Προς το περιεχόμενο

Fender, Gibson, Ibanez, ESP, Cort... Τελικά που διαφέρουν;


StefanosK27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια. Λοιπον. Εχω χασει τον μπουσουλα εδω μέσα με τοσα posts. Το θέμα έχει ως εξής: Παίζω για περισσότερα από 10 χρόνια με μια Squier, η οποία πια τα εχει βγάλει τα λεφτά της. Όποτε όμως αποφασίζω να ασχοληθώ με την επιλογή μιας νέας "καλης" κιθάρας, χάνομαι από τις τόσες διαφορετικές απόψεις αλλά και από την μεγάλη γκάμα που υπάρχει στην αγορά. Αυτό που θέλω είναι καποιος είτε να μου παραθέσει σχετικό link, είτε να μου αναλύσει τις βασικές διαφορές μεταξυ

 

Fender

Gibson

Ibanez

ESP

Cort

 

Θέλω συγκεκριμενα πράγματα, και σιγουρα όχι λογομαχία μεταξύ πορομένων fan καθε εκάστοτε εταιρίας. Μην μου πείτε να πάω να τις δοκιμασω στα εξαρχεια, γιατι όποτε πάω να το κάνω δεν ξερω απο που να αρχισω και που να τελειωσω, και πάντα τα παρατάω. Γι'αυτο θέλω να αρχίσω από εδώ για να ξέρω πάνω κάτω που πατάω. Δεν θέλω να μου πείτε συγκεκριμενα μοντελα, μόνο γενικές διαφορες μεταξυ εταιρειων (αν υπαρχουν).

 

Για να πάρετε πάνω κάτω μια ιδεα για την τιμή, ας πουμε μεχρι 1200 (και λιγοτερα φυσικα δεν με χαλανε, αρκει κατι να μου αρεσει).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 71
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καλύτερα να μας πείς ΕΣΥ ποιά μοντέλα των συγκεκριμένων εταιριών σου αρέσουν και τι παίζεις πριν σου πούμε εμείς οτιδήποτε. Δεν υπάρχουν διαφορές στις εταιρίες έτσι απλά, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα των εταιριών.

 

Παρεμπιπτόντως, αν δεν δοκιμάσεις εσύ που θα την παίζεις, εμείς ότι και να σου πούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν νομιζω να περιμενεις σοβαρη απαντηση σε αυτο το ποστ?

 

Για να σου απαντηση καποιος πρεπει να εχει πολυ,ΠΑΡΑ πολυ,ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ πολυ ΧΡΟΝΟ στη διαθεση του,μια και η ερωτηση σου ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ γενικη

 

Πες μας για ΠΟΙΕΣ απο τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ διαφορετικες μεταξυ τους κιθαρες που βγαζει η ΚΑΘΕ εταιρια που αναφερεις ενδιαφερεσαι και βλεπουμε.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης καλό θα ήταν να μας πείς και σε τι ενισχυτή και με τί εφφέ θα παίξεις την...όποια κιθάρα.

Πάντως μην είσαι αγχωμένος, θα τη βρούμε την άκρη και μετά, όταν θα ξανακάνεις βόλτα στα μαγαζιά θα δείς οτι θα είσαι πιο ξεμπερδεμένος.

 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάρε Ibanez  ;D ;D ;D ;D

(Αστειεύομαι)

 

 

Για αρχή ξεκίνα με το τι παίζεις. Αν παίζεις π.χ blues καλό θα ήταν να μην πάρεις καμιά κιθάρα με high gain μαγνήτες (EMG 81 + 1/4)

 

Μετά πέρνα στο τι βολεύει τα χέρια σου

 

Και Βέβαια βασικό παράγοντας επιλογής είναι τι σου αρέσει εμφανισιακά

 

Αυτά και βλέπουμε  

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας ενας, μην βαράτε!!! Καταρχην, βολτα στα μαγαζια κάνω καθε τρεις και λιγο. Έτσι εκανα και σημερα με σκοπο να δοκιμασω ενιχυτες (μεχρι 700 περ). Έχω ομως αμεση αναγκη και σε κιθαρα, και ετσι ο αγαπητος ιδιοκτητης γνωστου καταστηματος με επεισε να πάρω πρωτα κιθαρα (λογικο).

 

Αυτο που με μπερδευει, ειναι κατα ποσο υπαρχουν ουσιαστικες διαφορες μεταξυ ιδιων (εμφανισιακα) κιθαρων. Ας πουμε, στο κλασικο Strat σχήμα υπάρχουν άπειρες κιθαρες, και από τεχνικα να σας πω την αληθεια δεν πολυκαταλαβαινω. Τι πρεπει να κανω, να τις δοκιμασω ολες;;;; Γι'αυτο ρωταω. Και σε καμια περιπτωση δεν θελω να διαλεξω βάσει εμφανισης, αλλα σιγουρα καποια μοντελα τα απορριπτω με την μια (πχ ολα αυτα με το "μεταλικο" σχημα τυπου flying V κλπ). Παιζω πολλα χρονια, και πολλες ωρες την εβδομαδα, δεν εχω ομως μετρα συγκρισης για την επιλογη.

 

Τωρα το τι ηχο θελω να βγαζει ειναι δυσκολο θεμα. Ενδεικτικα να σας πω ότι μου αρεσει πολυ ο ήχος της κιθαρας των τελευταιων δισκων από Διαφανα Κρινα και Τρυπες, περνανε ομως από χιλια εφφε και ειναι δυσκολο να ξεχωρισεις. Μου αρεσει επισης το οργανο να ειναι φασαριοζικο, σε στυλ Sonic Youth, Mars Volta κλπ. Δεν θελω ομως τον κλασικο ροκ ηχο των 70s. Μου αρεσει πολυ ο ηχος του Gallagher, δεν παιζω ομως τετοια κομματια (ισως επειδη δεν μπορω, χαχα). Από την άλλη ομως μου αρεσουν και οι πολύ απαλές/καθαρές μελωδιες, κατι που δεν ξερω κατα ποσο εξαρταται απο την κιθαρα ή τον ενισχυτη. Επίσης από γκαζια, μου αρεσουν τα metal distortions, όχι ομως power/thrash/heavy metal - αυτα τα σιχαινομαι. Μου αρεσει ο ηχος του progressive metal (Tool, Opeth, Dream Theater, Fates Warning). Για να καταλάβετε, στον αθλιο ενισχυτη μου (Leem 35w), ο οποιος ομως εχει ωραια παραμορφωση, έχω τα bass στο τερμα, το middle στην μεση και τα high στο κατωτερο. Πάνω κάτω την ιδια ρυθμιση χρησιμοποιώ και στον 6καναλο μικτη μου.

 

Σας είπα εγω, χασιμο η κατασταση.

 

Τωρα οσον αφορα την εμφανιση, δεν εχω ιδιαιτερη προτιμηση, μου αρεσουν πολλά κλασικα μοντελα. Πάντως, δεν μου αρεσουν οι γωνιες, προτιμω τις καμπυλες! Τις Cort τις εβαλα στο τραπεζι επειδη ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο μια ακκ. που εχω των 300ευρω, και γενικα εχω ακουσει οτι εχουν πολυ καλη σχεση αποδοσης/τιμης. Τις Ibanez τις σκεφτομαι γιατι ειχε ενας φιλος κιθαριστας που παιζαμε σε group, και ειχε κορυφαιο ηχο. Παιζαμε instrumental  post rock, με πολλα εφφε και η συγκεκριμενη Ibanez (περ 1000 ε) ήταν ότι πιο καταλληλο για τον ηχο μας.

 

Καμια βοηθεια τωρα που σας εδωσα παραπανω info; Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλα επαιζες ολα αυτα που λες με την Squire σου ? αμα τα καταφερες δεν χρειαζεσαι αλλη κιθαρα ! εσυ εχεις το holy grail !

Tone is in the ear of the beholder

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να παιζεις 10χρονια με squier σημαινει οτι δεν εχεις μεγαλες απαιτησεις (μαγκια σου ;)). Οι φτηνες κιθαρες τα τελευταια χρονια γενικα εχουν βελτιωθει ποιοτικα. Μια καινουρια καλη squier (vintage modified, classic vibe) για παραδειγμα θα ειναι αρκετα εως πολυ καυτερη απο την δικια σου. Επισης βλεπω οτι δεν εχεις κολληματα με μαρκες, χωρες κατασκευης κλπ (και αυτο μαγκια σου). Που θελω να καταληξω? Κιθαρα που να τα κανει  ολα καλα δεν υπαρχει, αν ειναι να δωσεις 1000 ευρω και πανω μην παρεις μονο μια κιθαρα :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου