Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογια καρτας ηχου-sub-monitors...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα, αγορασα sub (επιτελους) και σκεφτομαι να πραξω την εξης συνδεση:

απο καρτα ηχου να στειλω δυο σηματα στο sub (left & right) και απο τις εξοδους του το σημα στα Monitors ( L->L και R->R).

Ξερω (δηλ νομιζω) οτι καλιμπραρεται ετσι καλυτερα το σημα απο το ενσωματομενο crossover του sub.

Η απορια μου εχει να κανει με το εξης, η καρτα μου (delta 1010) εχει εξοδους καρφια, το sub και τα monitors εισοδους κ εξοδους XLR, για το καθε σημα που φευγει απο τη καρτα ηχου προς το sub τι καλωδιο θα χρησιμοποιησω? νομιζω οτι στην εξοδο της καρτας θα πρεπει να εχω mono βυσμα (δηλ unbalanced?) που να καταληγει σε XLR, μια για το L και μια για το R, και αν ναι, σ'αυτη τη περιπτωση θα πρεπει να κανω unbalanced και το XLR βυσμα? Σορρυ αν ειναι λιγο αστεια η απορια μου αλλα παντα με μπερδευουν οι συνδεσμολογιες τετοιου τυπου.

Εψαξα στην αναζητηση και δε βρηκα κατι παρομοιο, αν υπαρχει απλα στειλτε μου το λινκ και κλειδωστε το

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν οι εξοδοι τι καρτας σου ειναι unbalanced,δεν χρειαζεται να το συζηταμε...

Αν τα καλωδια που ηδη εχεις ειναι balanced φυσικα και θα χρησιμοποιησεις αυτα απλα το balanced παει περιπατο λογο εξοδων,εξ αρχης.

Οτι κι αν βαλεις,μια χαρα θα ειναι,απλα αν οι εξοδοι της καρτας ειναι balanced να βαλεις balanced καλωδιο.Δλδ stereo Jack -> xlr

Αν το καλωδιο σου εχει μονοφωνικο Jack,δλδ μια γραμουλα επανω,ειναι unbalanced.

 

Οσον αφορα τον τροπο συνδεσης,

τα sub σου εχουν εξοδο και crossover για ηχειο/sat η απλα ενα crossover για να κοψεις τα sub (δλδ να παιζουν στις συχνοτητες που θελεις.) ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το πρωτο, εχει εξοδο για monitors/ηχεια, και το crossover δεν ειναι ρυθμιζομενο απο μενα, ειναι fix,  οποτε το sub διαχειριζεται το σημα και αφηνει πανω  απο τη συχνοτητα αποκοπης να περασει το σημα για τους δορυφορους, το μονο που μπορω να ρυθμισω εγω ειναι το low cut filter, apo 30,40,50 k 60 hz. Ειναι το KH  O 800, και οι δορυφοροι τα genelec 1029A

Ευχαριστω φιλαρακι, νομιζω εβγαλα ακρη, ποιο πολυ απο αυτα που μου ειπες και καποια αλλα σε κατι ξενα φορα αρχισα να το ξεδιαλυνω λιγο στο κεφαλι μου (και που εχει να κανει με το κλασσικο κολημα mono-stereo και balanced-unbalanced).

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε συ μια και που το ανέφερες.Αν έχεις unbalanced σε xlr έχει μεγάλη διαφορά απο άποψη απόδοσης απο balanced σε xlr.Εχω το πρώτο και η καρτα μου(emu 0404) με τα monitor(alesis 520) δέχεται και τo δευτερο.

 

Edit:Τωρα διαβάζω τα link και καλύφθηκα.Αν είναι θέμα απλά λίγου θορύβου δεν αξίζει επι του παρόντος κάποια αλλαγη.

never compromise tone for features....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου