Προς το περιεχόμενο

Walking bass


araxtos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα σε ολους!

θα η8ελα τη πολυτιμη βοηθεια σας (οσοι γνωριζουν) ,για ενα βιβλιο που ψαχνω.

Ειναι τo modern walking bass volume 2 του mike richmond.Εχω το volume 1 και ψαχνω το 2 σε torrent.Aν γνωριζει καποιος ας με βοηθησει!

ευχαριστωω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πρόκειται κανείς να σου απαντήσει το πως θα βρεις σε torrent κάτι εδώ μιας και είναι εναντίον των κανονισμών.

Έκανα μια γρήγορη αναζήτηση σε μουσικά μαγαζιά και στο αμαζον για το βιβλίο που λες και δεν το βρίσκω. Ακόμα και στην επίσημη σελίδα http://mikerichmondmusic.com/ δεν αναφέρεται.

Μήπως θα μπορούσες να σχολιάσεις λίγο το βιβλίο;

 

Έχω αυτό,

http://www.amazon.com/Building-Walking-Bass-Lines-Instruction/dp/0793542049/ref=pd_sim_b_1

Το οποίο με έχει βοηθήσει αρκετά και υπάρχει και ένα δεύτερο μέρος του, το οποίο ακόμα δεν έχω αγγίξει !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχήν σ'ευχαριστω για το ενδιαφερον.

Το βιβλιο ειναι οπως ειπα του Mike Richmond και σε μαθαινει για walking.Το βιβλιο κανονικα ειναι για κοντρα μπασο αλλα εγω το μελεταω σε ηλεκτρικο.Το volume 1 το οποιο εχω ,το ειχε φερει ο καθηγητης μ απο το Βerkley.Τωρα λοιπον αναζητω και το 2ο..αυτα..

Α ,ουτε πουλιεται απο καπου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ed friedland οπως αυτο της Evilnye.

 

Παρε οτι θες απ αυτον.Επισης στο ιντερνετ μπορεις να βρεις υλικο για 10 χρονια.Οχι μονο τα ελευθερα αλλα και απ τα αλλα τα πονηρα.Και βιντεο και οτι θες.

 

Οτι κ να παρεις αν το δουλεψεις καιρο κ ακους κ γουσταρεις θα σου βγει καλο, κανενα βιβλιο στο εμποριο δεν ειναι μαπα.Απλα υπαρχουν καλυτερα απο καποια αλλα ομως το αποτελεσμα εξαρταται απο σενα.Στην τελικη αν εχεις γνωσεις μπάσου δεν ειναι τπτ ιδιαιτερο το walking.Και με το αυτι μπορεις να κανεις πραγματα ή με τις θεωρητικες γνωσεις που εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω τωρα ξεκινησα walking και βρησκω πολυ χρησιμο το συγκεκριμενο βιβλιο.

παντος δεν ειναι κατι απλο το walking.δε ξερω αν εισαι μπασιστας αλλα εχει πολλα πραγματα που πρεπει να σκευτεσαι ταυτοχρονα για να παιξεις κατι καλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρμονικά κ τεχνικά πολλα πραματα τα χω δει στην κιθαρα και δεν πολυδιαφερουν θα λεγα γιατι στα ντουέτα αναγκάζεσαι να παιζεις μπάσο στην κιθαρα και απλα ακόρντα.

 

Ευκολο αν ακους και παιζεις καιρο μουσική και ειδικοτερα μπλουζ-τζαζ.Αλλιως δεν ειναι σαφως ευκολο και το feel μονο να πιασεις δηλαδη ειναι πακετο αν δεν εχεις ακουσει μουσικη τετοια.

 

Σαν αρχαριος ακου πολυ τζαζ για να σου κατσει το feel.Σε βιβλια και σε μαθηματα ιδιαιτερα κτλ δεν το κοιτανε.Ολη η μουσική ειναι ο ρυθμός και οι αξιες του και σε αυτη ειναι τα πραγματα λιγο πιο πολυπλοκα συμφωνω.

 

Καλη τυχη στην αναζητηση σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκτος απο τις συγχωρδιες ειναι και οι προσεγγισεις που κανει (2 - 5 - 1 Cadenze..) ,τα μελωδικα σχηματα που χρησιμοποιει κ.α. πολλα..

Σιγουρα το feeling ειναι πολυ σημαντικο και ακουγοντας (και παιζοντας) jazz blues οπως πολυ σωστα ανεφερες ,σε βοηθαει να το αποκτισεις.

Ευχαριστω παντος και ευχομαι και σε σενα τα καλυτερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οτι κανει η κιθαρα κανει κ το μπασο.Και 251 και τριτονες και λοιπες αντικαταστασεις και προσεγγισεις και μελωδικα σχηματα και walking με guide tones και voice leading και οτι θες.Απλα η λειτουργια του δεν ειναι κυριως το σολο ή πως να τα περασεις ολα αυτα σε ενα κομματι που οι κιθαριαρηδες το χουμε αυτο αλλα εσυ κ ο τυμπανος ειστε η βαση που δεν πρεπει να παει σαν βαρκα και λοιπες επεξηγήσεις για το τι μπορει να φταει σε μια ασχημη μουσική εκτελεση.

 

Οποτε επαναλαμβάνω οτι σαν αρχη πρεπει να επικεντρωθεις στην γκρούβα και το feel της εκαστοτε μουσικής που προσπαθεις να παιξεις και στη συνεχεια οσο παιζεις θα μαθαινεις και αρμονικα τι δουλευει και τι ειναι ωραιο στα αυτια σου να περνας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου