Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου σε πεταλάκι και εξωτερική καρτα ήχου.


solid.aqua

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά. Κανω γενικά κάποιες ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις (κιθάρας και μπάσου, οσον αφορά τα "εξωτερικά" όργανα). Παλιά, το έκανα κιθάρα>πεταλακι(Zoom G2.1u)>Ενισχυτής>Μικρόφωνο>Εσωτερικη onboard καρτα ήχου.Τον τελευταίο καιρό διαπίστωσα οτι γίνεται κιθάρα>πεταλακι>Εσωτερικη onboard καρτα ήχου, με μάλλον καλύτερη ποιότητα και drive απο το πεταλάκι, απο το οποίο ειμαι ευχαριστημένος.

Το πρόβλημα στην δευτερη, πιο άνετη περίπτωση είναι οτι στις συγχορδίες εμφανίζεται παντα(εκτός αν παίζω υπερβολικα σιγά) ένα παράσιτο, σαν κλιπάρισμα, παρόλο που οι δείκτες δεν πανε στα κοκκινα.(Εντοπίζω το προβλημα μαλλον στις χαμηλες συχνότητες κ οχι στην ένταση).

Επειδή γενικότερα ομως δεν ειναι φοβερή ποιότητα έλεγα να κοιταξω για καμιά φτηνούλα (150-200) ευρώ εξωτερική καρτα ήχου. Θυμήθηκα λοιπόν πανω στο ψαξιμο οτι το πεταλακι εχει USB. (Το είχα χρησιμοποιήσει και παλιά αλλα ειχε τρελο latency μεσα στην Cubase). Το συνδέω, ολα ΟΚ στο Daw μου. παλι όμως το κλιπάρισμα!

 

Το Zoom G2.1u λεει οτι είναι και USB Audio Interface και έχει 96Khz sampling, 24bit A/D/A, 32bit processing.

 

Ξέρει να μου πεί κανεις τελικά που οφείλεται το κλιπάρισμα αυτο? Θα πρεπει να κοιταξω τελικα για καρτα εξωτερικη, ή θα αντιμετωπισω τα ίδια? Ακόμη, πότε έχω περισσότερες απώλειες στο σήμα, οταν παω απο την οnboard ή απο USB?

 

Απο κάρτες μεχρι τώρα κοιταξα την Alesis iO2.

Οποιος μπορεί ας βοηθήσει.

Ευχαριστώ ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οντως κατοχος Zoom επισης, θα σου προτεινα να παιξεις με το eq σου.

Συνηθως ψηλη ρυθμιση των treble και presence βαζει ενα "τσιριγμα" στον ηχο, εκτος αν παιξεις ηρεμα οπως λες. Δοκιμασε να τα χαμηλωσεις λιγο

 

Αν το προβλημα ειναι οντως αυτο, μια καλυτερη καρτα ηχου δε θα προσφερει τιποτα σε αυτον τον τομεα.

:)

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματι βοήθησε λίγο, αλλα όχι εντελώς. Καλύτερα USΒ απο onboard? Μαλλον ε? Α, κ καλύτερο απο την Alesis io2 ως interface? η επειδή ειναι πεταλιέρα εκει θα "υστερεί"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το "παράσιτο" που λες, αν και πρώην κάτοχος του Zoom που λες, δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Τα drives της ήταν από λίγο έως πολύ "τζιτζικέ", επομένως ίσως αυτό να το αντιλαμβάνεσαι σαν δυσλειτουργία.

 

Δεν χρειάζεσαι έξτρα κάρτα μιας και έχει λειτουργία σαν USB interface, και μάλιστα σταθερότατη, γρήγορη και απροβλημάτιστη. Η onboard κάρτα σου είναι εντελώς άχρηστη μπροστά στην δυνατότητα αυτή, και πιθανότατα θα σου εισάγει και θόρυβο. Το latency του Zoom που είχα στο Cubase 3 σε αρχαίο laptop θυμάμαι πως ήταν σχεδόν μηδαμινό. Το μάνιουαλ έχει λεπτομερέστατες οδηγίες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου