτην διαφορα .. ουτε ηλιο ουτε υγρασια ουτε παρατημενη σε αυτοκινιτο μια ζωη ορθια την ειχα στιριγμενη στον καταπε μου αλλα την ειχα παρατηση για κανα μηνα παιζοντας μονο μια φορα στο τοσο και χορδες ... τις ιδιες εδω και ενα χρονο ,

δεν δονιζη σε ολα τα ταστα αλλα στα περισοτερα οπως πχ. μι μπασο στο ντο ημιτονο ( 8ο ταστο ) εκει δονιζη σαν να την εχο σε distortion  :'(  θα αλλαξω τις τρεις  χορδες 6,5,4 (μι λα ρε ) για να δω μηπος εκει ειναι το προβλημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

JImmis, αν δεν είναι κουρδισμένη σωστά, κούρδισέ την (όλες τις χορδές) στο σωστό κούρδισμα και άφησέ την μια μέρα.

 

Μετά πιάσε την ΜΙ καντίνι στο πρώτο τάστο και ταυτόχρονα στο τελευταίο. Δες αν ακουμπάει η χορδή στην ταστιέρα στη μέση. (Ανάμεσα στο πρώτο και το τελευταίο τάστο.... κανονικά πρέπει να έχει ένα μικρό διάκενο.)

Κάνε το ίδιο για την ΜΙ (μπάσα).

Αν έχεις καπο, βάλε αυτό στο πρώτο τάστο για να διευκολυνθείς στη διαδικασία.

 

Πες μας τι βλέπεις.

 

Εννοείται ότι χορδές θα αλλάξεις αμέσως μόλις βγάλουμε άκρη. (Οι χορδές μετά από τόο καιρό είναι "ψόφιες".... θα ενθουσιαστείς με τον ήχο της κιθάρας σου μόλις βάλεις καινούριες. ).

 

υπαρχει περιπτοση να ειναι μεγαλη ζημια και να μην φτιαχνετε η να κοστιζη παρα πολλα λευτα το να την φτιαξω?  ???  :'( :'(

Relax  :)

Μάλλον όχι.  :)

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ακουμπανε και οι δυο πανω στην ταστιερα ( κουρδισμενη την ειχα, παιζει ρολο οτι εχθες τις εβγαλα τις χορδες για να την καθαρισω?) δεν πιεζονται αλλα ακουμπανε...

ειναι σκευρωμενη ε?  :'( :'(  :-\

 

αυριο η μεθαυριο θα παω να παρω ενα σετ χορδων η δεν αξιζη? να παω κατευθιαν να μου την ξεσκευρωσουν? αν οχι μηπος ξερεται καμια καλη μαρκα μηπος να μου προτηνετε? την τελευτεα φορα που πηγα για 2 χορδες μου ειπε να μου δωσει ενα σετ του ειπα ναι και ηταν μαπα οι χορδες ηταν πολη μαλακές  ( τονος στο Ε ) οι χορδες λεπτοτερες απο αυτες μου ειναι και ηταν πανω απο την μερα που την αγορασα και ο ηχος πολυ  :P  ( σορι αν ξεφευβγω απο το θεμα  :o )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πιθανότατα σου έδωσε λεπτότερο σετ χορδές από αυτό για το οποίο ήταν ρυθμισμένη η κιθάρα και το μανίκι έφυγε "προς τα πίσω". Μην στενοχωριέσαι και μην απελπίζεσαι ( :P ). Αυτό μπορείς να το ρυθμίσεις και μόνος σου - δεν πιάνεται για σκέβρωμα.

 

Πρώτα απ' όλα, πήγαινε και πάρε ένα σετ χορδές "11άρες για ακουστική". Πιθανότατα τέτοιες είχε όταν την αγόρασες*.

 

Βάλε τις στην κιθάρα,  κούρδισε στην σωστή τονικότητα και περίμενε λίγο. (Π.χ. μία μέρα). ΠΙθανότατα θα επανέλθει μόνη της. (Θα ξανακουρμπάρει λίγο το μανίκι απο τη μεγαλύτερη τάση των πιο χοντρών χορδών δηλαδή....)

Αν δεν στρώσει (που 99% θα στρώσει  :) ) θα πρέπει να ρυθμίσεις μια βίδα και θα είσαι έτοιμος. (Τη βίδα απο το σίδερο που έχει μέσα το μανίκι. Θα δεις το κεφάλι της αν κοιτάξεις μέσα απο την τρύπα της κιθάρας.    

 

 

 

*Και αν δεν είχες τέτοιες.... μια χαρά θα είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε μου εισαι απο αθηνα? αν ναι, μπορουμε να βρεθουμε μεσα στις επομενες μερες και να σε βοηθησω εγω αν φοβασαι να το κανεις μονος σου!

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χεχε οχι δεν φοβαμαι αλλα δεν ειναι και αναγκη

 

Εροτηση: να του πω 11αρες για ακουστικη? η για ηλεκτροακουστικη? γιατι ηλεκτροακουστικη εχω και για ηλεκτοακουστικη του ελεγα να μου δωσει παντα ( τουλαχιστον οσες φορες πηγα  :P  )

 

και ξεχασα να γραψω παρακατω πως το σετ που ειχα παρει ηταν λεπτες και ο ηχος πολυ μουντος σαν να ηταν ψευτικες οι χορδες με λιγα λογια δεν συνεχιζοταν ο ηχος για πολυσε σχεση με αυτες που εχω ( για παραδειγμα οταν τις ειχα δοκιμαση ειπα απο μεσα μου "υφασματινες χορδες μου εδωσε  :-X ) ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου