Προς το περιεχόμενο

Effects Pedal


Giorgos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους!

Ψάχνω τις τελευταίες μέρες για μια πεταλιέρα ηλεκτρικής κιθάρας που τα χαρακτηριστικά της να είναι μόνο effects. Να έχει δηλαδή delay, chorus, flager κ.α. και όχι distortion, crunch και lead κανάλια.

Υπάρχει κάτι τέτοιο τελικά στο εμπόριο ή ψάχνω άδικα;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα.

Δες το G-System (νομίζω έτσι λέγεται) της TC-Electronics.

Είναι πεταλιέρα φοβερής κατασκευής, με εφφέ, αλλά και στην οποία μπορείς να συνδέεις και επιπλέον πετάλια που ήδη έχεις (4 9V εξόδους), προενισχυτή, expression πετάλια. Πολύ καλή αλλά και ακριβή. Να υπογίζεις

σίγουρα καμιά 1500άρα. Δεν ξέρω αν έψαχνες κάτι τόσο ακριβό.

¶λλη προσέγγιση είναι να πάρεις ένα effects rack (από τα πολλά που κυκλοφορούν) και ένα floor controller (πχ FCB 1010) και να κάνεις την ίδια δουλειά.

Ένα οικονομικό πλήν τίμιο εφφέ σε 1U rack, είναι το G-Major. Πάλι της TC.

Τελευταία συμβουλή, αν σε ενδιαφέρουν τα κλασσικά εφφέ, απλά για να ομορφαίνουν τον ήχο σου, και δεν βασίζεσαι στην χρήση τους για να παίξεις (πχ δεν σ'ενδιαφέρει harmonizer ή pitch shifter κτλ) πάρε 4-5 πεταλάκια και καθαρίζεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι σκέψεις που έχω είναι να βρω ένα καλό και αξιόπιστο floor effect controller/processor, σε καλή σχετικά τιμή, με καλούς ήχους που θα μπορώ και να τους αποθηκεύω για να τους χρησιμοποιώ άνετα σε live και πρόβες. Η λύση με τα πεταλακια απότι καταλαβαίνεις δεν είναι και ότι καλύτερο με βάση αυτές τις ανάγκες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και η GT-8 το κανει αυτό αν κλείσεις την προενίσχυση. Μπορείς επίσης και να την παρακάμψεις τελείως βάζοντας το καλώδιο στο effects return. Πολύς κόσμος το δουλεύει έτσι και είναι ευχαριστημένοι απο ότι διαβάζω και σε ξένα forum. (Εμένα μου αρεσουν και οι προενισχυτες, αλλα περι ορέξεως ...)

 

Και πιθανόν και η Tonelab κάνει κάτι παρόμοιο, αν και το effect loop είναι σταθερο και πρίν απο την προενίσχυση αν θυμάμαι καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και η GT-8 το κανει αυτό αν κλείσεις την προενίσχυση. Μπορείς επίσης και να την παρακάμψεις τελείως βάζοντας το καλώδιο στο effects return. Πολύς κόσμος το δουλεύει έτσι και είναι ευχαριστημένοι απο ότι διαβάζω και σε ξένα forum.

 

Θα προτιμούσα ένα μηχάνημα που να είναι μόνο για effects και να είναι και πεταλιερα. :roll:

Μήπως τελικά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο;; :?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου