Προς το περιεχόμενο

Διαφορες αγορες...


Child Of Story

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Γεια χαρα παιδια! Καλή χρονια σε ολους!

 

Πρωτο ποστ για την νεα χρονια λοιπον και οχι μην ανησυχειτε δεν θα αρχισω με τα φιλοσοφικα μου παλι αλλα να μωρε, θα κανω κατι αγορες μαζεμενες τωρα και ειπα μπας και με βοηθουσατε μιας και οντως χρειαζομαι βοηθεια στα κατωθι θεματα.

 

Μετα απο 4 ολοκληρα χρονια σχεδον πληρους αποχης απο το κιθαριζειν (για διαφορους οχι-του-χεριου-μου λογους) ειπα μπας και ξαναρχισω... Οι δυο κιθαρες μου, μια κλασσικη και μια ηλεκτρικη, εχουν τα θεματακια τους, οποτε μπαινω κατευθειαν στο ψητο:

Για την ηλεκτρικη:

 

Οι βιδες ειναι σκουριασμενες. Τωρα το θεμα ειναι οτι σε ενα αναλογο μαγαζι της γειτονιας μου δεν μπορω να βρω ΙΔΙΕΣ & ανοξειδωτες. Λεω ΙΔΙΕΣ γιατι το ξερουμε μαλλον ολοι οτι ξυλο ειναι αυτο, δεν ειναι να πειραματιζεσαι, τουλαχιστον οχι εγω ο ασχετος με την μια και μοναδικη μου κιθαρα ;D... Οποτε, μηπως ξερετε κανενα αναλογο μαγαζι στην Αθηνα, για να βρω κι εγω επιτελους τις βιδες μου, βρε αδερφε ;D...?

 

Επισης εχω ενα αλλο κακο... Μην πιασω κιθαρα στα χερια μου, οχι πολυ αργα οι χορδες θα σκουριασουν... Βεβαια καπου στο Νοιζ διαβασα οτι αυτο εχει να κανει με διαφορα ορμονικα θεματα και συνηθως εξαφανιζεται με την παροδο της εφηβειας, αλλα τι να κανουμε, το προβλημα ακομα εχει παραμεινει προβλημα... Εκτος του οτι μενω σε περιοχη που οι δεικτες υγρασιας χτυπανε σταθερα τα 90αρια για πλακα... Οποτε ρωταω τι θα μπορουσα να παρω απο κανενα κιτ συντηρησης και αν υπαρχει κανενα ειδικο πανι ξερω-γω να σκουπιζω την κιθαρα μετα το παιξιμο γιατι τα Wettexοειδη... δεν κανουν δουλεια.

 

Επισης μια θηκουλα σκληρη λεω να της παρω... Οχι κατι ακριβο, κατι οσο γινεται φθηνο και αξιοπρεπες αλλα... ουτε απο αυτα ξερω. Αν εχετε ο,τιδηποτε υποψιν σας, ειτε απο Θωμα ειτε απο δω... (σ.σ. ειναι μια Epiphone Tony Iommi ALL MAHOGANY ;)).

 

Για την κλασσικη:

 

Τα ιδια προβληματακια οξειδωσης χορδων, με την διαφορα οτι στην κλασσικη οι (Ε,A, D εννοειται) χορδες οξειδωνονται ΑΚΡΙΒΩ΅στα σημεια που ακουμπανε τα ταστα, πιανουν μια "μουχλα" σαν αυτη του χαλκου (σορρυ για την αδοκιμη ορολογια), και σταδιακα (εννοω σχετικα γρηγορα, αυτο ειναι το προβλημα, δεν "κρατανε" καθολου) φθειρονται με αποτελεσμα να αποκαλυπτονται οι ινες στο εσωτερον της χορδης... Τα ταστα εχουν μια ΥΠΟΠΤΗ κιτριναδα παλιοκαιριασης, και λεω μηπως συμβαινει καμια χημικη αντιδραση... Πως μπορω να καθαρισω τα ταστα και με τι να σκουπιζω την κιθαρα μετα το παιξιμο?

 

Επισης για αυτην την κιθαρα δεν μπορω να βρω πισω καβαλαρη(tailpiece) π-ο-υ-θ-ε-ν-α!!! Εχω παει σε 2 Νακες στην γειτονια μου και σε ενα τοπικο κιθαραδικο και ενω εχουν ΣΩΡΟΥΣ απο tailpieces ακουστικης δεν εχουν για κλασσικη. Πλακα-πλακα αυτο το θεμα ειναι επειγον και ελπιζω να ξερετε κανενα μαγαζι στην Αθηνα να πεταχτω...

 

Ε και καμια ΦΘΗΝΗ σκληρη θηκουλα θα την ηθελα και για την κλασσικη...

 

 

Και για το... επιδορπιο καποιες μη-κιθαριστικες αγορες.

Ενισχυτης hi-fi 6 Ohm.

 

Μπορει στο σπιτι μου να βριθουμε απο 1500 ενισχυτες και ζευγαρια hi-fi ηχειων (μουσικοφιλος ο πατερας μου :)), ως και δυο πολυ καλα monitors, αλλα... θα το πω: Ηχο σαν τα 2 ολιγοβαττα ηχεια Sony στα 6 Ohm που μου ειχε χαρισει ο θειος μου δεν τον εχω ξαναβρει. Και δυστυχως τον... εχασα, ελπιζω προσωρινα, γιατι πριν δυο εβδομαδες πεταξα το χιλιοπροβληματικο μετα απο (δεν λεω!) 7 χρονια πολυμηχανημα Welltech 8) . Θα μπορουσα να βρω εναν ενισχυτη στα 6 Ωμ, η θα αναγκαστω να αγορασω παλι ενα απο αυτα τα all-in-one hi-fi συστηματα στα 6 Ωμ ??

 

CD player για hi-fi.

 

Στηνω επισης και 2 ακομη hi-fi συστηματα, ενα για τον πατερα μου και ενα για εναν φιλο, στα 8 Ohm εκαστο, ηχεια & ενισχυτες κομπλε. CD-driver, δεν... Γιατι? Πλεον υπαρχουν στο ευρυ εμποριο μονο DVD_players, οπως ολοι γνωριζετε... που στερουνται θεμελιακων για τον μουσικοφιλο λειτουργιων, οπως αυτη του "repeat"!!! Καποιο cd-player υπαρχει περιπτωση να βρω, σε καποιο συνοικιακο καταστημα, στοκ-σεντερ κλπ? Καθε βοηθεια καλοδεχουμενη!

 

MP3 player.

 

...που τελικα θα... βαλω νερο στο κρασι μου και θα αγορασω, κυριως για μια εναλλακτικη (μουσικη) χρηση. Βλεπω σε ολα τα μεγαλα ηλ. καταστηματα πλειαδα μαρκων με ιδια επιπεδα τιμων, οπως crypto, osio κλπ. Γενικα εσεις εχετε ξεχωρισει καποιο brand name για την αξιοπιστια του?

 

 

Discman (yyyyeeeeaaaaaaaahhhhh babe!!!).

 

Nαι. Το θελω. Το χρειαζομαι. Που μπορω να το βρω? Οχι μεταχειρισμενο. Κουτιου. Καλης μαρκας/ ποιοτητας. Και με ESP (αντικραδασμικη) λειτουργια.

 

Βαση για ταμπουρινο.

 

Παιζω ταμπουρινα κουρδιστα και μη με μπαγκετες, κρατωντας ενα εννοειται καθε φορα αναμεσα στα ποδια μου. Δεν παει αλλο! Εχουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ηχο! πως μπορω να τα βαλω σε βασεις? Ειδικα το πιο μικρο που εχω ειναι 20 εκατοστα/8 ιντσες κι εχει ηχο... τουμπανο!

 

 

Αυτα παιδες, ευχαριστω εκ των προτερων και καθε βοηθεια καλοδεχουμενη...

Και κατι τελευταιο... θερμη παρακληση προς Τσερεμονη και λοιπους αρμοδιους... Την επομενη μπυροποσια η νοιζ event εν τελει ανακοινωστε την τουλαχιστον μια εβδομαδα πριν!!! Εχασα το NoizNight και την Μπυροποσια του Μαονιουελληνα πραγματικα τελευταια στιγμη, μην χασω και την επομενη!!!

-.OLD SCHOOL BROTHERS, OLD SCHOOL SISTERS, unite.-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου