Προς το περιεχόμενο

Sonor Phonic


jimipan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

 

Θα ηθελα να με βοηθήσετε όσο αφορά αγορά ακουστικών τυμπανων. Βρηκα μια Sonor phonic η οποια είναι απο τις παλιές, του 83 μοντελο νομιζω, η ντραμς οφειλω να πω οτι είναι υπέροχη σε ήχο. Χωρις πιατα μου την δίνει 1200 ευρώ. Δεν ξέρω ρε παιδες αλλα αξίζει σε αυτην την τιμή; Θα κρατήσει για αλλα 10 χρόνια ας πουμε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγω αυτο σκέφτομαι να την αγοράσω, αυτο που με εντυπωσίασε ειναι οτι τα tom είναι θεόβαρα. Και λεώ απο μέσα μου πρεπει να αξιζει. Βασικα αν λεγαμε να την συγκρινουμε με καποια που βγαινει σήμερα παραγωγικα, με ποια θα την βαζατε διπλα-διπλα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπό ότι έχω ακούσει σαν μουσικός σε γκρούπ και διάφορα στούντιο αλλά και σαν ηχολήπτης, δεν υπάρχει αντιστοιχία, ίσως μόνο κάποια παλιά σειρά 80s της Tama (είχα ακούσει μία με παρόμοιο ήχο αλλά δεν θυμάμαι δυστηχώς ποια σειρά της star ήταν)

Μοντέρνο κιτ όχι.

Έχε όμως υπόψιν σου ότι για να "σονάρουν" σωστά τα Toms θέλουν χτύπημα και μακριές σχετικά μπακέτες, αν το παίξιμό σου δεν είναι power αλλά τεχνικό με διάφορες δυναμικές τότε ίσως να μην σου κάνει.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυναμικες εννοειται οτι παίζω, δν γινεται να παιζεις συνέχεια flat απλα το θέμα είναι οτι μου τυχε αυτη η ευκαιρία και δεν ξέρω αν θα μου ξανατύχει στον δρόμο μου να βρω τετοιο σετακι. Εχοντας και τα λ7 τοτε να μην την αφησω έτσι! Αυτος βέβαια μου λεει οτι θέλει να τν βάψει πρωτα και μετα θα ειναι έτοιμη. Υπαρχει καμια περίπτωση να γίνει καποια ζημιά κατα την επεξεργασία που δεν ξέρω αν τρίβουν και τα ξύλα προτου την βάψουν.............τι λέτε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το χω δει το σετακι και ειναι μια χαρα και ο ήχος του καταπληκτικός! Μου είπε θα την βάψει πρωτα και μετα θα την πάρω και πάνω σ αυτο λέω οτι γενικώς στο θεμα του βαψίματος παίζει να γίνει καμιά στραβή? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ήχος ίσως αλλάξει. Εγώ δεν θα τα πείραζα τα τύμπανα στη θέση σου.

 

Όσο αφορά για τις δυναμικές, δεν εννούσα να παίζεις σαν Γιαπωνέζος :), αναφερόμουν στο αν το εύρος των δυναμικών σου είναι μεγάλο. Π.χ ένα ελαφρύ maple σετ,σονάρει από πολύ χαμηλές δυναμικές, αλλά η phonic δεν μπορεί να συμπεριφερθεί έτσι.

Εννοείται  ότι παίζει όπως και να βαρέσεις απλά για να πάρεις το μέγιστο που μπορεί να σου δώσει το σετ, πρέπει να βαράς σχετικά δυνατά.

Γιαυτό ανέφερα και για μεγάλες σχετικά μπαγκέτες γιατί θα σε βοηθήσουν να κάνεις το σετ να παίζει χωρίς να βάζεις την ίδια δύναμη όπως αν έπαιζες με συμβατικές μπακέτες.

 

Αnyway, όρμα, ακόμη εδώ είσαι? ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί θέλει να τη βάψει; Για να γίνει σωστή δουλεία, η διαδικασία είναι μεγάλη και χρονοβόρα (πρέπει να τριφτεί, να φύγει τελείως το χρώμα/βερνίκι, να ξανατριφτεί, να περαστεί με χρώμα  (αν δεν είναι σε φυσικό ξύλο), sealer, πολλά χέρια βερνίκι κ.λπ. κ.λπ.). Εκτός αν είναι στα μαύρα της τα χάλια, δεν βλέπω το λόγο να μπει σε τέτοιο τριπ. Άσε που ενδεχομένως θα χάσει και μέρος της μεταπωλητικής της αξίας. Άσε επίσης που αν του πεις ότι δεν θέλεις να τη βάψει, μπορείς να επαναδιαπραγματευτείς την τιμή.

 

Όσο για τον ήχο, ναι κατά κανόνα τα χοντρά κελύφη (και ακόμη περισσότερο αν είναι σε power διαστάσεις) διεγείρονται πιο δύσκολα και έχουν ψηλότερο τόνο, αλλά με κατάλληλα δέρματα (π.χ. μονόφυλλα coated) και κούρδισμα μπορείς να το αντισταθμίσεις αυτό, και να έχεις καλύτερη ανταπόκριση στις χαμηλές εντάσεις.

 

Και φυσικά, συμφωνώ κι εγώ στο να την αγοράσεις!

 

Something Wicked This Way Comes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου