Προς το περιεχόμενο

maple (ξανθιά) ή rosewood (μαύρη) ταστιέρα ??


mikekat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εμενα παντως μου αρεσει πολυ η καστανη(rosewood)και θα σου πρωτεινα να παρεις αυτην που σου αρεσει περισσοτερο οπτικα που θα την βλεπεις και θα λες , θελω να παω να παιξω.

Τωρα τις διαφορες θα τις μαθουμε οταν ανεβασουμε πολυ την τεχνικη μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκινα διαλεγοντας αυτην που σου καθεται καλυτερα στο χερι, γιατι η διαφορα σε αισθηση  μεταξυ των δυο ειναι τεραστια.

 

Αμεσως επομενο κριτηριο η εμφανιση. Γνωμη μου ειναι οτι τιποτα δεν ειναι πιο ομορφο απο μια maple necked (tinted) strat.

 

Μετα απο ολα αυτα και οταν αποφασισεις περνας και μας λες και για τις ηχητικες διαφορες.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η αληθεια ειναι οτι ι συγκεκριμενη strat που εχω σταμπαρει ειναι πανεμορφη με maple ταστιερα...

 

http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_strat_mn_op.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eγω παντως οποτε εχω τετοια διλημμα κανω την επιλογη μου με καθαρα εμφανισιακα κριτηρια. Στο 99% των περιπτωσεων αν προκειται για παραδοσιακη strat ή tele προτιμω maple, στις υπολοιπες rosewood ή εβενο.

 

Διαφορες στον ηχο...οπως ειπες το net ειναι γεματο απο θεωριες και δε ξερω τι. Προσωπικα, καθως θεωρω οτι ειναι τρομερα δυσκολο εως αδυνατο να πετυχουμε 2 ιδιες κιθαρες με μονη διαφορα το ξυλο της ταστιερας δεν πιστευω σε ηχητικες ιδιοτητες του καθε ξυλου ταστιερας οσον αφορα ηλεκτρικα οργανα. Γιατι? Το 95% (και παραπανω ισως) των "τεστ" που εχουν γινει εγιναν μεταξυ 2 strat/tele ιδιου/παρομοιου μοντελου αλλα σε rw και maple εκδοση. Αγνοοντας οτι οι 2 κιθαρες, αν και τρομερα ομοιες, ειχαν διαφορες τουλαχιστον ΚΑΙ στο βαρος, ΚΑΙ στο υψος των μαγνητων, ΚΑΙ στις πραγματικες τιμες των ηλεκτρικων-μαγνητων, ΚΑΙ...

Η αβασανιστη λοιπον αποδοση των οποιων ηχητικων διαφορων στην πρωτη εμφανη (εμφανεστατη!) διαφορα μεταξυ 2 οργανων (ειδος ξυλου ταστιερας) αγνωοντας ολες τις αλλες παραμετρους ερχεται καθετα αντιθετα με τον τροπο σκεψης μου σε γενικο επιπεδο. Ως εκ τουτου, αφορισμους περι ζεστου rosewood και crunchy mid scooped maple προσωπικα ΔΕΝ τους συμμεριζομαι.

 

 

Αισθηση...εδω καταλαβαινω τις οποιες διαφορες εντοπιζει ο κοσμος, εξαλλου ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. Θεωρω οτι η κυριοτερη διφορα του maple σε αισθηση ειναι το λουστρο. Σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι. Εμενα πολυ μικρη διαφορα μου κανει (ζωαδι-ανιωθος?). Ουδεποτε ειχα προβλημα να παιξω ανετα με οποιαδηποτε κιθαρα ασχετως του ξυλου ταστιερας φτανει να μην ειχε τρομερα μικρα ταστα. Αν το σκεφτεις μαλιστα, σε μοντερνες κιθαρες με μεγαλα ταστα, τα δαχτυλα σου δεν ερχονται σε επαφη με το ξυλο! Δεν θα επρεπε να ερχονται, αν πατας τις χορδες τοσο δυνατα ωστε να πιανουν ξυλο εχεις φτασεις στο σημειο να πειραζεις το pitch. Θεωρια συνομωσιας: Μaple συνανταμε συνηθως σε fender style οργανα, τα οποια συχνα φερουν και μικρα ταστα/radius που δε φερουν πολλα αλλα οργανα. Πολλοι λοιπον παιζοντας με maple κιθαρες τα βρισκουν ειδικα στην αρχη λιγο σκουρα λογω της διαφορετικης αισθησης της ταστιερας (ταστα/radius) και το αποδιδουν ΚΑΙ αυτο στο πακετο rosewood vs maple. Εχω ακουσει απο φιλο μου οτι οι maple ταστιερες ειναι πιο δυσκολοπαικτες επειδη η strat του τον δυσκολευε στα bends, ενω η rw prs του ηταν πιο ανετη. Ελα που η prs ειχε και κατι ταστα ναααααα σε σχεση με την αλλη...Εν ολιγοις, το οτι οι maple ταστιερες συχνα πανε πακετο με vintage fender style specs εχει οδηγησει στο να αποκτουνε αδικως κακη φημη ως "δυσκολοπαικτες" σε αρκετους παικτες.

 

 

 

My 2 penies.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα παλι μ αρεσει με τρελλα το maple και οι 2 Fender μου(strat, Tele) εχουν maple και το φχαριστιεμαι οταν παιζω και οπτικα και ακουστικα,  οταν παιζω με την prs με rosewood ειναι παλι ααααλλη αισθηση αλλα και παλι απολαυση...

 

Πιστευω λοιπον οτι ειναι περισσοτερο θεμα ματιου παρα αυτιου ή τουλαχιστον ΔΕΝ μπορω να ακουσω διαφορες. Αυτο που νοιωθω στο χερι (και στο ματι) ειναι διαφορετικο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εν ολιγοις, το οτι οι maple ταστιερες συχνα πανε πακετο με vintage fender style specs εχει οδηγησει στο να αποκτουνε αδικως κακη φημη ως "δυσκολοπαικτες" σε αρκετους παικτες.

+1 Πολυ σωστος.

η αληθεια ειναι οτι ι συγκεκριμενη strat που εχω σταμπαρει ειναι πανεμορφη με maple ταστιερα...

 

http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_strat_mn_op.htm

H οποια δεν εχει κανενα απο τα μειονεκτηματα που ανεφερε ο odis13. Εχει μεγαλα

ταστα, satin φινιρισμα και 9.5 radius. Γενικα παιζει βουτυρο και ναι, ειναι πανεμορφη...

ειδικα σε αυτη την τιμη http://www.dv247.com/guitars/fender-american-deluxe-strat-o-pear--41041 ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:o :o :o :o  942 € ?? κοιτα να δεις που πεσανε οι αμερικανικες....  υπαρχει και μια υπονεια οτι τα maple μπρατσα με maple ταστιερα επιρεαζονται πιο πολυ απο την υγρασια και ειναι ευκολο να σκευρωσουν ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλοι λοιπον παιζοντας με maple κιθαρες τα βρισκουν ειδικα στην αρχη λιγο σκουρα λογω της διαφορετικης αισθησης της ταστιερας (ταστα/radius) και το αποδιδουν ΚΑΙ αυτο στο πακετο rosewood vs maple. Εχω ακουσει απο φιλο μου οτι οι maple ταστιερες ειναι πιο δυσκολοπαικτες επειδη η strat του τον δυσκολευε στα bends, ενω η rw prs του ηταν πιο ανετη. Ελα που η prs ειχε και κατι ταστα ναααααα σε σχεση με την αλλη...Εν ολιγοις, το οτι οι maple ταστιερες συχνα πανε πακετο με vintage fender style specs εχει οδηγησει στο να αποκτουνε αδικως κακη φημη ως "δυσκολοπαικτες" σε αρκετους παικτες.

 

συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέει ο odis

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

υπαρχει και μια υπονεια οτι τα maple μπρατσα με maple ταστιερα επιρεαζονται πιο πολυ απο την υγρασια και ειναι ευκολο να σκευρωσουν ??

 

Πάντως η δικιά μου, 25 χρόνια τώρα, δεν έχει κουνηθεί ρούπι...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου