Προς το περιεχόμενο

DRUMS και πονοι στην μεση


mr_davidoff

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα . θα ηθελα να σας ρωτησω κατι σχετικα με ενα προβλημα που εχω. τωρα τελευταια τυχαινει και παιζω ντραμς πολλες ωρες την μερα (5-6) και προς το τελος νιωθω κατι ενοχλησεις στην μεση μου.παρολο που καθομαι σωστα . μπορει καμια φορα να παρασυρομαι βεβαια και για να χτυπησω καποιο πιατινι η κατι τετοιο να ψιλοπηγαινω μπροστα. τεσπα θα ηθελα να σας ρωτησω αν σας συμβαινει και εσας και πως μπορω να το περιορισω ? πχ αν επαιρνα ενα καρεκλακι που εχει και στηριγμα απο πισω μετα δεν θα παθαινω τπτ ? ή καποια αλλη συμβουλη να μου δωσετε ?

thank u in advance :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ενα καρεκλακι με πλατη σιγουρα θα εκανε τα πραγματα καλυτερα, αλλα μια ειναι η σιγουρη λυση που θα σε βοηθησει γενικοτερα: κανε ασκησεις κοιλιακων κ ραχιαιων. Ειναι πολλαπλο το οφελος-με τον καιρο φτιαχνεις κ 6pack! Οχι βεβαια πως εγω τις κανω, αλλα το σωστο να λεγεται ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παρολο που καθομαι σωστα

 

βεβαιώσου ότι κάθεσαι σωστά, ότι το σετ σου είναι στημένο με τρόπο που τα φτάνεις όλα χωρίς να καταπονείς το σώμα σου και αφού παίζεις τόσες ώρες κάνε μικρά διαλείμματα για να ξεκουράζεσαι κ να ξεπιάνεσαι.

 

αν είσαι σίγουρος ότι οι πόνοι προέρχονται απ τα τύμπανα, κόψε οποιαδήποτε άσκηση νιώθεις να σε καταπονεί > ενδέχεται να την κάνεις λάθος ή απότομα, χωρίς σωστό ζέσταμα.

 

το καρεκλάκι βοηθάει, αλλά δεν είναι η λύση.

 

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολλοί λόγοι υπάρχουν που ευθύνονται: Το στήσιμο των τυμπάνων είναι το πιο συχνό πρόβλημα. Γι' αυτό και τον περισσότερο χρόνο στο στούντιο προβών τον τρώμε στο στήσιμο. Επίσης το ύψος των τυμπάνων και των πιατινιών πρέπει να προσεχθεί.

Το καρεκλάκι με πλάτη ο καθηγητής μου απ' την αρχή των μαθημάτων μού το απογόρευε ρητά. Ο λόγος; Συνηθιζεις σ' αυτή την "πολυτέλεια" και σ' αυτή την ευκολία. Καλό είναι να κάνουμε και εμείς προσπάθειες να γινουμε καλύτεροι χωρίς βοήθειες. Γνώμη μου ταπεινή αυτή...

 

Όσον αφορά τα προβλήματα στη μέση και εμένα με πιάνουν (γενικά έχω συχνά προβλήματα στη μέση) και όσες φορές ψάχνω να βρω το γιατί είναι λόγω είτε κακού στησίματος των τυμπάνων είτε λόγω νευρικών κινήσεων και νευρικών χτυπημάτων. Είναι αυτό το μικρό τσαφ που κάνεις για να χτυπήσεις ένα πιατίνι με νευρική κίνηση. Όλο αυτό καταπονεί φοβερά τη μέση και την πλάτη γενικότερα. Πολλοί έχουν εκφράσει γνώμη να μελετάς και να παίζεις με καθρέφτη... Να παρατηρείς τα πάντα πάνω σου.... ;) Καλή συνέχεια. (ελπίζω η φλυαρία μου να σε βοήθησε  ;D)

"Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με βοηθησαν αυτα που μου ειπατε παιδια! για μενα ειναι παρα πολυ σημαντικο να βελτιωσω αυτον τον τομεα δλδ τις λαθος κινησεις γιατι επειδη ασχολουμαι με αθλητισμο ξερω οτι μπορει να δημιουργηθει μεγαλο προβλημα. πρεπει να ειμαι προσεκτικος καθε στιγμη για να μην ξεχνιεμαι και καθομαι λαθος. ελπιζω υστερα απο λιγο να αποθηκευτει στην "μνημη" του σωματος και να το κανω αυτοματα .

πραγματικα αν και ειναι απο τα πιο σημαντικα πραγματα λιγους ντραμερ απο οσους εχω δει απο κοντα καθονται σωστα (οχι διασημους εννοω παιδια σαν κ εμενα) και ειναι λιγο μλκ γιατι αν σου μεινει το κουσουρι δυσκολα να το αποβαλλεις στα γεραματα!

τεσπα σας ευχαριστω !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  ποναω και 'γω.. και εχω δοκιμασει τα παντα.. :'(

      αυτο που ειπατε για σωστο στησιμο,μηπως μπορειτε να εμβαθυνετε;πως μπορουμε να βρουμε την σωστη,για το δικο μας σωμα ,θεση πεξιματος;;;

τούπαπα κουτρά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να κατσεις πισω απο τα ντραμς σου και να τα στησεις με τετοιο τρόπο ωστε οι κινησεις που να κάνεις να είναι φυσιολογικες και με αυτό εννοω πχ να μην αναγκαζεσαι να τεντωσεις αρκετα τα χερια σου για να χτυπησεις το ride ή το hihat.

 

Το στησιμο και το πως βολεύομαστε ειναι εντελως προσωπικο θεμα οποτε δεν υπαρχει μια απαντηση.

Για μενα τα πιο βασικα ειναι η θεση του ride και του hi-hat.

 

Ως μεταλ τυμπανοβασανιστης πρεπει να τα εχω κοντα μου σε τετοια αποσταση ωστε να μην τεντωνει ο αγκωνας. Πρεπει να ειναι ελαφρως λυγισμενος, οπως καθεσαι κανε χιαστη τα χερια σου και δες που παει σα φυσικη κίνηση το δεξι σου (για hihat) και που το αριστερο σου (για snare) επισης κανε το ιδιο και για το ride φερε το δεξι σου χερι προς τα δεξια χωρις να το τεντωσεις πολυ για να φτασεις την καμπανα...

Παίξε με παρόμοια λογική και για τα τομ - βαθυ

 

Βασικα ειναι μεγαλης συζητησης το θεμα και θελει φωτο και βιντεο. Όταν παω για προβα θα βγαλω καποιες φωτο και θα τις ποσταρω αλλα και παλι σου λεω οτι ειναι προσωπικο θεμα του καθενος.

 

Γενικα να εχεις τετοιο στησιμο ωστε να αποφευγεις περιττες κινησεις και τεντώματα που θα επιβαρυνουν και μυες και μεση. το 70% των κινησεων μας ξεκινα απο τη μεση και εξαρταται απο αυτην. Eπισης πολυ σημαντικό ειναι το καθισμα, καλο ειναι να εχει και πλατη ωστε να αραζεις εστω για λιγα δευτ οταν τελειωνεις το κομματι.

 

Προσωπικα πιστευω οτι περισσοτερο αξιζει να τα σκασεις για ενα καλο drum-throne παρα για ενα καλο πιατο και το καταλαβα δηστυχως αφου ειχα φουλαρει απο πιατα και δεν ειχα drum-throne. To καλο καθισμα ειναι επένδυση για τη υγεια της μέσης μας μην λυπαστε λεφτα για ενα καλο θρονο. Εγω πχ ηθελα να δωσω τα πεταλια μου και να τσονταρω για να παρω τα demon drives αλλα ΟΧΙ!!! η επομενη μου αγορα θα ειναι ενα καλο drum-throne

www.reverbnation.com/steamrollerassault

www.youtube.com/user/beeros05

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου