Προς το περιεχόμενο

Τι πετελάκι χρειάζομαι;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειας ρε παιδιά. Καταρχας δεν είμαι εγώ κιθαριστας. Για τον αδερφό μου ρωτάω επειδη δεν προλαβαίνει. Έχει ένα προβληματάκι. Η ηλεκτροακουστική του κιθάρα ψιλοακούγεται λίγο χάλια σαν ''λάτα'' όταν παίζει με καλώδιο, ενω όταν παίζει με μικρόφωνο έναι πολύ καλύτερα. Νομίζω οτι ο ήχος της είναι πιο ''γρέτζος'' με το καλώδιο και ακούγεται παράξενα όπως γλιστράει την πένα στις χορδές, ίσως επειδή τα πιάνει όλα ο μαγνήτης. Τέλως παντων θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βελτιωθεί ο ήχος ίσως με ένα πεταλάκι. Εχει επίσης και μια ηλεκτρική και θέλει και για αυτην ενα πεταλάκι. Παίζουμε λαικα σε ταβέρνες και πανηγύρια. Το BOSS AC-2 ACOUSTIC SIMULATOR είναι καλό για την ηλεκτρική ή και για την ηλεκτροακουστική; Τι άλλο προτείνετε;

KORG PA 800

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι το boss acoustic simulation ειναι παρα πολυ καλο αν θες δες και αυτο επεισεις πολυ καλο(προσοπικες επειριες και τα διο)

 

http://www.thomann.de/gr/behringer_am_100.htm

 

Ειναι για ηλεκτρικες τις οποιες θες να κανεις να ακουγονται ΣΑΝ Ακουστικες στο τονιζω ΣΑΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ....

 

Θεωρω παντος οτι το καλιτερο ειναι να βαζεις μικροφωνο σε ακουστικη κιθαρα για αυτην την δουλεια που θες

 

Οσο για αυτο που λες(με το καλωδιο-ενισχιτη) ψαξε λιγο τις ρυθμισεις της προενισχισης που εχει η κιθαρα επανω...

 

Αν θες πες μου τι εξοπλισμο εχεις να σε βοηθισω περετερο

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντος η καλιτερη λυση ειναι

-------------------------------------

Μικροφωνο στην ακουστικη κιθαρα

------------------------------------- 

τωρα αν θελετε να εχετε σχετικο ηχο ακουστικης στην ηλεκτρικη τοτε παρτε το πεταλακι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία για την ηλεκτρική μάλλον στο BOSS θα καταλήξουμε. Τώρα για την ηλεκτροακουστική (όχι ακουστική) είναι μια TAKAMINE EF261SAN.

KORG PA 800

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ηλεκτροακουστική του κιθάρα ψιλοακούγεται λίγο χάλια σαν ''λάτα'' όταν παίζει με καλώδιο, ενω όταν παίζει με μικρόφωνο έναι πολύ καλύτερα. Νομίζω οτι ο ήχος της είναι πιο ''γρέτζος'' με το καλώδιο και ακούγεται παράξενα όπως γλιστράει την πένα στις χορδές, ίσως επειδή τα πιάνει όλα ο μαγνήτης.

 

Με πετάλι δεν θα κάνεις τίποτσα, εκτός από κανένα eq...

 

Οι κρύσταλλοι στον καβαλάρη έχουν πρίμο ήχο και μεταφέρουν κυρίως τις δονήσεις της χορδής και όχι του ξύλου. Από την άλλη βολεύουν πολύ σε σχέση με μικρόφωνο, το οποίο είναι ευαίσθητο ως προς την τοποθέτηση σφυρίζει, κλπ.

 

Δοκίμασε να κόψεις μεσαία με το eq  της κιθάρας και να δώσεις λίγα μπασα. Πρόσεξε λίγο τις ρυθμίσεις της κονσόλας. Βάλε λίγο βάθος. Βάλε καινούργια μπαταρία στον προενισχυτή της κιθάρας.

 

Εγώ έχω βολευτεί με κάψες αλλά θέλει ψάξιμο με προενισχυτές κλπ. Η μππορείς να αγοράσεις συνδυασμό δύο πηγών (κάψα μαγνήτης κρυσταλλος μικρόφωνο) Αλλά πας για έξοδα και ψάξιμο

 

Κοίτα κι εδώ

http://www.lrbaggs.com/html/products/systems_ibeam.shtml

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθάρα πάνω φοράει το GT-4BII...H μπαταρίες είναι καινούργιες δεν νομίζω να τον επηρεάζουν...μπορώ να της βάλω προενίσχυση??? και αν ναι τι μου προτείνεις??? Αν το ψάξω για κρυστάλλους κτλ είναι πολλά τα λεφτά....

KORG PA 800

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Τα ηλεκτρικα συστηματα που τοποθετουνται σε ακουστικες κιθαρες και μεταφερουν αξιοπρεπως τον ακουστικο τους ηχο σε κονσόλα, κοστιζουν πολυ (υποψιαζομαι περισσοτερο απο οσο κοστιζει η κιθαρα για την οποια συζηταμε).

 

Τα πεταλακια acoustic simulators αυτης της κατηγοριας προσπαθουν να μιμηθουν τον ηχο της ακουστικης κιθαρας χωρις σοβαρο αποτελεσμα (το αποτελεσμα θα ειναι πολυ χειροτερο απο αυτο που ακους ηδη απο την ακουστικη σου κιθαρα στην κονσολα).

 

Αν η ηλεκτρακουστική σου ειναι της κατηγοριας των 300-400e, σου προτεινω να δοκιμασεις κατι  τετοιο, μηπως σε ικανοποιει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εμένα πάρε ένα combo ενισχητή (fender πρωτη επιλογή) για να συνδεσεις τη κιθάρα, και από εκεί με μικρόφωνο στη κονσόλα.

 

Ετσι θα πηγαίνει το σήμα ενισχυμένο, και θα έχεις και τον ενισχυτή για mοnitor στη σκηνή

για να ακούς τι παίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου