Προς το περιεχόμενο

Analogue Solutions "Maximus"


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενώ περιμένουμε την άφιξη του Montage M, ας ευθυμήσουμε λίγο.😌

Παρακάτω το "Maximus", ένα αναλογικό 8φωνικό semi-modular synth από την Analogue Solutions.

«Tom Carpenter is excited to introduce Maximus, an exciting new mega-polysynth with a design ethos truly from the dawn of analogue synths. It is more than a powerful analogue ‘workstation’ - it is also art, architecture, exquisite studio furniture. This synth is purely for those who want it just as it was in the 1970s - but new with parts still in production. For those who want a synth that could have been built in the 70s. There are no gimmicks - this is pure synthesiser.(😲) A huge sound enclosed in a solid metal case wrapped in solid hardwood. No expense has been spared to bring this incredible machine to life. Synthesisers like this only come around once in a decade, or possibly a generation» μπλα...😴

 

Τα specs του παραπέμπουν στα '60s όπως θα περίμενε κανείς, και αν ζούσαμε στα '60s σίγουρα θα εντυπωσιαζόμασταν. Αλλά σήμερα...image.gif.fb4e2c736863612da1276520aa6aec5e.gif Αυτό που εντυπωσιάζει βέβαια είναι ο τρόπος που γράφουν τα specs, πχ "2 Full ADSR envelopes" (γιατί ρε κουμπάρε, οι -καρα-basic- ADSR των υπόλοιπων αναλογικών synths δεν είναι...full?), "2 Real spring reverbs" (όχι σαν τα υπόλοιπα...μαϊμού spring reverbs🐵😁) κλπ, και φυσικά η τιμή του. Εδώ πέφτει το γέλιο, καθώς το "Maximus" κοστίζει €26,000, και σε αυτή την τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και τα έξοδα συσκευασίας😳 και αποστολής! Και το κερασάκι στην τούρτα? Το "Maximus" δεν πωλείται με πληκτρολόγιο, οπότε, αν για κάποιον -ανεξήγητο- λόγο ο κάτοχος του χρειαστεί ένα, θα πρέπει να το αγοράσει ξεχωριστά. Αλλά μην σκάτε ρε σεις, η Analogue Solutions σάς δουλεύ....εε, για εσάς δουλεύει, και μπορεί να σας παρέχει με μόνο €2,200 το πληκτρολόγιο που έχει κατασκευάσει ειδικά για το "Maximus" (και Όχι, στην τιμή των €2,200 δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και τα έξοδα συσκευασίας και αποστολής, αυτό έλειπε...😌).

 

image.thumb.png.37d77575d41d218df270383967afda1b.png

image.thumb.png.dd32b5f08f9757a497e6c15c6841b02c.png

image.png.6588539814be14c46f11316f67ac2a9f.png

Επεξεργασμένο από Waterfall-K
  • Like 1

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Αν καταφερουν και πουλησουν οσα χρειαζονται για να μην μπουνε μεσα, καλα κανουν και το βγαζουν.

 

 Με το ενα τριτο των χρηματων βεβαια εννοειται οτι παιρνεις το καινουργιο montage, το ob8x και ενα λαπτοπ με απολα, και μπροστα σε αυτα το καημενο το maximus ειναι minimus.

 

 Ομως αυτο το ανοσιουργημα δεν απευθυνεται σε καποιον που θα εχει μονο αυτο. Αν εχει ηδη δωσει απο μισο εκατομμυριο ευρω και πανω για συνθια, ε θα παρει και ενα τετοιο. ΜΟΝΟ σε αυτην την περιπτωση ομως.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βλέπω ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ.

Ωραία, σκέφτομαι, ας διαβάσω ανάποδα. Βλέπω τις εικόνες, οκ, αυτό που θέλουμε.

Συνεχίζω το ανάποδο γρήγορο διάβασμα, βλέπω 2.200 ευρώ. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ, θέλω κι εγώ, αρχίζω να αποταμιεύω από τώρα. 

Και μετά είδα τα άλλα τα νούμερα...............

Επεξεργασμένο από Jet72
  • Χαχα 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Παντως περα απο την πλακα, για ολα αυτα τα retro- behemoths- wannabe, αρκει μια απλη ανασκοπηση στην ιστορια των synthesizer για να φανει το τι μ@λ@κες ειμαστε οι καταναλωτες.

 

 Διοτι ολα αυτα τα αναλογικα ηταν στα υπερντουζενια τους οταν εσκασαν τα ψηφιακα. Και ξαφνικα ΟΛΟ μα ΟΛΟ το mojo πηγε στο Fairlight, ΟΛΟ το mojo ομως, και καπακι ηρθε και το DX7 και τα διελυσε.

 

 Και τωρα επειδη πλεον ενα μηχανημα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ φορες ΚΑΛΥΤΕΡΟ απο το fairlight κοστιζει κανα χιλιαρικο, εμεις θυμηθηκαμε οτι τελικα μονο με το maximus θα κανουμε τη δουλεια μας. Βλεπεις το Fairlight εκανε κανα κατοσταρι χιλιαρικα σημερινα λεφτα, οποτε ηταν αξιο για να μας καλυψει. Το PCακι παλι με το DAW ειναι παμφθηνο, δεν αρκει που ειναι ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερο, οχι, αφου ειναι φθηνο ειναι για πεταμα. Μονο με 30 χιλιαρικα για 8 φωνες γινεσαι πραγματικος αντρας.

 

 Και μετα απορουμε γιατι παμε κατα διαολου σα χωρα και σαν πλανητης.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, γιατί είναι το Mojo που σε κάνει συνθεταρά, παίχτουρα και παραγωγάρα. 

Βέβαια όλα αυτά είναι για εμάς τους --ηντάρηδες. 

 

Ο Charlie Puth για παράδειγμα που είναι και ταλεντάρα και πιτσιρικάς και πολύ πετυχημένος δουλεύει όπως κάθε νέος που σέβεται την εποχή του. PC / VSTs κλπ, keyboardάκι, λίγο κινητό και μια χαρά τα καταφέρνει (εξ αποτελέσματος). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, η φάση θυμίζει τύπους που κάθονται έξω από τη βιτρίνα με τις Bentley και σκέπτονται φωναχτά, "α, ρε... τι παπάρες είναι αυτοί που τις αγοράζουν", και όταν βαρεθούν μπαίνουν στο Toyota τους και πάνε σπίτι.

 

😀

 

Εγώ θα συνεχίσω να υποστηρίζω τα εξής:

 

α) Μέχρι να ακούσουμε ένα synth, δεν μας ενδιαφέρει πόσο κάνει (σ.σ. αφορά και το Montage και κάθε τι άλλο).

β) Εξοπλισμός σε αυτή την κατηγορία τιμής δεν απευθύνεται σε εμάς.

γ) Είτε πάρει το Maximus, είτε πάρεις το Minimus, είτε πάρεις το Montage, είτε πάρεις το Jen, αν δεν παρουσιάσεις έργο με αυτό, είσαι κατά φαντασίαν οδηγός.

  • Like 1
  • Συμφωνώ 1

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, trolley είπε

Εντάξει, η φάση θυμίζει τύπους που κάθονται έξω από τη βιτρίνα με τις Bentley και σκέπτονται φωναχτά, "α, ρε... τι παπάρες είναι αυτοί που τις αγοράζουν", και όταν βαρεθούν λενε beam me up, Scotty! και φευγουν με τηλεμεταφορα.

 

 

  FIFY. Διοτι αυτη ειναι η διαφορα μπακατελας- συγχρονης τεχνολογιας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, ναι.... μα καλά - για το θεό, δηλαδή - ανοίχθηκε ένα hate-thread για ένα... synthesizer; Για να λοιδωρήσουμε αυτούς που το φτιάχνουν και αυτούς που θα το αγοράσουν; Άντε, να ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια ως εξής:

 

- Μαράκες, αυτός ο σατανάς.

- Κιθάρες άνω των 800 ευρώ;

- Καχόν, το μόνο τίμιο όργανο.

- Πιάνο, φτάνει πια με την κοροϊδία.

 

 

  • Χαχα 2

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Καλα ναι, δε θα ανοιγα τετοιο thread, δεν εχει νοημα.

 

 Αλλα αν αποφασισει η Ford να κανει reissue το model T σε τιμη οσο κανουν δεκα σημερινα mustang, δε σημαινει οτι ξαφνικα το model T εγινε η κορυφη της τεχνολογιας, ετσi;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • πριν BillTrantos κλείδωσε το θέμα
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου