Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Cubase sx3.


nephilim29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπέρα παίδες. Μόλις εγκατέστησα την  καινούργια κάρτα ήχου μου, Μ Αudio pro fire 610, και μέσω του Cubase, είπα να κάνω ένα δοκιμαστικό record, να δω τι ήχο βγάζουμε. Έχω κουμπώσει την ηλεκτρακουστική μου πάνω στην κάρτα, έχω normal τον ήχο μου και ανοίγω το Cubase! Αρχικά δεν δεχόταν καθόλου σήμα το κανάλι του Cubase, μέχρι που πάω στο device setup και ορίζω στο VST Audiobay, την επιλογή της κάρτας μου. Την όρισα επίσης στα default midi ports όπως και στα All midi inputs, χωρίς να ξέρω εαν αυτό ειναι σωστό (δεν είμαι καθόλου γνώστης του προγράμματος, απλά ακολουθούσα λίγο βιαστικά το help menu). Αnyway να μην πολυλογώ, το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ο ήχος από τα ηχεία αλλά να δεχθεί σήμα το κανάλι του cubase. Έκανα και ένα record έτσι στα κουφά, και στην αναπαραγωγή του ακουγόταν μόνο από το ένα ηχείο! Δε ξέρω που έκανα το λάθος, και επίσης, δε ξέρω τι επιλογή πρέπει να βάλω στο devices --> devices setup --> VST system Link. Καμία βοήθεια αν κατάλαβε κανεις???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την ηχογράφηση θα την κάνεις σε audio track που έχεις ορίσει ως mono, όχι ως stereo.

 

Η ηχογράφηση είναι μονοφωνική. Αν ηχογραφήσεις σε stereo audio track, πολύ απλά θα έχεις ήχο μόνο από το ένα ηχείο.

 

Στο vst system link δεν χρειάζεται να αλλάξεις τίποτα. Άντε να χρειαστεί να αλλάξεις πράγματα στο Devices / (Vst) Connections και να ορίσεις στο output τα ηχεία σου. Αλλά αυτό είναι ούτως ή άλλως default, και δεν θα έπρεπε να είναι λάθος.

 

Την κιθάρα σου την έχεις "κουμπώσει" στους preamp ή στο line in από πίσω ; Αναλόγως αυτού, στο inputs θα πρέπει να ορίσεις το σωστό device port.

 

Για όλα τα υπόλοιπα, διάβασε το manual.

Kairos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αnyway να μην πολυλογώ, το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί ο ήχος από τα ηχεία αλλά να δεχθεί σήμα το κανάλι του cubase.

 

Να μην ξεχνάς οτι για να ακούς αυτό που γράφεις την ώρα που το γράφεις πρέπει το monitor button του καναλιού να είναι on (πορτοκαλί)..

Στο playback για να ακούς αυτό που έχει ήδη γραφτεί πρέπει να το απενεργοποιείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου