Προς το περιεχόμενο

Πεταλι για Loop και ηχογραφησουλες!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλησπερα σε ολο το φορουμ!!!

 

Παιδια θελω να παρω ενα looper πεταλακι, πιο πολυ για εξασκηση, αλλα και για να μπορω να ηχογραφω τραγουδακια και να τα περναω στο PC!!

Ουσιαστικα δηλαδη, δε θελω μονο το loop, αλλα και ενα mini-cubase αν το θελετε για να κανω προχειρες ηχογραφησουλες σε κομματια!!

 

Εχετε καποιο πεταλι υπ'οψην σας??

Τα μονα που βρει ειναι το RC-2(XL) , Digitech JamMan , Line 6 JM4 Looper, το Akai Headrush και το Line6 Backtrack!!

Απ'οτι εχω διαβασει και σε προηγουμενα θεματα το Digitech μαζι με το FS switch υπερεχει αυτων...

 

Τα φωτα σας παρακαλω :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα loopers ειναι πρακτικα delay pedals με απειρες επαναληψεις της ηχογραφημενης φρασης και τεραστιο χρονο εγγραφης σε σχεση με ενα απλο delay.

 

To back track λοιπον δεν ειναι looper και δεν εχει καμια σχεση με τα υπολοιπα.

 

Μαλλον πρεπει να βρεις τι θελεις ακριβως και να περιορισεις την ερευνα αγορας σε πιο συγκεκριμενη κατευθυνση. (πχ το akai headrush λεγεται οτι ειναι ποιοτικοτερο σαν looper απο το RC2 , αλλα η λουπα του εχει τραγικα μικροτερη διαρκεια).

 

Αν θελεις απλά να ηχογραφεις τις ιδεες σου στο pc υπαρχουν και πολυ πιο φτηνες λυσεις. Αν θελεις ενα looper που να συνδεεται και στο pc με usb για μεταφορα αποθηκευμενων φρασεων τοτε πρεπει να κοιταξεις για καποιο τετοιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oxι κοιτα να δεις δεν θελω μονο να ηχογραφω στο pc..θελω πανω απ ολα να μπορω να ηχογραφω μια φρασουλα και να μπορω να κανω εξασκηση απο πανω της!!Δηλαδη εχουμε ενα σολο π.χ και γραφω εγω το backing track ουσιαστηκα μονο την κιθαρα και παιζω απο πανω!!

 

Απλως σαν μια εξτρα δυνατοτητα, θα θελα πολυ να μπορω να μεταφερω στο pc αυτα που παιζω!!Δηλαδη αν μια φορα μου ρθει η εμπνευση που λεμε, να μπορω να κατσω να γραψω κατι πιο ολοκληρωμενο, και οχι απλα μια λουπα 30-40-50 δευτρερολεπτα!!Υπαρχει καποιο πεταλι απο αυτα που να το πραγματοποιει αυτο??Η αν δεν ειναι πεταλι υπαρχει κατι που να το κανει :P??

 

Α και μην ξεχασω εξοπλισμος μου ειναι ενας Marshallακος DFX30, και πεταλιερα ενα Pod X3 Live!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το JamMan εχει usb connection, οποτε απο οσα γραφεις , μαλλον αυτο χρειαζεσαι :)

 

Kατα τα αλλα, υπαρχει και το RC50 που βρισκεται σε αλλη κατηγορια. Αν σε ενδιαφερει :

 

http://www.bossus.com/gear/productdetails.php?ProductId=772

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oπα ενταξει το RC-50 παραειναι για την τσεπη μου :P

Μιλαω παντα για τα χρηματα του RC-20xl και του JamMan..στο Dv247 παντως το χει 207 ευρω!!Δηλαδη πανω απο 50 ευρω διαφορα απ'οτι το βρησκω εδω!!

 

Πιστευεις δηλαδη οτι το JamMan ειναι η καλυτερη επιλογη για αυτα που ζηταω??

Υστερει μηπως σε κατι??Εκτος απ'το reverse delay για το οποιο εχω την πεταλιερα μου και το fade out που δεν μου πολυχρησιμευει γιατι δεν θα παιζω σε live..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, μαλλον ειναι η καλυτερη επιλογη.

 

Μια σημειωση : αλλο πραγμα το reverse delay και αλλο η reverse αναπαραγωγη της λουπας. Στο λεω επειδη οταν πηγα σε looper χωρις reverse, από το RC20 στο JM4 και μετα στο RC2 (με την ιδια λογικη με σενα, οτι υπαρχει το reverse delay στα υπολοιπα πεταλια μου), ειδα οτι μου ελειπε :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aααα δηλαδη δεν δουλευει με το ιδιο σκεπτικο??Μαλλον το Reverse παει σε αυτα που παιζεις, και αν θες στην λουπα πρεπει να το ηχογραφησεις απ την αρχη με reverse ε??

 

Ξερεις τι, και να παρω το RC-20xl που το εχει αυτο, απο την αλλη θα χω μονο 16 λεπτα ηχογραφησης..το αλλο κραταει 6 ωρες γραφει με 2gb μνημη!!Aσε που απ οτι καταλαβα δεν ειναι σαν το JamMan στη συνδεση με το pc, και ακομη του JamMan τα αρχεια βγαινουν σε wav..πολυ χρησιμο για ηχογραφηση νομιζω..!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Το jamman εμένα προσωπικά με δυσκόλεψε στα live σαν looper αλλά το χρησιμοποιώ σαν sampler. Στο σπίτι το χρησιμοποιώ για να κρατάω ότι μου αρέσει πολύ από τα jamαρίσματα και για backing tracks φάση (έχω και τον λουπαδόρο της Μ13). Γράφεις άνετα ώρες, όχι δευτερόλεπτα, και τα tracks περνιούνται εύκολα στον υπολογιστή.

  Στα δικά μου αυτιά υστερεί λίγο στον ήχο, κυρίως στα live. Θέλει προσεκτική ρύθμιση του "instument level". Επίσης υστερεί κάπως στις δυνατότητες συγχρονισμού με άλλα μπλιμπλίκια. Το FS 3X footswitch βοηθάει αρκετά, είναι καλή επένδυση 45-50€.

  Στα σύν και η δυνατότητα χρήσης μικροφώνου (το μίνι-cubase που ήθελες).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου!, γράφω σπάνια - έως καθόλου - στο φόρουμ  αλλα διαβάζω αρκετά και μιλάω μόνο οταν με ενδιαφέρει το θέμα! απαντάω λοιπόν εδώ γιατι, επίσημα ποιά, έχω τον τίτλο του "καμενου" με τα λούπερ και τα ντιλέει.  ;D

 

το jamman είναι μια απο τις καλύτερες λύσεις, και οικονομική, αλλά η ποιότητα του ήχου του σε σχέση με άλλα λούπερς είναι μέτρια. Επίσης η απουσία reverse, για εμένα είναι μέγιστο μειονέκτημα, αλλά πάντα μιλάμε για περιπτώσεις που θα το χρησιμοποιήσεις λάιβ.

 

στην μικρή μου πορεία ως μουσικός έχω αποκτήσει και χρησιμοποιήσει πολλά από τα λούπερς της αγοράς. το καλύτερο απο αυτά, κατά την γνώμη μου είναι το boomernag, της boomerangmusic http://www.boomerangmusic.com/.

Επίσης μπορείς να κοιτάξεις το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ 16 second delay της electro harmonix

αλλα το συγκεκριμένο δεν έχει επιλογή συνδεσης με pc.

Η Electro Harmonix βγάζει επίσης ένα πολυ καλό και πολυδιάστατο λουπερ με το όνομα 2880 http://www.ehx.com/products/2880 . Το συγκεκριμένο είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του 16second (που είναι πλέον κλασσικό) και σου δίνει την δυνατότητα να ηχογραφήσεις σε 4 ξεχωριστά κανάλια, τα οποία μπορείς να τα "μιξάρεις" on the fly με τα ανάλογα fader. φαντάσου το σαν ένα μικρό μίκτη. Επίσης το καλό είναι οτι πέρνει κάρτα sd και έτσι αναβαθμίζεις την χωρητικότητά του κατά βούλιση! Αρνητικό του συγκεκριμένου είναι οτι για να το βγάλεις λαιβ χρειάζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το footswitch του το οποίο προσθέτει περίπου 130 νταλαρς στην τιμή και βέβαια επιπλέον χώρο!

 

δέν θα επεκταθώ στα πολύ σκριβά λούπερς γιατι εκεί ξεφευγουμε πολύ!

 

Κλίνοντας, θα ήθελα να πω απλά, οτι πρέπει να έχεις στα υπόψιν οτι η χρήση ενός λούπερ είναι σρκετά δύσκολη υπόθεση! Απαιτεί αρκετή μελέτη και εξάσκηση για να μπορέσεις να φτιάξεις μια λούπα που να είναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστή χρονικά (πάντα μιλάμε για περιπτώσεις που πρέπει να φτιάξεις μια λούπα που θα παίξει λαιβ με μπάντα). Αν έχεις όρεξη και χρόνο ψάξε στο νετ και δες τι υπάρχει στην αγορά! μερικά από αυτα τα πετάλια κάνουν εκπληκτικά πράγματα! εξέτασε επίσης και την περίπτωση του να πάρεις ένα πολυ καλό ψηφιακό ντιλει που κάνει παρόμοια δουλειά (με συμβιβασμους) πχ eventide timefactor ή TC nova delay.

 

Αυτα! ;D

 

King for a Day

Fool for a lifetime!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ps,

 

σχόλιο σε προηγούμενη αναφορά : το AKAI headruch E2 είναι πολύ καλό λούπερ με ενδιαφέρουσες επιλογές, καλή κατασκευή και αξιοπρεπέστατο ήχο!(κοσμεί ΚΑΙ αυτο την συλλογή μου). επίσης από όσο ξέρω απο ebay είναι παμφθηνο (περι τα 100-120 γιούρια νομίζω) πράγμα που το κάνει ακόμα ποιο ελκυστικό για τον αρχάριο!

King for a Day

Fool for a lifetime!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου