Προς το περιεχόμενο

Μεταπώληση κιθαριστικού εξοπλισμού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρω αν κάνω καλά που θείγω αυτό το θέμα σε αυτή την ενότητα των κιθάρων ή μήπως έπρεπε να το θέσω στην ενότητα "Αγορά" αλλά κάνω την ερώτηση εδώ μιας κ πρόκειται για κιθαριστικό εξοπλισμό ως επί τω πλείστον.

 

Πόσο πιστεύετε (ποιός είναι ο άγραφος κανόνας ή αν υπάρχει κάποιος νόμος) ότι πρέπει να πωλείται μια κιθάρα από έναν ιδιώτη σε ιδιώτη ή ένας ενισχυτής, πετάλια κ.α  κ ποιές παράμετροι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν από τον αγοραστή κ απ'ο τον πωλητή για την αγοροπωλησία? Ποιά είναι η αποψή σας για το θέμα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 45
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Έχει συζητηθεί αρκετές φορές, έψαξα λίγο αλλα δεν βρήκα τα σχετικά θεματα,

συνήθως είναι θέματα που ο τίτλος του δεν έχει και πολύ σχέση επειδη ξεκίνησαν

διαφορετικά.

Μακάρι να ακολουθούσαν όλοι τον 'άγραφο κανόνα΄, πολλές τέτοιες συζητήσεις θα

είχαν αποφευχθεί. Προσωπικά θεωρώ λογικό σαν τιμή εκκίνησης ενα 25% κάτω απο

την χαμηλότερη τιμή που βρίσκεις καινούριο το προιόν αυτή τη στιγμή.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ αρχην πρεπει να ξεκαθαρισουμε οτι δεν αναφερομαστε σε vintage οργανα,γιατι η αγορα τους διεπεται απο εντελως διαφορετικους κανονες.

1.Γνωριζουμε οτι σαν σημειο αναφορας χρησιμοποιουμε τα μεγαλα ευρωπαικα καταστηματα(thomann-musicstore ect).Αυτη σημειωνουμε σαν τιμη καινουριου και οχι την τιμη του καταστηματος της γειτονιας μας.Δεν πα να εδωσες 542343 ευρω για το ακορντεον αν ο thomann το εχει 10 τον αλλο ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ποσο το αγορασες.

2.Με το που πληρωσουμε ενα οργανο και το παρουμε στα χερια μας εχει γινει μεταχειρισμενο για τα καλα.Το 90% της τιμης του οργανου ΔΕΝ θα το παρεις ακομη και αν το εχεις μια ωρα και να εχεις παιξει δυο συγχορδιες.

3.Οσο περισσοτερα σημαδια χρησης και χτυπηματα τοσο πεφτει η τιμη.Το οτι οταν ησουν μεθυσμενος πεταξες την κιθαρα στο πατωμα και εσπασε το μισο cutaway δεν εχει να κανει κανει με relicing mojo,ΕΛΕΟΣ.

4.Οσο περνουν τα χρονια τοσο πεφτει η τιμη(αυτο δεν ισχυει ΜΟΝΟ στα vintage οργανα και vintage ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ STRAT ΤΟΥ 87!!!!)

5.Οσο περναει ο καιρος και δεν πουλας ριχνεις η τιμη.Πολλες φορες ξεκιναω μια κιθαρα στο 80% της τιμης του καινουριο και καταληγω να την δινω στο 60%.

6.Οι fender και oi gibson εχουν καλητερη μεταπωλητικη αξια.Το οτι η xyz μαρκα που πηρες παταγε στο λαιμο οσες strat δοκιμασες δεν παει να πει οτι θα προκαλεσει κ το αντιστοιχο ενδιαφερον.Πολλες φορες λεω να μην ξαναπαρω τιποτε αλλο εκτος fender να μπορω να πουλαω τις κιθαρες μου σε αξιοπρεπη τιμη οταν τις βαριεμαι.Αν αναφερομαστε σε ακουστικα οργανα το ιδιο ισχυει και για τις martin,αντε κ taylor.

7.Τα upgrades προστιθονται κουτσουρεμενα στον καθορισμο της τιμης.Ας υποθεσουμε οτι η american strat σου εχει κοστισει 1000+200 οι καινουριοι μαγνητες+150 το περιεργο τρεμολο που εβαλες+150 το λεοπαρδαλε pickguard με ζωγραδισμενα pin up girls και διαολους επανω= συνολικα 1500.Οποιος χρησιμοποιει το 1500 σαν βαση για να βρει την τιμη που θα το δωσει ειναι βαθια νυχτωμενος.Τα "upgrades" χανουν τα λεφτα τους,ειναι πολυ καλητερα να επαναφερεις ενα οργανο στην stock κατασταση για να το δωσεις.Οι κλασσικοτερες των περιπτωσεων που good and honest fellas πουλανε (η μαλλον δεν πουλανε ;D )σε παραλογα υψηλες τιμες,ειναι αυτες εχουν να κανουν με upgrades-partcasters.Α και τα επεμβατικα upgrades αυτα που ανοιγουν τρυπες κτλ στελνουν την τιμη στον πατο.

 

Συμφωνω με το bihla οτι 25% κατω ειναι καλη τιμη για ενα καινουριο οργανο,χωρις χτυπηματα και αλλα τετοια issues

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα 30% κατω απο τον Thomann ειναι μια καλη αρχη (για ΜΗ vintage οργανα & ναι ΔΕΝ ειναι vintage μια strat του 1987.... ;D ;D) .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1.Γνωριζουμε οτι σαν σημειο αναφορας χρησιμοποιουμε τα μεγαλα ευρωπαικα καταστηματα(thomann-musicstore ect).Αυτη σημειωνουμε σαν τιμη καινουριου και οχι την τιμη του καταστηματος της γειτονιας μας.Δεν πα να εδωσες 542343 ευρω για το ακορντεον αν ο thomann το εχει 10 τον αλλο ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ποσο το αγορασες.

2.Με το που πληρωσουμε ενα οργανο και το παρουμε στα χερια μας εχει γινει μεταχειρισμενο για τα καλα.

Και εγώ τα θεώρησα δεδομένα και δεν τα έγραψα. Το 25% κάτω που έγραψα

αναφέρεται σε προιόν κατασκευασμένο πρόσφατα (μια κιθάρα πχ 5 χρονων που

ομως έχει παίξει ελάχιστα δεν θα έπρεπε να πωλείται οσο μια 1 χρόνου με ίσες ώρες

χρήσης) σε πολύ καλή έως αριστη κατάσταση και τρέχουσες τιμές Ευρωπαικής αγοράς.

6.Οι fender και oi gibson εχουν καλητερη μεταπωλητικη αξια.

Ασχέτως εταιρίας πρέπει να σκεφτόμαστε και την ζήτηση του προιόντος που πουλάμε

ανάλογα με το που απευθύνεται. Μια κιθάρα τύπου strat σε λευκό, μαύρο ή sunburst

πχ θα πουληθεί πολύ πιο εύκολα ακόμα και στο 80% της τιμής μιας καινούριας. Αν

κάποιος πουλάει λαχανί bc rich warlock με κρανία και φωτιές θα πρέπει να πέσει αρκετά

περισσότερο αν θέλει να πουλήσει.

7.Τα upgrades προστιθονται κουτσουρεμενα στον καθορισμο της τιμης.Ας υποθεσουμε οτι η american strat σου εχει κοστισει 1000+200 οι καινουριοι μαγνητες+150 το περιεργο τρεμολο που εβαλες+150 το λεοπαρδαλε pickguard με ζωγραδισμενα pin up girls και διαολους επανω= συνολικα 1500.Οποιος χρησιμοποιει το 1500 σαν βαση για να βρει την τιμη που θα το δωσει ειναι βαθια νυχτωμενος.Τα "upgrades" χανουν τα λεφτα τους,ειναι πολυ καλητερα να επαναφερεις ενα οργανο στην stock κατασταση για να το δωσεις.

Επίσης πολύ σωστός. Mπορεί μια squier με seymour duncan (60 ευρώ ο κάθε μαγνήτης)

περασμενους απο επαγγελματία (30 ευρώ) και σεταρισμένη απο τον Οικονομάκη (δεν

θέλω να ξέρω πόσο) να έχει γίνει και γ@μw τις κιθάρες αλλα ΔΕΝ μας ενδιαφέρει. Ας

έβαζες tonerider και να την έφτιαχνες μόνος σου.

 

edit: Κάτι ΜIJ strat 10+ ετών στα 600 ευρω πχ δεν σας τη δίνουν στα νεύρα? ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ ωραίες απόψεις και συμφωνώ σε όλα. Πολύ καλές πολιτικές σχετικά με την κοστολόγηση μεταχειρισμένου εξοπλισμού έχω δει στην Αγγλία όπου το παραμικρό πρόβλημα(π.χ. χτυπημα στο χρώμα) ρίχνει την τιμή ενώ τα upgrades θεωρούνται standard και όχι +200λυρες στην τιμή. Έχοντας κάνει αρκετές αγορές μεταχειρισμένων(καλά, καποιοι στο φόρουμ έχουν κάνει +οο...), πιστέυω ότι η τιμή που θα ¨φύγει¨ ένα όργανο δεν είναι περί το 20-30% κάτω από thomann κλπ. Είναι περί το 40-50-60% κάτω ανάλογα πάντοτε με την κατάσταση του οργάνου. Το 80% της αξίας του οργάνου θα το λάβει κάποιος εάν το έχει σε πραγματικά άριστη κατάσταση, χωρίς γρατζουνιές, χωρίς σκουριά, με νέες χορδές, χθες(άντε πριν μια εβδομάδα) full σεταρισμένο, χωρίς φθορά τάστων, χωρίς θορυβο στα ηλεκτρικά του κλπ.

Κάτι περιπτώσεις που η κιθάρα έχει ψιλοφαγωμένα τάστα, το volume δεν παίζει απ την σκόνη, η σκουριά δίνει και παίρνει στο hardware, η πλάτη φουλ γρατζουνιά και , μερικά καλά χτυπηματα(που ΔΕΝΝ ΕΠΙΡΡΡΕΑΖΟΥΝΕ ,ΝΑ ΟΥΜΕ, ΤΩΝ ΙΧΟ, ΝΑ ΟΥΜΕ ΣΕ ΛΕΓΩ...) πάει για 50% έκπτωση τουλάχιστον... Απλά σκεφτείτε τι πρέπει να δώσει ο νέος ιδιοκτήτης της κιθάρας στο service για να φτιάξει/αλλάξει τα διάφορα προβληματικά μέρη του οργάνου. Αν πρέπει να δώσει:

αγορά+εργασία σερβις+ανταλλακτικά>τιμή καινούργιου , Άσ' το καλύτερα...

 

Όσο για εκείνους που βάζουν την τιμή του μεταχειρισμένου πολύ μεγαλύτερη από το άθροισμα: τιμή thomann+μεταφορικά+θήκη+σετάπ , τότε τι να πούμε? Απλά ΔΕΝ θα το πουλήσουν το όργανο. Μονάχα αν είναι πολύυυυυ κ@@φαρδοι και πετύχουν πιτσιρικά άσχετο(που αγοράζει FENDER (ψιλα γράμματα: ινδική squier) του '90 στα 450Ευρώ ως vintage...).

 

Κάτι ακόμα που έχω δει και σε μαγαζιά και σε ιδιώτες: απλά επειδή είναι σχετικά χρονοβόρα διαδικασία να φέρεις από εξωτερικό μέσω ebay μια κιθάρα ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει να τη βάλεις σε τιμή 8 φορές απάνω ως used... Κι ας είναι και καλά "σπανια" στην Ελλάδα. Αφού μπορεί να τη φέρει όποιος την αναζητά απ΄έξω (σε μικρότερη τιμή μαζί με μεταφορικά), ε τότε δεν είναι rare...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Σε μια εποχή δεν υπάρχει αγορά και που το δολλάριο έχει φτάσει στο 1,50 , με γνώμονα μάλιστα ότι το μεγαλύτερο και ακριβότερο μερος του εξοπλισμού για τους κιθαρίστες προέρχεται από τις Η.Π.Α απλά δεν αξίζει να πουλάς. Αν το κάνεις, είσαι αναγκασμένος να κατέβεις πολύ περισσότερο από μια λογική, συμφέρουσα τιμή.

 

Αντιθέτως τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επενδύσει κάποιος αν έχει κεφάλαιο αγοράζοντας μεταχειρισμένο εξοπλισμό σε εξευτελιστικές τιμές. Κυρίως αν κοιτάξει κάποιος το ebay ή κάποια gear forums του εξωτερικού για να εκμεταλλευτεί την ισοτιμία.

 

Μια καλή περίπτωση επίσης για κάποιον που δεν χρειάζεται κάποιον απ' τον εξοπλισμό που έχει και θέλει να δοκιμάσει άλλα πράγματα είναι και οι ανταλλαγές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μερικές φορές κρατιέμαι πάρα πολύ για να μην "κράξω αγγελίες", αν και δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν πρέπει. >:(

Εννοώ, αν δούμε μια τρελή τιμή σε ένα μαγαζί, δε θα το συζητήσουμε εδώ; Γιατί ένα από τα καλά αυτού του φόρουμ είναι ότι βοηθάμε ο ένας τον άλλον να γίνουμε συνειδητοποιημένοι αγοραστές.

Γιατί λοιπόν να μην κάνουμε το ίδιο και με κάτι αγγελίες που είναι προφανές ότι ψάχνουν για θύματα :o;

 

Πρόσφατα ενδιαφέρθηκα για ένα όργανο σε αγγελία. 200 ευρώ το έδιναν και το βρήκα 205 στο dv247 ;D ;D

Είπα στον αγοραστή ότι με 150 το παίρνω, εξηγώντας του γιατί :) και μου είπε μέχρι 170 γιατί λεει έχει και μεταφορικά το dv247 ???

 

συγνώμη που σας πρήζω με το προσωπικό μου δράμα, δεν είναι τα 20 ευρώ είναι η νοημοσύνη μας ;)

 

κατά τη γνώμη μου ένα μεταχειρισμένο όργανο πρέπει να κάνει 20-25% κάτω από την τιμή του καινούργιου (στο φτηνότερο κατάστημα, όχι στο μουσικό οίκο .. Κάτω ραχούλας) συν την τιμή ενος σετ χορδών (μη γελάτε, στα φτηνά μπάσα είναι το 10% της αξίας) συν το κόστος σεταπ.

Εφόσον είναι σε ά ψ ο γ η κατάσταση.

 

 

 

 

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κατά τη γνώμη μου ένα μεταχειρισμένο όργανο πρέπει να κάνει 20-25% κάτω από την τιμή του καινούργιου (στο φτηνότερο κατάστημα όχι στο μουσικό οίκο .. Κάτω ραχούλας)

 

Γενικά συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που ειπώθηκαν από όλους, αλλά αν κάποιος βρει μια καινούργια strat π.χ. 700 ευρώ σε ένα online κατάστημα στο....Λιχτενστάιν ή στο Θιβέτ από έναν έμπορο που έχει ψυχολογικά προβλήματα και πουλάει όσο-όσο, εγώ πρέπει να πουλήσω την καινούργια μου strat 500 ευρώ;;;...ε ας την πάρει από εκεί....

 

Εδώ θα την ακούσει, θα τη δει από κοντα, θα τη δοκιμάσει αν του κάνει στο χέρι και αν θέλει θα τη πάρει...έτσι απλά...

 

Και πρέπει κάθε ημέρα να παρακολουθώ το πόσο ανεβοκατέβηκε η λίρα ή το δολλάριο για να προσαρμόσω ανάλογα τη τιμή που θέλω να πουλήσω κάτι;;;...ευχαριστώ, δε θα πάρω...μουσικοί είμαστε όχι έμποροι...

 

Απλώς θέλω να πω ότι έχει υπερεκτιμηθεί το "πόσο κάνει στη Ευρώπη" κάτι....

Και βέβαια πρέπει να υπολογίζεται αυτός ο παράγοντας- το νετ μας ξεστράβωσε σε πολλά πράγματα, αλλά "ελεύθερη κοινωνία" είμαστε, ο καθένας πουλάει όσο θέλει.

 

Ναι ξέρω, ηθικολογίες του τύπου "να προστατέψουμε τους άσχετους ή τους μη έχοντες τη κατάλληλη αντίληψη-νοημοσύνη" είναι ωραίες αλλά κάπου το ξεχειλώνουμε...

 

Προσωπικά δε ψάχνω να βρω τη χαμηλότερη τιμή και τις πιο πολλές φορές έχω χάσει αρκετά πουλώντας εξοπλισμό και το προτιμώ από το κυνήγι του "πόσο και που έχει φτηνότερα στο νετ".

Κοιτάω πάνω-κάτω το μέσο όρο τιμής (Ελλάδα-Ευρώπη-ebay) και ανάλογα με τη κατάσταση του οργάνου αγοράζω ή όχι...

 

Άποψη μου...

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν κάποιος βρει μια καινούργια strat π.χ. 700 ευρώ σε ένα online κατάστημα στο....Λιχτενστάιν ή στο Θιβέτ από έναν έμπορο που έχει ψυχολογικά προβλήματα και πουλάει όσο-όσο, εγώ πρέπει να πουλήσω την καινούργια μου strat 500 ευρώ;;;...ε ας την πάρει από εκεί....

...

Κοιτάω πάνω-κάτω το μέσο όρο τιμής (Ελλάδα-Ευρώπη-ebay) και ανάλογα με τη κατάσταση του οργάνου αγοράζω ή όχι...

 

Οι περισσότεροι ή όλοι πάντως ελέγχουμε τιμές σε thomann, dv247 και όχι τόσο σε εξωτικά μέρη. Οπότε ναι οι τιμές θα διαμορφωθούν σύμφωνα με αυτές τις τιμές.

Αν κάποιος σου λέει για κινέζο και άκυρο μαγαζί στείλτον όντως να την πάρει από εκεί. Αλλιώς όμως αν σου λέει για κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά, ε ακριβά τη δίνεις ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου