Superfunk Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 δηλαδή το ίδιο σετάρισμα θέλουν ας πούμε 100 έμπειροι επαγγελματίες κιθαρίστες που παίζουν 5 διαφορετικά στυλ; εντιτ: κι όταν λέω Playability εννοώ και το hardware, φερ' ειπείν το μέγεθος των τάστων ή το πάχος/σχήμα του λαιμού Ναι αλλα τι σχεση εχει αυτο με την...μεταπωλητικη αξια μιας κιθαρας ??? Δηλ.αν καποιος βρει μια κιθαρα ΤΥΧΑΙΑ σεταρισμενη στα γουστα του θα πρεπει να την πληρωσει 40% πανω απο την πραγματικη της αξια αντι να αγορασει την ιδια και να τη σεταρει σωστα (δηλ.συμφωνα με τα γουστα του)? δεν γινονται αυτα τα πραγματα (τουλαχιστον δεν τα εχω δει ποτε να γινονται στα....εκατο χρονια που αγοραζω και πουλαω κιθαρες εδω και στο εξωτερικο). επιμενω οι ΤΙΜΕΣ ειναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ σε ΟΛΟΥΣ,απο εκει και περα ο καθενας ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του....(σαν τους κακομοιρηδες που αγοραζουν ας πουμε ακομα αεροπορικα εισητηρια απο...πρακτορεια αντι απο το νετ ;D) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dvat Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 όταν έχουμε custom όργανα, φτιαγμένα από αρκετά γνωστούς οργανοποιούς στην Ελλάδα αλλά και τι να λέει αυτό βέβαια, υπάρχει τρόπος να τα κοστολογήσουμε δίκαια? Ενώ σε ένα επώνυμο μοντέλο έχεις σημείο αναφοράς τον επίσημο τιμοκατάλογο πχ. Το ρωτάω γιατί σκεφτόμουν να πουλήσω τέτοιο όργανο (ευτυχώς δεν το έκανα...) και δεν μπορούσα να το κοστολογήσω... Ένιωθα ότι είναι καλή κιθάρα αλλά δεν μου έβγαινε να ζητήσω συγκεκριμένο ποσό... Αλήθεια σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? Άλλος οργανοποιός θα το θάψει ο ίδιος ο κατασκευαστής θα το επαινεί (αθάνατη Ελλάδα...) ;D ;D ;D Όχι άλλα μινόρε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Αλήθεια σε αυτή την περίπτωση τι κάνουμε? Κλαιμε τα λεφτα μας (οπως αλλωστε και στις partscasters) θελουμε δε θελουμε ΚΑΝΕΙΣ δεν προκειται να μας δωσει παραπανω απο το 60% απο αυτα που πληρωσαμε,ειπαμε αν η κιθαρα δεν ειναι ΜΑΡΚΑ ,ξεχναμε την μεταπωλητικη αξια ,αν δε με πιστευεις ριξε μια ματια στο ebay. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 3 Νοεμβρίου 2009 Δηλ.αν καποιος βρει μια κιθαρα ΤΥΧΑΙΑ σεταρισμενη στα γουστα του θα πρεπει να την πληρωσει 40% πανω απο την πραγματικη της αξια αντι να αγορασει την ιδια και να τη σεταρει σωστα (δηλ.συμφωνα με τα γουστα του)? αυτό ακριβώς λέω, πως αν έλθω εγώ σε σένα και σου πω "αξίζει τα 1.500 που ζητώ, γιατί παίζει τέλεια" εσύ μπορείς κάλλιστα να μου πεις "μα εμένα δεν μου κάθεται καλά, τα όσα έχεις χώσει για σετάρισμα δεν έχω λόγ να στα πληρώσω γιατί εγώ δεν τη θέλω έτσι σεταρισμένη, αντίθετα πρέπει να χώσω 300Ε για να τη φέρω εκεί που εγώ θέλω!" άρα ΔΕΝ υπάρχει αντικειμενικότητα σε τέτοιες εκτιμήσεις ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mind_victim Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2009 Για τα κοινα μεταχειρισμενα, εμπορικα, μαζικης παραγωγης θα ελεγα ενα 30% κατω του φτηνοτερου καινουριου σαν αφετηρια, μειουμενο αναλογα της καταστασης του οργανου. Νομίζω ότι σαν άγραφος κανόνας το παραπάνω εμένα προσωπικά με καλύπτει. Σίγουρα οι αγοροπωλησίες γίνονται κ για λόγους κέρδους κ σίγουρα ο καθένας θέλει να πουλήσει στην καλύτερη τιμή αλλά για μένα θα πρέπει να τηρούνται ορισμένα λογικά περιθώρια ώστε να υπάρχει κ η έννοια του μεταχειρισμένου μουσικού οργάνου κ όχι η έννοια του μεταχειρισμένου που όλως τυχαίως το δικό μου όργανο... το πουλάω πάντα για καινούργιο...! ;D Βέβαια ο καθένας παίρνει το ρίσκο του κ ο επιμένων ίσως νικήσει τελικά μιας κ όντως η αγορά είναι ελεύθερη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
radiator Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 4 Νοεμβρίου 2009 Βεβαια υπαρχει και το ρητο " what`s one man`s trush, its an other man`s treasure" η επι το ελληνικοτερο "Για ολα υπαρχει ενας αγοραστης"! Κατα τη γνωμη μου βεβαια, η τιμη ενος (αξιοπρεπους) μεταχειρισμενου, πρεπει να κυμαινεται μεταξυ -30 &-40% Απο το 30% και πανω αρχιζει η "κλοπη" και απο το 40% και κατω το "σκοτωμα"! ;D Μην παιζεις πιο γρηγορα απ`οσο σκεφτεσαι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση